Pescuit Stationar

Acum este 27 Noi 2024, 05:35

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Se pare ca e cotita...
MesajScris: 16 Mar 2011, 20:39 
Neconectat

Ca de obicei, in Romania regulile sunt neclare astfel incat ele pot fi evitate. Cine are cel mai mult de suferit este pescarul care nu mai stie ce sa inteleaga si ce sa ia drept corect. :cry: :? :shock:

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:03 
Neconectat

Nu stiu in baza a ce se impart apele catre asociatii, dar daca nu exista ca si criteriu ar trebui introdus urmatorul:

Asociatia X doreste "in custodie" X Km din raul Olt. Intrebare: Ce planuri/proiecte are pe anul respectiv pentru cei X Km de rau? Asociatia va trebui sa PROMITA macar un proiect anual gen populare X tone, amenajare X locuri pescuit, etc. Daca la sfarsitul mandatului targetul nu a fost indeplinit ii va fi retrasa custodia si dreptul de a mai participa o etapa la imparteala acelui tronson de rau. Exemplele pot continua.

In alt topic cineva spunea ca "mamaliga nu explodeaza". O solutie ar fi sa nu va mai inscrieti anul acesta in asociatii, pescuiti doar unde se poate cu permisul de 30lei sau luati o pauza. Pescuiti pe balti private chiar daca si acolo mai sunt rahaturi, orice dar nu mai cotizati la asociatii.
La asociatia agvps-sibiu taxa de membru pe anul acesta este ~70lei la care se adauga cei 30lei. Telefonic l-am intrebat pe domnul de la asociatie (care nu s-a prezentat) ce-mi ofera de 70lei si de ce 70 si nu mai putin, rastit si grabit m-a intrebat daca vreau sa nu. I-am spus ca vreau sa pescuiesc pe raul Olt, fara sa fiu membru in asociatia lui ca oricum nu-mi ofera nimic. Mi-a spus ceva despre taxele de acces incercand sa ma faca sa inteleg ca fara sa-i platesc lui taxele nu voi putea pescui pe unele ape.
Apoi un reprezentant ANPA m-a sfatuit sa pescuiesc linistit unde vreau (cu permisul de 30lei) iar daca asociatia vrea bani sa vina dupa ei, si-i voi plati taxa pe ziua/saptamana/luna respectiva la fata locului. (am povestit asta deja in alt topic)

Daca vreti doar sa pescuiti, recreativ, sportiv, daca nu participati la concursurile asociatiilor, daca nu aveti beneficii si vreti doar sa pescuiti legal si linistiti, luati-va doar permisul de 30lei.

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:07 
Neconectat

sti cumva daca exista reciprocitate intre ajvps sibiu si valcea? :shock: :? :roll:

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:23 
Neconectat

nu stiu si sincer nu ma prea intereseaza, pana anul acesta am fost membru in sibiu si am pescuit si in sibiu si in valcea, niciodata nu m-a controlat cineva. de anul acesta o sa iau doar permisul de 30 lei, si daca cineva o sa vina si o sa-mi ceara taxa de acces o s-o platesc la locul faptei. sunt curios cate astfel de taxe o sa platesc. iar daca ma voi afla pana la gat in olt cu varga in mana pana acolo va trebui sa vina si cel care va vrea bani.

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:31 
Neconectat
Moderator global

Nu-s chiar sigur... :lol: :lol: :lol: dar poti incerca... :mrgreen:

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:41 
Neconectat

Posibil sa vina vre-un rechin dupa mine. :lol:
Peste de pe rauri nu iau acasa. Pescuiesc doar recreativ si sportiv, nu vad de ce nu ar fi de ajuns sa fac asta cu permisul de 30 lei?! Imi asigura asociatia un drum de acces pe malul Oltului practicabil cu altceva decat cu tractorul, un ponton, un peste in rau, siguranta ca nu ma talhareste cineva?

