Pescuit Stationar

Acum este 27 Noi 2024, 04:39

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Se pare ca e cotita...
MesajScris: 18 Mar 2011, 12:51 
Neconectat

Pai intri frumos pe anpa.ro si de acolo descarci tabelul cu asociatiile care au primit drept de administrare, si cu taxele aprobate. Acolo e plin de taxe de 1 ron pe saptamana ( eu am descarcat pe Filiala Ardeal, ca asta ma interesa).
Nu e din auzite, e pe documente.
Uite-aici:
http://www.anpa.ro/index.php?v=cat&id=1&id_submeniu=4

A N U N Ţ privind Asociatiile care au primit autorizatie de pescuit recreativ/sprtiv si tarifele practicate de acestea

AJVPS MM, si AJVPS CJ au NUMAi 1 leu pe saptamana
Apoi AJVPS Timis are 2 lei/sapt

La restul nu m-am uitat, dar probabil mai sunt.

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 14:44 
Neconectat

AJVPS Sibiu vrea permis ANPA+90RON/ an "taxa de acces" daca nu esti membru de'al lor :o , ca daca esti membru platesti permis ANPA+70RON cotizatie :geek: :idea: :geek: niste simpatici :x

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 17:42 
Neconectat

silk scrie:
Pai intri frumos pe anpa.ro si de acolo descarci tabelul cu asociatiile care au primit drept de administrare, si cu taxele aprobate. Acolo e plin de taxe de 1 ron pe saptamana ( eu am descarcat pe Filiala Ardeal, ca asta ma interesa).
Nu e din auzite, e pe documente.
Uite-aici:
http://www.anpa.ro/index.php?v=cat&id=1&id_submeniu=4

A N U N Ţ privind Asociatiile care au primit autorizatie de pescuit recreativ/sprtiv si tarifele practicate de acestea

AJVPS MM, si AJVPS CJ au NUMAi 1 leu pe saptamana
Apoi AJVPS Timis are 2 lei/sapt

La restul nu m-am uitat, dar probabil mai sunt.

E taxa asa de mic deoarece asa era realizat punctajul pentru dosarul de obtinere a apelor. Cu cat aveai taxele mai mici pe saptamana, luna si an cu atat primeai puncte mai multe. De ecemplu este mai rentabil sa-i faci viza si permis la AJPS Cluj si apoi sa mai platesti 1 leu dincolo. Mai ales pentru elevi, studenti si pensionari. SUnt curios ce taxe de saptamana, luna si an aveti voi la Salaj pentru cei care sunt din alte asociatii....

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 19:02 
Neconectat

TiLiKa scrie:
AJVPS Sibiu vrea permis ANPA+90RON/ an "taxa de acces" daca nu esti membru de'al lor :o , ca daca esti membru platesti permis ANPA+70RON cotizatie :geek: :idea: :geek: niste simpatici :x

Asa mi-au spus si mie, :lol:

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 19:17 
Neconectat

RaduDan scrie:
SUnt curios ce taxe de saptamana, luna si an aveti voi la Salaj pentru cei care sunt din alte asociatii....

Si eu sunt curios ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Astia n-au stabilit inca nimic oficial ... doar vorbe. Iar pe site-ul ANPA nu apar.

Sus

MesajScris: 18 Mar 2011, 19:24 
Neconectat

alintudose scrie:
diccosmin , vad ca nu pricepi nimic.
Incearca sa fi mai realist si apoi putem dezbate. ;)

Am priceput acum. Asociiatiile sunt precum statul, iti iau banii si apoi e treaba ta. La fel si alte institutii.
Daca raman cu masina in pana e problema mea, daca raman cu masina intr-o groapa ar trebui sa fie problema responsabililor acelui tronson de drum si cred ca si tu si altii sunteti de aceeasi parere; nu cred ca va convine faptul ca platiti taxe si va rupeti rotile in gropi.
De aia nu merge nimic la noi, pentru ca toti faceti la fel, luati banii si la revedere.

