Multumesc de urarea de bun venit
Revenind la problema in discutie aici
adi suciu scrie:
In alta ordine de idei vreau sa spun ca eu sint acel reprezentant al Fiscului care a participat si , culmea , a si cistigat acest concurs si respectabilul domn Av. Poiana , actual avocat si fost procuror , care este un cunoscut si indragit sustinator al concursurilor de stationar , insotindu-si fiul la aceste concursuri. Multa vreme nimeni nu stia cu ce ne ocupam decit prietenii foarte apropiati pentru ca nu am facut uz de aceste functii , aici avind simpla calitate de pescari!!!!!!
Referitor la termenul de acordare a premiilor :
Orice concurs este asa cum tot auziti si pe la televizor : "supus unor termene si conditii" care de regula se scriu cu o steluta inainte si cu litere mici
ca lumea sa le vada greu dar ele totusi sa existe. Aceste termene si conditii daca erau specificate inainte ca lumea sa ia act de ele si, in functie de asta , sa participe sau nu la acest concurs era totul ok si nu aveam ce sa zicem decit dupa expirarea sau nerespectarea lor. Ideea e ca acestea au lipsit cu desavirsire si concurentii au fost pusi in fata faptului implinit , aflind doar pe balta ca banii pentru premii se vor acorda la o data "anuntata ulterior" fara a se preciza care este acesta. In lipsa acestor precizari concurentii au subinteles ca premiile se vor acorda pe loc , cu formalitatile legale de acordare a acestora (state de plata , retinerea impozitului pe venit, etc). Organizatorii mai aveau obligatia sa mentioneze daca cuantumul anuntat al premiilor reprezinta valoarea bruta (neimpozitata) a acestora sau valoarea neta (suma ramasa dupa retinerea impozitului) pentru a nu creea confuzii in rindul concurentilor .
chiar nu cred ca "au subinteles" se poate traduce prin raspunderea penala a organizatorului. Din experienta destul de vasta pe care o am si eu in relatia cu autoritatile statului, inclusiv cu Parchetul si Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR, faptul ca un reclamant a subinteles ceva nu inseamna mare lucru, cata vreme nu reiese de nicaieri ca ar fi fost indus in eroare cu buna stiinta.
Pe de alta parte, evident, ar fi absurd sa sustin ca, dupa trecerea unui interval de timp rezonabil, persoanele care nu si-au incasat premiile nu ar avea dreptul sa se adreseze organelor in drept. Dar, (si iti spun asta din punctul de vedere al unei persoane absolut neutre), cand scrii ca
adi suciu scrie:
Neexistind mentionat in mod expres termenul limita a acordare a premiilor ( nu va obositi sa-l pune-ti acum ca deja am listat partea de regulament care trebuia sa contina acest fapt
) ,
cei indreptatiti sa incaseze acesti bani se pot indrepta asupra organizatorilor ORICIND dupa consemnarea cistigatorilor pentru a-si incasa banii cuveniti. Daca se va constata ca premiile nu au fost "bugetate" inainte de anuntarea concursurilor , inselaciunea se considera a fii si premedidata , rezultind din acest fapt ca organizatorii nici nu aveau de gind sa plateasca aceste premii inca inainte de a incepe.
Sper ca am fost destul de clar si concis , si aceste lucruri le vom verifica in amanunt.
poti lasa unei persoane neimplicate in povestea asta impresia ca singurul scop al participarii a fost sa poti cauta cu lupa nod in papura. Ceea ce, in mod destul de clar, nu este adevarat (mai ales in conditiile in care ai castigat concursul
si a trecut deja ceva timp de la festivitatea de premiere).
Dupa mine sunt clare trei lucruri:
1. Cu fiecare zi care trece fara ca Stefan Popescu sa faca plata, o plangere a celor care se considera pagubiti va deveni tot mai indreptatita.
2. A te repezi direct cu plangerea la o saptamana dupa concurs e un pic cam devreme si ridica niste semne de intrebare (pe care nu cred ca si le doreste nimeni).
3. Daca Stefan Popescu vrea sa salveze ce se mai poate salva ar trebui sa posteze aici cat mai curand un termen de plata CLAR PRECIZAT (si nu foarte indepartat
) si sa se tina de el. Alminteri, evident, treaba cu plangerea devine cat se poate de justificata, iar cei care o vor face nu vor putea fi acuzati ca n-au dat dovada de putina intelegere
.
In cazul ca punctul 3 nu se realizeaza in 2-3 zile, mi s-ar parea corect ca persoanele care au dreptul la premii sa dea FNPSR-ului un ultimatum rezonabil (ceva gen realizarea platii in maxim 30 de zile de la data festivitatii de premiere) dupa care, intr-adevar, cred ca nimeni n-ar mai putea avea nimic de comentat/obiectat daca s-ar face o plangere penala. Adica na, sa fim oameni dar nu fraieri, cam asta ar fi ideea.