Pescuit Stationar

Acum este 25 Noi 2024, 10:56

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: concursurile de pescuit stationar ale anului 2010
MesajScris: 18 Noi 2009, 11:54 
Neconectat

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009, 12:45 
Neconectat

pentru Logitax

Oare si pe pista care o pregatiti pentru concursuri o fi raciiiiiii, pentru ca atitia aveti in balti de nu poti pescui linistit ca te dispera O fi racul el etalon de poluare dar nici chiar asa in toate lacurile de la sacel si mandra sunt foarte multi raci
oate ca ar trebui sa luati masuri ....

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009, 16:00 
Neconectat

Cupa Apulum in martie ?????
Prezent

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009, 19:59 
Neconectat
Moderator global

Inainte de Pastele ortodox , cat este post , ca dupa aia pleaca lautarii la nunti. ;)
Stabilim data cand aflam data Pastelor ortodoxe. ;)

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009, 20:02 
Neconectat

In 2010 ,Pastele cade in 4 aprilie :!: :mrgreen: :mrgreen:
Vine Epurashuuu :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009, 21:33 
Neconectat

alintudose scrie:
Inainte de Pastele ortodox , cat este post , ca dupa aia pleaca lautarii la nunti. ;)
Stabilim data cand aflam data Pastelor ortodoxe. ;)

NU conteaza petrisor ii arvonat de anul trecut si acuma vine in cuplet cu Baban

Sus

Subiectul mesajului: STATIONAR PE 4 SACEL
MesajScris: 19 Noi 2009, 17:04 
Neconectat

Racii din Sacel si Mandra.

Si pentru Dl.Mihai Constantin !

Racii nu sunt un etalon la repopulare, dupa stiinta mea. Ci un laborator viu de semnalare a poluarii.

Este adevarat, ca la noi au devenit foarte prolifici si s-au inmultit foarte bine. Pentru un anumit tip de balta si un anume tip de pescar, este "o piedica" naturala, pune pescarul in situatia de a munci mai mult si de a face efort mai mare sa tina pestele pe patul de nada (unii mai versati, nadesc pentru raci separat).
Lacul 3 Sacel, a fost cel mai mult invadat de raci. Pina la popularea cu som romanesc (sunt exemplare ce au atins, intre timp, greutatea de 45 de kg.). Un alt antidot bun este scoicarul, dar care a cam disparut din baltile romanesti !
Daca exista pescari ce stiu sa construiasca o "racarita" si sa o foloseasca, sunt invitati sa ne ajute, acolo unde este nevoie.

Pentru stationar in regim C&R, nu e nevoie de raci. Vor incurca mai mult, ca si fitofagul mare dealtfel.

Lacul 4 Sacel, destinat in exclusivitate pentru stationar, nu va avea raci. Pentru orice eventualitate, vom popula balta cu ceva somn romanesc.

Sus

MesajScris: 19 Noi 2009, 17:20 
Neconectat

D/le Logitax, e foarte frumos ce scrieti, daca e si adevarat, atunci sa speram ca o sa averm cat mai multe concursuri la dvs!
Puteti sa ne dati ceva detalii in legatura cu lungimea pistei, adancimea apei la 13 metri,etc?
Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: PISTA 4 SACEL
MesajScris: 19 Noi 2009, 17:59 
Neconectat

Pista de la Sacel va fi amenajata pe lacul nr.4, lac cu o suprafata de peste 17 ha., cu maluri relativ drepte. Are doua aductiuni, prin cascada (in amonte fiind situate elesteul 2-3 si 4 si iazul 5) si piriul Mag. Aceasta amnenajare din amonte, trece pe la marginea padurii si are o suprafata de 45 de ha. Este rezerva de apa pe acest brat, bogata in caras salbataic. Pescuitul sportiv a fost oprit de 2 veri. Recent am scos fitofagul si racii la navod. Am scazut apa si o las scazuta pina ce am terminat de amenajat malurile. Se va escava pe o lungime de 350 m pe ambele parti, latimea digului (si deci a lacului) fiind de peste 250 de m.
Escavarea va tine cont de drumul de acces si latimea standului (10m), dupa care urmeaza 3 praguri, de 4 m late (latimea lamei buldozerului) cu o adincime de 0,5-0,7 m. pe fiecare prag.

Invitatii din diferite zone, au fost chemati in ajutor pentru a consilia momentul startului la escavari. Pina atunci vor fi facute masuratorile topometrice si vom bate tarusi care vor indica liniile si nivelurile sapaturilor ce vor urma.

Ne-am propus sa populam lacul cu peste corespunzator, din forte si efective proprii. Doar platica o importam din Ungaria !
Totul va fi gata in martie 2010, in asa fel, incit vom deschide pista o data cu startul de sezon.

Michel D., adm.balti.

Sus

MesajScris: 20 Noi 2009, 13:45 
Neconectat

Pentru Logitax

da domnule asta am precizat si eu ca racul este ETALON DE POLUARE ,ACESTA INDICA FAPTUL CA AVETI APE BUNE SI CURATE dar totusi cei mult i mult , :) :)
toti pescari s-ar bucura daca ati lua niste masuri cu reducerea numarului lor, asta cu naditul in doua locuri perfect deacort asa am reusit si eu sa scap de ei cind am pescuit la dumneavoastra in lacuri, dar mai sunt multi alti pescari care nu stiu sa scape de el si de aceia aia nici nu mai vin pe baltile dumneavoastra, si sunt multi credetima :?: :?:
In ceea ce priveste efectivul de peste mai trebuie lucrat putin la el asta cu exceptia lacului 3 in care este destul dar din pacate cu o taxa mult prea mare pentru buzunarul romanului 100 ron pe zi pentru C&R , eu cred ca ar fi mai profitabil pentru dumneavoastra o taxa mai mica si mult mai multi pescari
Oricum toata stima si respectul pentru intentile dumneavoastra

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC [ DST ]