Citez aici si mesajul pe aceeasi tema pe care l-ai postat ieri pe topicul concursului Barracuda, pentru ca si acolo sunt cateva idei cat se poate de utile in contextul discutiei de fata:
al. trentea scrie:
Oameni buni, haideti sa revenim la subiect si sa fim mai rezervati cu "intepaturile."
Sunt convins ca sunt multi pescari bine intentionati pe acest forum, si ar fi pacat sa se derapeze.
Gerula nu e simpatizant Popescu sau Federatie, asta o stiu mai demult...
.......................................................................
Federatia aceasta cred ca s-a facut doar din ambitia unei persoane care crede sau a crezut ca poate tine haturile pescuitului sportiv din Romania, si de a-l gestiona dupa bunul plac. Si a dat gres (din nou). Cumva va trebui sa dea socoteala.
Deocamdata, asa cum am mai afirmat si in urma cu cativa ani, nu exista o astfel de persoana, pentru ca desi sunt pescari valorosi, cu o atitudine ireprosabila, stimati de toata lumea, sau nu isi doresc asa ceva (si poate bine fac), sau nu sunt buni manageri iar ei stiu acest lucru.
Poate daca AGVPS-ul s-ar scinda, iar pescarii desprinsi de vanatori ar forma o uniune distincta, poate ca la noul organism format ar adera mai toate cluburile si asociatiile de profil, s-ar gasi si sponsori valorosi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Cu o conducere noua, in care sa se regaseasca persoane de notorietate, agreate de majoritate, si cu imputernicire din partea Guvernului Romaniei (nu a ministerului sau ANS) va putea sa se obtina si reprezentarea Romaniei la FIPS/CIPS. Revolutia insa trebuie sa vina din interiorul AGVPS.
Si eu cred că sugestia ca aparitia unei Federatii sa se realizeze prin scindarea pescuitului din AGVPS si prin aderarea la noul organism al cluburilor si asociatiilor deja existente este foarte corecta. Dar intrebarea este exact cea care ai pus-o si tu:
sunt in stare pescarii din AGVPS sa realizeze revolutia interna? In momentul de fata, finalizarea demersului facut de Stefan Popescu (si finalizare poate insemna sau infiintarea Federatiei, sau refuzul MTS de a da avizul, desigur) pare mult mai apropiata decat reformarea din interior a AGVPS. Bineinteles, daca MTS respinge aceasta noua tentativa de a inregistra Federatia, nu vor mai ramane decat doua variante:
1. Reformarea AGVPS prin desprinderea pescuitului de vanatoare etc
2. Infiintarea unei federatii "pe cale naturala", prin infiintarea de catre cluburile deja existente a unor Ligi si infiintarea de catre aceste Ligi a federatiei, dupa intrunirea conditiilor prevazute de lege.
Intrebarea pe care am pus-o eu de fapt este insa urmatoarea: are vreun rost ca pescarii de competitie sa stea in expectativa pentru a vedea daca tentativa lui Stefan Popescu produce vreun rezultat (cu riscul evident pe care l-am mentionat in postarea de mai sus) sau ar putea sa incerce sa profite de aceasta incercare?
(Si spun asta pentru ca tot din discutia pe care am avut-o aseara a reiesit ca precedenta tentativa, la care ai facut si tu referire, a esuat si din cauza unor naivitati dezarmante ale unora dintre participanti, cum ar fi incercarea de a participa cu cluburi a caror inregistrare nu era inca finalizata etc, nu numai din cauza piedicilor venite dinspre AGVPS.)