Multumesc tuturor pentru felicitari , si se pare , ca intradevar noua membra a familiei mi-a purtat noroc
Despre organizare pot spune ca mai trebuie lucrat putin dar s-a vazut ca organizatorii au incercat sa faca totul cit au stiu ei de bine . Pe viitor poate ar trebuii contactati profesionisti de "marca" Marius Birla
macar pentru sfaturi . D-nul Diaconita s-a straduit sa faca cum a stiut mai bine dar experienta competitionala isi spune cuvintul la sfirsit ....Efortul este totusi de apreciat.
O sa va spun citeva cuvinte si despre strategia adoptata:
Din experienta concursurilor pe Doripesco stiam ca , cu platica nu poti cistiga pentru ca oricum , cel putin un crap , doi , se va prinde pe sector si va cintarii mai mult ca toate platicile din 5 ore , si atunci am renuntat total la platici preferind sa prind eu acei crapi . Dupa ce ai prins unul doi crapi puteai sa dai si dupa platica sa mai rotunjesti cantitatea , dar sa mergi de la inceput la platica era sinucidere curata. Din antrenament mi-am dat seama ca rubeziana nu va conta decit pe anumite standuri si acelea foarte putine , asa ca m-am concentrat pe pescuitul la sheffild incercind sa gasesc solutia sa tin pluta pe loc in curentul acela foarte puternic . Ca o mentiune va spun ca daca nu tii pluta pe loc la crap ai sanse foarte mici sa prinzi peste . Solutia salvatoare ca sa tii waglerul pe loc a fost sa nu scufunzi firul , pentru ca vintul ducea firul in dreapta si curentul era foarte puternic in stinga , compensind astfel fortele si tinind aproximativ 10 min pluta pe loc , dupa care incepea sa cirga in sensul curentului . Cind incepea sa curga trebuia scos si lansat din nou si iar aveai 10 min la dispozitie .
Am folosit wagler de 16 si 18 g fir de 0.18 cu forfac de 16 (super elit trabucco
) . Ca sa nu ma deranjeze platicile in acel timp scurt de 10 min in care reuseam sa tin pluta pe loc am folosit un cirlig de 8 cu 10-14 viermi pe el , astfel incit sa descurajeze platica sa traga , iar daca aveam trasaturi de platica ( ridicau pluta ...) la inceput , nu intepam , decit dupa ce imi asiguram citva crapii . Inspre sfirsit complectare prindeam si platica .
Nada : Trabucco MIX CARPA cu TTX , foarte multe seminte si pelete in ea si facuta ca plastelina ca sa nu o duca curentul , si in plus viermi colati .
Nadirea trebuia sa fie foarte precisa , undeva la 45 m , pe o raza de maximul 2 m in jurul plutei , pentru ca , crapii veneau pe dada .
Ritmul nadirii : continuu cu doi bulgari de nada la 10 min si un bulgare de viermi colati.
Sper ca am fost destul de explicit