sabinu scrie:
Si totusi cate permise o sa ne trebuiasca, sau la cate asociati o sa trebuiasca sa platim?
Sa pescuiesc la zarand pe cigher trebuie sa platesc la voi? la taut alta taxa? pe mures in oras alta taxa?la turnu pe canale alta taxa...e cam aiurea
De fapt , trebuie sa sti unde pescuiesti. Mai mult. Apoi vezi pe site la ANPA cine are arondata portiunea aia de apa. La ei trebuie sa ai permisul. Chestiile cu "ziua , saptamana , luna" de pescuit , daca administratorul vrea , poate da. Daca nu , nu.
Reciprocitate ? Idem , daca eu ofer 100 km ape si 500 hectare de lacuri , iar tu 15 km ape si 5 hectare , de ce mi-ar conveni sa am o reciprocitate cu tine?
S-a batut mult apa in piua cu criteriile de performanta. Pai dragii mei , pentru performanta este nevoie de bani. Adica , un paznic necesita cheltuieli cu salarizarea doar de aproximativ 150 mil vechi / an. Mai pui o masina , ca doar nu-i dai role , benzina , o asigurare , rovigneta , etc si mai vezi ca-s necesare alte milioane. Cam 100. Daca vrei sa-si faca si treaba. Buuun , mai vorbim apoi de populare , ca aici este oful pescarilor , pe ei prea putin ii intereseaza daca , cine si cum face paza , ei vor sa prinda peste. Evident , daca este peste apar braconierii , deci nu putem renunta la paznic. Popularea cu o tona de crap - inca 110 milioane... Acum , pentru 20-30 km rau si un lac , vreau sa spun ca un paznic este cam egal cu zero...
Dintr-un condei vedeti ca este nevoie de un minim de vreo 350 mil / an. Fara a mai calcula diverse si neprevazute...
Si la un minim care nu stiu daca acopera un an de functionare...
Acum vine partea faina... Pentru o concurenta cat mai frumoasa , asociatiile vin si spun "permisul nostru este 50 ron/adult , mocca / pensionar si ??? pt scolari-studenti." Vreau sa va spun ca din diferenta aia de 20 lei /membru (cotizatie-permis ANPA) cat ramane asociatiei rezulta ca este nevoie pentru a fi viabila de un numar de aprox 1500 adulti , scolari cam 1000 , pensionari nu mai conteaza. Dar nu cred ca este suficient. ADICA , daca se vrea calitate , aia costa. ADICA , permisele , dupa parerea mea ar trebui sa fie mai scumpe , asta daca vrei sa poti face ceva din banii aia. Multi vor sari si vor spune HUUUO , de ce sa mai dam? Suntem in criza , e foame , dar eu spun CATI ATI FOST ANUL TRECUT MACAR DE DOUA-TREI ORI LA O CRESCATORIE DEGEABA? Cat ati platit pentru asta? Adica , in final , ideea este simpla , ca sa ai paza , peste , curatenie si miros de tei pe malul apelor in loc de PET-uri , astea costa. Iar azi nimeni nu investeste din banii lui pentru un bun al carui stapan(gestionar , administrator efectiv sau cum vreti voi) nu este. Adica , pana acum permise dadea Popescu in chioscul de inghetata , cei care le cumparau aveau drepturi egale cu cei din alte asociatii , dar ceilalti era de preferat sa faca , sa dreaga , sa pazeasca si sa populeze. De economie de piata ati auzit? Voi ati face o casuta in care sa locuiasca altii?
Asa ca , aici o sa-l rog pe gibo sa mai posteze o gata... mai mare si mai rosu....
Din pacate , vremea Daciadei a trecut... Totul este pe bani...