Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 10:37

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 906 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 91  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CUPA FNPSR -BARACUDA LA STATIONAR
MesajScris: 05 Oct 2010, 13:41 
Neconectat
Moderator global

Gerula scrie:
Si eu parca iti aratasem logic ca acea concluzie la care ai ajuns tu nu avea nici un temei, cata vreme eu spusesem ca nu pot face legatura dintre niste oameni pe care i-am cunoscut fie pe alte forumuri cu alte nickname-uri, fie face to face, si conturile pe care le au aici, daca oamenii nu se prezinta. Dar tu insisti totusi cu chestia asta, in timp ce-mi stergi postarile, desigur.

Faptul ca ma tratezi subit in mod de-a dreptul dusmanos nu-ti face cinste, indiferent ce presiuni ar face anumite persoane pe-aici sau prin telefon sau prin interpusi. Un obraz avem, iar viata e complexa, naiba stie cum se intoarce roata vreodata.

Diferenta dintre tine si noi este ca noi ne cunostem de pe pistele de concurs si nu de pe internet dupa nikname-uri, si asta de ani multi . Asta trebuia sa intelegi din pacate

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 13:52 
Neconectat

Admir la userii acestui forum ca dovedesc ca sint "baieti mari"Si faptul ca doriti un forum curat si coerent pe anumite subiecte.Si ca sinteti informati in legatura cu "politica pescuitului romanesc"Bine informati.
Imi cer scuze pentru confuzia facuta in legatura cu numele "Tudose'.O sa urmaresc cu viu interes evolutia premiilor la cupa Baracuda.
Insa as vrea sa punctez la final,ca pescarii din Romania,ar trebuii sa fie mai uniti si mai corect informati,INDIFERENT de stilul practicat,INDIFERENT daca fac competitie sau simplu hobby.

Cu consideratie pentru toti membrii acestui forum,din Arad,S.G.

mesaj moderat ;) Adi Suciu

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 13:54 
Neconectat
Moderator global

RaduDan scrie:
Sa revenim, asadar, la subiectul topicului, si anume concursul. SIncer sa fiu nu am avut nervi/rabdare, etc sa reiau totul, dar voiam sa-l intreb pe domnul Suciu, de ce crede dansul ca s-au prins cantitati atat de mici(fata de alte concursuri) si daca primii clasati au obtinut rezultatul pescuind la match sau la rbs.

P.S. Daca s-a mai scris undeva, imi cer scuze, dar nu am mai avut rabdare sa citesc.

Din pacate administratorii baltii au vazut ca se poate si asa , adica cu cantitati mici prinse , si procedeaza in consecinta , adica furajeaza pestii in larg inainte de concurs , pentru ai menaja si a nu avea mortalitati prea mari. Daca ei considera ca un anumit concurs nu are relevanta la publicitatea media , idiferent sub ce forma , practic nu-i intereseaza ce cantitati se prind , sfidind concurentii . La Cupa Maver unde au fost o armata de cameramani pe pista au lasat pestele in pace si s-au vazut rezultatele . Erau direct interesati sa se prinda peste pentru reclama baltii. Din pacate asta este adevarul crud si eu nu cred in coincidente. In general s-a pescuit la match si la distante considerebile , tot secretul fiind sa stii sa tii pluta pe loc in conditiile unui curent si vint farte puternic.

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:02 
Neconectat

Gerula scrie:
Si eu parca iti aratasem logic ca acea concluzie la care ai ajuns tu nu avea nici un temei, cata vreme eu spusesem ca nu pot face legatura dintre niste oameni pe care i-am cunoscut fie pe alte forumuri cu alte nickname-uri, fie face to face, si conturile pe care le au aici, daca oamenii nu se prezinta. Dar tu insisti totusi cu chestia asta, in timp ce-mi stergi postarile, desigur.

adi suciu scrie:
Diferenta dintre tine si noi este ca noi ne cunostem de pe pistele de concurs si nu de pe internet dupa nikname-uri, si asta de ani multi . Asta trebuia sa intelegi din pacate

E pacat ca nu-ti dai seama ca pur si simplu ai sarit la o concluzie gresita doar pentru ca-ti convenea. De altfel, simplul fapt ca te lauda "semlecangheorghe" ar trebui sa-ti sune un clopotel de alarma ;) .

