alintudose scrie:
Asta nu-i treaba asociatiei. Daca vrei sa pescuiesti pe o apa cu stapan , trebuie sa respecti regulile casei. Daca nu vrei reguli , poti pescui cu permis ANPA in apele nearondate . Sa sti ,taxa n-are nimic de-a face cu sumele vehiculate , de 1 leu / saptamana , astea-s povesti si fumigene. La noi va fi 4 ron/zi pentru tronsonul de rau ales de "nemembrii". Si vei putea pescui doar pe acel tronson.
Asta daca-ti convine , daca nu... litoralul , Dunarea si alte locatii . Deci , mai gandeste-te daca se renteaza sau nu sa fi membru. Caci , chiar daca-ti place sau nu , sunt niste legi care produc niste efecte. Si trebuie sa le respecti , vrei-nu vrei. In concluzie , treaba-i simpla. Calculeaza-ti beneficiile si poate nu va trebui sa pescuiesti cu varga pana-n gat in apa.
Am si eu o intrebare legata de aceste taxe:
In momentul in care s-au depus dosarele la ANPA si s-a primit dreptul de administrare, unul din punctele care contau in dosar era taxa de acces. Toate asociatiile au pus taxa de acces foarte mica (de la 1 leu pe saptamana la 20-30 lei pe an). Bazat pe aceste taxe, punctajul obtinut a fost foarte bun.
Acum, dupa ce i s-a arondat luciul de apa, vine asociatia X si spune ca taxa declarata la ANPA nu mai este valabila, si o marim la 4 lei/zi, ca asa le ies lor calculele bine.
Oare aceasta decizie - cam ilegala dupa parerea mea - nu va putea fi atacata si reclamata la ANPA?