Pescuit Stationar

Acum este 27 Noi 2024, 04:35

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Se pare ca e cotita...
MesajScris: 19 Mar 2011, 21:28 
Neconectat

silk scrie:
Exista si aici, bineinteles doua curente de opinie:
1. unii sustin varianta ca daca vor banii tai, reprezentantii asociatiei n-au decat sa vina sa si-i colecteze pe malul apei
2. Altii (mai ales asociatiile) sustin ca daca exista in Regulamentul propriu un punct prin care te obliga sa te prezinti inainte la sediul asociatiei ca sa soliciti accesul si sa platesti taxa saptamanala/lunara/anuala, atunci daca esti prins pe apele lor fara taxa platita esti considerat infractor.

Legea nu explica clar acest capitol. Pe de o parte zice ca ai dreptul de acces contra unei taxe, pe de alta parte zice ca trebuie sa respecti regulamentul asociatiei respective.

Nimeni nu-ti va putea da un raspuns obiectiv la aceasta intrebare. Doar suntem in Romanica, nu? :D :D :D :D :D

Deci eu ca pescar, trebuie sa am tabelul cu distributia apelor pentru toata tara si daca ma aflu intr-un oras oarecare si am chef de o partida scurta mai intai trebuie sa consult tabelul si sa dau fuga la asociatia X sa achit taxa de acces???
Dar daca am permisul de 30 lei si nu am platit taxa de acces sunt tot infractor?

Sus

MesajScris: 19 Mar 2011, 22:08 
Neconectat

silk a zis
Citat:
Care paragraf de lege trebuie respectat:

Fiecare.
Nu Cosmine. In mod normal trebuie sa vina ei pe apa.

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 05:55 
Neconectat

Legea spune clar ca este datoria pescarului sa se intereseze asupra conditiilor de practicare a pescuitului sportiv pe o anume apa ce apartine unei anume asociatii. Desigur legea este putin aberanta.Exemplu: eu ca si pescar membru al unei asociatii din Cluj, vreau sa pescuiesc in judetul Salaj la circa 2 kilometri de la limita celor doua judete. Daca respect legea, trebuie sa fac un drum de minim 100 de km ca sa platesc taxa de zi, luna sau an. Daca sunt prins de control, atunci sunt cel mai probabil amendat. Bun, eoarecum logic dar si aberant. Daca lucrez 5 zile pe saptamana si pot merge la pescuit numai duminica, la asociatii este inchis mai mult ca sigur.Vine controlul, sunt amendat, nu? Aberant. Asociatiile, in momentul in care au primit o portiune de apa sunt obligate sa asigure printre altele si PAZA acelei zone. Din moment ce exista un paznic care trebuie sa perceapa o taxa, de ce sa mai porti pescarul sute de kilometri pentru plata unei taxe cand de fapt, obligatia lor este sa trimita un om care sa verifice acest lucru, adica sa peceapa o taxa si eventual chiar o viza celor doritori?? Mie mi se pare ca este cam acelasi sistem ca si pe lacurile private unde te asezi la pescuit, vine paznicul, iti ia banu` si pleaca. Legea este destul de lacunara si trebuia sa specifice acest lucru. Acum se pare ca ramane la latitudinea asociatiilor sa decida asupra modului in care se vor percepe taxele...

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 08:24 
Neconectat

.

Ultima oară modificat de silk pe 20 Mar 2011, 14:50, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 08:24 
Neconectat

Servus Radu, deci nici tu nu ai un raspuns exact la intrebare. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Este tocmai ce spuneam eu mai sus.

Desi daca prezinti permisul ANPA, nu prea vad de ce sa te amendeze. Trebuie doar sa ai sange-n instalatie si sa te tii tare-n fata paznicului, cu legea-n mana. Nu cred ca exista vreun paznic de pescuit care sa poata raspunde la o argumentatie logica sustinuta cu fermitate.
Eventual iti poate taia o chitanta cu taxa saptamanala. Dar ma indoiesc ca vei fi controlat pe locul ala de pescuit de care zici tu.

Apropo, am vrut sa te intreb mai de demult. Care e parerea ta (sincera) despre Ajvps Cluj si modul in care au esuat la atribuirea apelor din propriul judet?

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 08:29 
Neconectat

Daca va este neclar ceva, mergeti la AJVPS si intrebati, sau sunati la telefon.
Eu am fost la AJVPS Cluj , si mi-au spus ca cei care nu au carnet de membru dela ei, vor plati taxa aferenta la fata locului, adica "pe apa", atunci cind va veni controlul.
Taxa la Cj este 1 leu.

@ Silk
AJPS si AJVPS sunt 2 asociatii diferite.
Primul a pierdut, iar al doilea a castigat.

www.pescarulclujean.com

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 14:47 
Neconectat

Peter, poti sa-mi spui si mie ce a castigat ajvps cluj, in jud. Cluj, din totalul apelor scoase la "licitatie" :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Ultima oară modificat de silk pe 20 Mar 2011, 15:08, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 15:07 
Neconectat

RaduDan scrie:
E taxa asa de mic deoarece asa era realizat punctajul pentru dosarul de obtinere a apelor. Cu cat aveai taxele mai mici pe saptamana, luna si an cu atat primeai puncte mai multe. De ecemplu este mai rentabil sa-i faci viza si permis la AJPS Cluj si apoi sa mai platesti 1 leu dincolo. Mai ales pentru elevi, studenti si pensionari. SUnt curios ce taxe de saptamana, luna si an aveti voi la Salaj pentru cei care sunt din alte asociatii....

Radu, fii atent, am gasit una si mai breaza: Am descarcat tabelul din Oltenia, si ce crezi ca am gasit aici?
AJVPS Dolj a primit drept de administrare pe o gramada de ape, iar la valoarea tarifului este trecut ZERO.

Iata o asociatie care va lucra in slujba pescarilor si a apelor din Romania in mod dezinteresat si onest! Toti pescarii sa mearga la Dolj! Toti pescarii sa mearga la Dolj! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 17:02 
Neconectat

silk scrie:
Peter, poti sa-mi spui si mie ce a castigat ajvps cluj, in jud. Cluj, din totalul apelor scoase la "licitatie" :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Un numar de membri cotizanti (pescari), ce nu a mai avut de cind s-au separat pescarii de ei.
Dar cred ca nici ei nu vor fi in stare sa faca mai mult pt pescari, decat a facut si AJPS.

http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=30

www.pescarulclujean.com

Sus

MesajScris: 20 Mar 2011, 17:06 
Neconectat

Cu AJVPS e poveste lunga si inutil de povestit...eventual de pus in rama la capitolul...asa nu sau esec lamentabil si se pare ca persevereaza in dezinformare.

@ silk Cu siguranta ca acolo asociatia va face tot posibilul pentru pescuit si pescari.

Legat de ANPA, am mai spus-o si nu numai eu ca mi se pare a fi ceva inutil. Ideal ar fi sa mergi pe un tronson de apa ce apartine unei asociatii, sa vina controlul si sa-ti taie bilet de zi/luna/an.

Legat de AJVPS nu ma intereseaza ce a castigat, pe mine ma interesa mai mult Sacalaia si lacurile din Gheorgheni. Cat despre competitii chiar nu ma ajuta cu nimic...nu dezvolt de ce, daca doriti in privat.

The more I practice the luckier i get!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC [ DST ]