Iar pentru cei cu care nu ma cunosc nu e timpul trecut, ca sa zic asa nu cred ca s-a inchis lista la stationar si nu mai intra nimeni :lol: Sau gresesc? :lol:

Apropo, in postarea in care m-am prezentat am pus linkul catre articolul scris de mine in Gandul dupa celebra sedinta in urma careia a luat nastere turneul AvP. Un articol de o jumatate de pagina intr-un cotidian central de mare tiraj. Spune-mi tu cam cand a avut parte competitia de stationar a AGVPS de expunere mediatica de amploarea asta (repet, cotidian central de mare tiraj, nu saptamanal regional cu tiraj confidential) si daca poti da un singur exemplu eu o sa-ti dau dreptate apropo de faptul ca n-am ce cauta aici pentru faptul ca nu te cunosc pe tine personal de pe pista de concurs.

Alminteri, ce-ai facut tu aici e ca si cum i-ar zice Lucescu lui Ioanitoaia "pleaca ba de-aici, ca n-ai fost cu mine-n iarba la Guadalajara" :roll:

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:19 
Neconectat

Putem sa primim unele informatii legat de monturile (match sau rbs) folosite la acest concurs , ce tip de nada s-a folosit in general , momeala folosita pt. cirlig , ... si altele
Anul acesta am fost si eu cu copii la finala cadeti/tineret la doripesco , balta 1
informatiile primite inainte de concurs au fost putine si nerelevante
Asa ca orice informatie legata de baltile de la doripesco este bine venita

multumesc anticipat !

http://www.pescarulbihorean.ro/
https://www.facebook.com/pescarul.bihorean?fref=ts

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:20 
Neconectat
Moderator global

1.Nu stiu cine este Semlacan Gheorghe chiar daca este din Arad , cum nu stiu nici cine esti tu , si de aceea am pus punct conflictelor dintre voi aici . Rafuiti-va in alta parte ;)
2.Esti bine venit aici atita timp cit postezi STRICT despre pescuit si nu faci nici o politica a vreunei forme de organizare , fie ea FNPSR-ista sau AGVPS-ista. Aici sint pescari de toate "culorile" si nu facem diferenta intre apartenente unuia sau altuia la vre-o forma de organizare.
3.Strict legat de acest subiect s-a intimplat sa fim pe cale , sa asistam , la prima teapa in pescuitul stationar romanesc care culmea vine de la cei ce se vor a fii "revolutionarii" acestui sistem . Daca ai vre-o opinie strict despre acest subiect esti liber sa ti-o exprimi cum de altfel ai vazut ca nu te-am impiedicat s-o faci pina acum , fie ea pro sau contra.
4.Rafuielile personale intre membrii forumului , nu le-am tolerat niciodata de aceea mi-am permis sa sterg tot ce a implicat acest fapt.
5.Daca vrei sa vii pe pistele de stationar esti binevenit , listele nu se vor inchide niciodata . ;) ;) ;) Vei fii mult mai credibil in tot ceea ce intreprinzi din acea postura decit din spatele ecranului. Si de ce nu , avem nevoie de membrii cotizanti la fondul de premiere la concursuri sau "carne de tun " cum le mai zice :D :D :D :D :D (asta daca-mi permiti o gluma :lol: :lol: :lol: :lol: )
In rest numai bine , "adapteaza-te" si totul va fi ok ;) ;)

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:22 
Neconectat

Gerula scrie:
Apropo, in postarea in care m-am prezentat am pus linkul catre articolul scris de mine in Gandul dupa celebra sedinta in urma careia a luat nastere turneul AvP. Un articol de o jumatate de pagina intr-un cotidian central de mare tiraj. Spune-mi tu cam cand a avut parte competitia de stationar a AGVPS de expunere mediatica de amploarea asta (repet, cotidian central de mare tiraj, nu saptamanal regional cu tiraj confidential) si daca poti da un singur exemplu eu o sa-ti dau dreptate apropo de faptul ca n-am ce cauta aici pentru faptul ca nu te cunosc pe tine personal de pe pista de concurs.

