In general, curentul raului se mentine constant si este influentat de fenomenul mareelor.
Adancime variabila intre 1 si 4m. Exista platouri cu adancime si de 6m.
De la Pontedera la Pisa raul prezinta 9 piste. Intereseaza Calcinaia Nouvo si Vecchia.
Prima pista prezinta adancimi de 4/4,5m, iar in larg 6,7m. Pestii predominanti: catfish si crapii. Aceasta pista prezinta o capacitate de 50 de concurenti.
A doua pista are o capacitate de 60 de locuri. Adancimi de 4/4,5m. Predomina catfishul, crapii si carasii.
Mi'a atras atentia si a 9-a pista, cea de la San Lorenzo. Aceasta prezinta adancimi de la 3m, in amonte, spre 2m. Specii predominante: catfish, crap, caras, chefal.
Tehnica de pescuit cea mai profitabila este rubensiana urmata de pescuitul cu bologneza la curs.
Rubensiana trebuie sa fie robusta si apta pentru folosirea unor elastice de peste 2mm. Firele folosite: 0,20-0,30.
In articol sunt prezentate 2 tipuri de monturi. Acestea sunt cel mai des utilizate la pescuitul catfishului. Acest stil de pescuit este predominant pe raul Arno.
Catfishul se hraneste "inradacinat'' pe fundul apei, de aceea momeala trebuie sa fie pusa in atentia lui pe fundul apei.
Este cunoscut faptul ca viermii au tendinta de a se ridica de pe fund. Pentru a evita ridicarea momelii se foloseste un plumb nr. 8 asezat la 1cm de paleta carligului.
Pescuitul cu bologneza se foloseste atunci cand se doreste trecerea momelii peste linia rubensienei. In articol sunt prezentate 2 tipuri de monturi: prima pentru pescuitul dificil cand pestii se hranesc precaut, iar a doua cand este mult peste pe vad.
Principala momeala este viermele. Acesta se foloseste in principal la pescuitul catfishului. Viermii trebuie sa fie vii, duri si colorati. Pentru carlig viermele trebuie sa fie de o talie mai mare.
Porumbul poate fi utilizat in toate varietatile posbile. Catfishul este foarte atras de porumbul rosu cu aroma de crevete.
Nu trebuie sa lipseasca ramele de pamant. Chiar si ramele de gunoi, desi sunt mai mici, sunt foarte bune pentru ca lasa o dara si un miros specific in apa.
Pentru chefal momeala indispensabila este tremolina (nu am gasit traducere, pentru cei care cunosc sau banuiesc ce este, poze sunt aici:
http://www.google.ro/images?hl=ro&q=tre ... CC0QsAQwAg )
Adevarata nada pentru catfish este viermele. Se nadeste cu vierme colat la care se adauga pietris de culoare rosie care se pare ca este foarte atragator pentru catfish.
Cat despre nada se recomanda orice nada colanta care are o desfacere lenta pe fundul apei. In magazinele de specialitate din zona se gasesc nade expres concepute pentru acest rau.
Abordarea mansei.
Se incepe cu rubensiana datorita preciziei pe care o confera.
Nadirea de apel se face ritmic si din mana, pestele fiind atras de zgomot.
Apa tulbure face ca pestele sa nu vada momeala, dar sa fie atras de miros.
Singura chestiune importanta la carlig este voluminozitatea momelii, la fiecare lansare este bine sa se adauge viermi in plus pe carlig.