Gigi are dreptate!... mai la toate concursurile la care am fost antrenamentul a fost o chestie foarte relativa!!!..
In primul rand antrenamentul oficial obligatoriu.... este cu atat mai putin obligatoriu cu cat esti mai prieten cu organizatorul concursului... si chiar daca esti prezent este mai mult de forma: vii cand vrei, te instalezi unde vrei si pleci cand vrei...nimeni nu controleaza nada, fiecare nadeste cat vrea ..adica mai deloc in majoritatea cazurilor!.. daca toti ar face la fel nu ar fi nici o problema!..ideea este ca mai sunt cativa care nadesc din greu ( in general aia fara sanse... macar la antrenament sa prinda si ei ceva peste!!! daca la concurs nu prind!
) ..bafta aluia care cade a doua zi pe locul ala!
Am mai vazut pe alocuri organizatori care nadeau egal (la nivel de 2 kg de nada!!) toate standurile imediat dupa terminarea antrenamentului oficial!... si cred ca astfel se egaliza pista....dar nici pe departe n-a fost o regula, mai degraba o exceptie!
Mai apoi antrenamentul neoficial..ca sa zicem asa... pai nu spune regulamentul ca nicunul dintre concurenti nu ar trebui sa se antreneze pe pista cu mai putin de 15 zile inaintea concursului?... cam peste tot, pescarii cu posibilitati materiale sunt cu 2-3 zile inainte pe pista si fac cel putin inca o zi de antrenament in plus de marea majoritate a participantilor!
In sfarsit.... (atentie Adi Suciu!)... cred ca diferente de genul (plus piste, plus logistica, plus infrastructura, plus capacitate hoteliera..) asta fac nefrecventabil un eventual Romanian Masters si nu neaparat diferentele de valoare ale premiilor....