...in fiecare an, dupa ce sedinta de competitii de la AGVPS stabileste calendarul competitional, in revista AVP apare un articol cu programul competitional, locatiile si indrumari catre cei care vor sa participe. Anul asta chiar eu am facut articolul. Faptul ca nu apare intr-un cotidian de mare tiraj, mi se rupe. Eu vreau ca respectivul articol sa fie citit de catre pescari. Pensionarii, capsunarii si multitudinea de emo de la noi din tara nu ma intereseaza.

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:22 
Neconectat
Moderator global

adi suciu scrie:
Multumesc tuturor pentru felicitari , si se pare , ca intradevar noua membra a familiei mi-a purtat noroc :D :D :D :D :D
Despre organizare pot spune ca mai trebuie lucrat putin dar s-a vazut ca organizatorii au incercat sa faca totul cit au stiu ei de bine . Pe viitor poate ar trebuii contactati profesionisti de "marca" Marius Birla :lol: :lol: :lol: macar pentru sfaturi . D-nul Diaconita s-a straduit sa faca cum a stiut mai bine dar experienta competitionala isi spune cuvintul la sfirsit ....Efortul este totusi de apreciat.

O sa va spun citeva cuvinte si despre strategia adoptata:
Din experienta concursurilor pe Doripesco stiam ca , cu platica nu poti cistiga pentru ca oricum , cel putin un crap , doi , se va prinde pe sector si va cintarii mai mult ca toate platicile din 5 ore , si atunci am renuntat total la platici preferind sa prind eu acei crapi . Dupa ce ai prins unul doi crapi puteai sa dai si dupa platica sa mai rotunjesti cantitatea , dar sa mergi de la inceput la platica era sinucidere curata. Din antrenament mi-am dat seama ca rubeziana nu va conta decit pe anumite standuri si acelea foarte putine , asa ca m-am concentrat pe pescuitul la sheffild incercind sa gasesc solutia sa tin pluta pe loc in curentul acela foarte puternic . Ca o mentiune va spun ca daca nu tii pluta pe loc la crap ai sanse foarte mici sa prinzi peste . Solutia salvatoare ca sa tii waglerul pe loc a fost sa nu scufunzi firul , pentru ca vintul ducea firul in dreapta si curentul era foarte puternic in stinga , compensind astfel fortele si tinind aproximativ 10 min pluta pe loc , dupa care incepea sa cirga in sensul curentului . Cind incepea sa curga trebuia scos si lansat din nou si iar aveai 10 min la dispozitie .

Am folosit wagler de 16 si 18 g fir de 0.18 cu forfac de 16 (super elit trabucco ;) ) . Ca sa nu ma deranjeze platicile in acel timp scurt de 10 min in care reuseam sa tin pluta pe loc am folosit un cirlig de 8 cu 10-14 viermi pe el , astfel incit sa descurajeze platica sa traga , iar daca aveam trasaturi de platica ( ridicau pluta ...) la inceput , nu intepam , decit dupa ce imi asiguram citva crapii . Inspre sfirsit complectare prindeam si platica .

Nada : Trabucco MIX CARPA cu TTX , foarte multe seminte si pelete in ea si facuta ca plastelina ca sa nu o duca curentul , si in plus viermi colati .
Nadirea trebuia sa fie foarte precisa , undeva la 45 m , pe o raza de maximul 2 m in jurul plutei , pentru ca , crapii veneau pe dada .
Ritmul nadirii : continuu cu doi bulgari de nada la 10 min si un bulgare de viermi colati.

Sper ca am fost destul de explicit ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

aici am explicat cite ceva , daca mai sint intrebari astept ;)

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:28 
Neconectat

Foarte detaliata explicatia, multumim:D

Inca o intrebare, de ce nu ati aditivat nada??

P.S. Intrebarile se adreseaza tuturor celor binevoitori in a da explicatii..;)

P.S.2. Vedeti domnule Gerula, asta inseamna forum de pescuit stationr;)

The more I practice the luckier i get!

Ultima oară modificat de RaduDan pe 05 Oct 2010, 14:30, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 14:30 
Neconectat

adi suciu scrie:
....................

aici am explicat cite ceva , daca mai sint intrebari astept ;)

scuze :oops:
se pare ca am trecut cu vederea .... :oops: :roll:

multumesc :)

http://www.pescarulbihorean.ro/
https://www.facebook.com/pescarul.bihorean?fref=ts

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 906 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 91  Următorul

Ora este UTC [ DST ]