Daca sunt violat de o femeie pe malul apei nu o sa depun nicio plangere :lol: eventual mai fac abonament la asociatie :lol: :lol: :lol:

Astept sa aflu ce proiecte au asociatiile pentru anul 2011 (in special cea din Sibiu, aia care cere 90 lei taxa de acces)

Sus

MesajScris: 19 Mar 2011, 18:36 
Neconectat

Buna seara. Imi puteti spune cei care aveti idee daca scrie undeva in aceasta lege noua daca eu , ca pescar , am obligatia sa merg la sediul celui care a castigat segmentul de apa pe care vreau sa pescuiesc si sa-i platesc acolo taxa pe 1 saptamana cat vreau sa pescuiesc acolo sau trebuie sa vina si sa imi taie chitanta pe malul apei. Intr-un cuvant ma obliga legea sa merg la sediul lor sau intra in atributiile lor sa vina sa incaseze. Mentionez ca permisul anpa il platesc la finante si il ridic de la sediul lor din Sibiu. Multumesc.

Sus

MesajScris: 19 Mar 2011, 19:26 
Neconectat

Exista si aici, bineinteles doua curente de opinie:
1. unii sustin varianta ca daca vor banii tai, reprezentantii asociatiei n-au decat sa vina sa si-i colecteze pe malul apei
2. Altii (mai ales asociatiile) sustin ca daca exista in Regulamentul propriu un punct prin care te obliga sa te prezinti inainte la sediul asociatiei ca sa soliciti accesul si sa platesti taxa saptamanala/lunara/anuala, atunci daca esti prins pe apele lor fara taxa platita esti considerat infractor.

Legea nu explica clar acest capitol. Pe de o parte zice ca ai dreptul de acces contra unei taxe, pe de alta parte zice ca trebuie sa respecti regulamentul asociatiei respective.

Nimeni nu-ti va putea da un raspuns obiectiv la aceasta intrebare. Doar suntem in Romanica, nu? :D :D :D :D :D

Sus

MesajScris: 19 Mar 2011, 20:21 
Neconectat

Aici cu Regulamentul e alta treaba.
Legislatia primara este LEGEA. Legislatia secundara constituie ORDINELE MINISTERIALE sau HOTARARI DE GUVERN. Legislatia tertiara o constituie REGULAMENTELE INTERNE.
Conform CONSTITUTIEI ROMANIEI, nimeni nu-i deasupra de LEGE.
Atat legislatia secundara cat si cea tertiara, trebuie sa fie intocmite cu RESPECTAREA LEGII.
Veti fi controlati de indivizi care vor sustine ca ei au ORDIN DE SERVICIU INTERN sa adune anumite cotizatii, altele decat cele prevazute de LEGE. Trebuie sa le spuneti ca nici un sef, nici de-a lor si nici de-a altora, nu poate incalca LEGEA doar asa ca el e sef si da ORDINE.
Inclusiv ORDINELE date de SEFI, trebuiesc sa respecte LEGEA, daca suntem intr-un STAT DE DREPT.
In statele bananiere e altceva. Aici insa trebuie sa pretindem sa se respecte LEGEA. Cu cat vom pretinde mai multi sa se respecte LEGILE TARII, cu atat vom avea sanse ca intr-o buna zi sa putem si noi (sau nepotii nostrii) sa spunem ca traim intr-un STAT DE DREPT.

Sus

MesajScris: 19 Mar 2011, 21:16 
Neconectat

:shock: :shock: :shock:
Ce legatura are asta cu raspunsul solicitat mai sus?

Daca sunteti asa de transant de ce nu-i dati omului un raspuns clar?

Care paragraf de lege trebuie respectat: ala care zice ca ai drept de acces contra unui tarif, sau cel care zice ca trebuiesc respectate regulamentele administratorului?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC [ DST ]