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 21:49 
Neconectat
Moderator global

Asta nu-i treaba asociatiei. Daca vrei sa pescuiesti pe o apa cu stapan , trebuie sa respecti regulile casei. Daca nu vrei reguli , poti pescui cu permis ANPA in apele nearondate . Sa sti ,taxa n-are nimic de-a face cu sumele vehiculate , de 1 leu / saptamana , astea-s povesti si fumigene. La noi va fi 4 ron/zi pentru tronsonul de rau ales de "nemembrii". Si vei putea pescui doar pe acel tronson. ;) Asta daca-ti convine , daca nu... litoralul , Dunarea si alte locatii . Deci , mai gandeste-te daca se renteaza sau nu sa fi membru. Caci , chiar daca-ti place sau nu , sunt niste legi care produc niste efecte. Si trebuie sa le respecti , vrei-nu vrei. In concluzie , treaba-i simpla. Calculeaza-ti beneficiile si poate nu va trebui sa pescuiesti cu varga pana-n gat in apa. ;)

Sus

MesajScris: 17 Mar 2011, 22:12 
Neconectat

Eu m-as face din nou membru dar care e scopul? Tronsonul X de Olt are stapanul Y la care eu sunt membru. Daca in timp ce pescuiesc pe acel tronson vine unul si ma talhareste, raspunzator e stapanul Y? Pentru ca ma aflam pe tronsonul lui si i-am platit taxa de acces acolo iar el trebuia sa imi asigure unele conditii, un drum cat de cat practicabil pe toata lungimea tronsonului, siguranta, etc.

Care sunt obligatiile asociatiei cu privire la acel tronson? Asigura ordinea si disciplina? Daca ma duc Duminica dimineata la pescuit si am o problema pe tronson, ii pot contacta si vin la fata locului? Sau asociatia ia banii, si du-te frate pescuieste unde poti, alea sunt apele ceau-bau. Ne vedem eventual la vreun concurs, bem o bere mancam un mic.

Din punctul meu de vedere vrajeala asta cu impartilul apelor e o vrajeala la fel cum sunt multe altele in tara noastra. Taxe de acces, kkturi. Teoria e buna dar in practica nu se vede nimic.

Nu e treaba asociatiei sa-mi asigure calea de acces? sau care nu e treaba asociatiei? Stii ce ar fii tare? sa vina unul mai destept si sa zica drumul de partea asta si cealalta a tronsonului tau e al meu, daca membrii tai vror sa pescuiasca aici imi platesc taxa de drum si tot asa, taxa peste taxa, ca ne place sa fim stapani.

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 10:21 
Neconectat

alintudose scrie:
Asta nu-i treaba asociatiei. Daca vrei sa pescuiesti pe o apa cu stapan , trebuie sa respecti regulile casei. Daca nu vrei reguli , poti pescui cu permis ANPA in apele nearondate . Sa sti ,taxa n-are nimic de-a face cu sumele vehiculate , de 1 leu / saptamana , astea-s povesti si fumigene. La noi va fi 4 ron/zi pentru tronsonul de rau ales de "nemembrii". Si vei putea pescui doar pe acel tronson. ;) Asta daca-ti convine , daca nu... litoralul , Dunarea si alte locatii . Deci , mai gandeste-te daca se renteaza sau nu sa fi membru. Caci , chiar daca-ti place sau nu , sunt niste legi care produc niste efecte. Si trebuie sa le respecti , vrei-nu vrei. In concluzie , treaba-i simpla. Calculeaza-ti beneficiile si poate nu va trebui sa pescuiesti cu varga pana-n gat in apa. ;)

Am si eu o intrebare legata de aceste taxe:
In momentul in care s-au depus dosarele la ANPA si s-a primit dreptul de administrare, unul din punctele care contau in dosar era taxa de acces. Toate asociatiile au pus taxa de acces foarte mica (de la 1 leu pe saptamana la 20-30 lei pe an). Bazat pe aceste taxe, punctajul obtinut a fost foarte bun.

Acum, dupa ce i s-a arondat luciul de apa, vine asociatia X si spune ca taxa declarata la ANPA nu mai este valabila, si o marim la 4 lei/zi, ca asa le ies lor calculele bine.
Oare aceasta decizie - cam ilegala dupa parerea mea - nu va putea fi atacata si reclamata la ANPA?

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 11:29 
Neconectat
Moderator global

Nu va fi atacata. ;) Noi atat am prins in documentatia depusa. :mrgreen: Cine crezi ca taie o chitanta pentru 1 ron/saptamana? Ai vazut tu asemenea taxe prevazute , sau ai auzit doar?

diccosmin , vad ca nu pricepi nimic. Ai tu treaba cu cine te talhareste si cine-ti trage masina daca ramai impotmolit.
Daca te violeaza una pe zona verde din spatele blocului este treaba primariei sa te apere?
Daca ramai cu masina in pana pe autostrada , crezi ca vin rapid 3 autoremorci si 5 mecanici sa te rezolve?
Asta cu toate ca ai platit taxe si impozite locale , cu toate ca ai platit rovigneta si impozit pe masina.
Incearca sa fi mai realist si apoi putem dezbate. ;)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC [ DST ]