Pescuit Stationar

Acum este 25 Noi 2024, 07:47

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: concurs pescuit deschidere Balta Colonesti-Olt
MesajScris: 17 Mar 2011, 21:55 
Neconectat

Concurs Pescuit Stationar

Data: 16 Aprilie 2011
Taxa participare: 100 RON
Numar Participanti: 40
Locul 1 – produse si bani (in limita a 1000 ron)+ Diploma + Cupa
Locul 2 - produse si bani (in limita a 700 ron)+ Diploma + Cupa
Locul 3 – produse si bani (in limita a 350 ron)+ Diploma + Cupa
Cea mai mare captura Premii Surpriza !!!
Regulament Concurs
Concursul incepe sambata 16 Aprilie 2011, Ora 6:30
Este permisa o varga sau lanseta (cu pluta) avand un singur carlig.
Este permis un singur bat per concurent.
Se puncteaza toate speciile de pește ( peste 300 gr)
Peștele se va cantari in prezenta arbitrului si a unui coleg de stand.
La finalul partidei participantii vor parasi imediat standul de concurs, fara a scoate juvelnicul din apa. In caz de drill se acorda maxim 10 minute pentru scoaterea pestelui.
Dupa incheierea concursului, juvelnicul va fi ridicat din apa, pentru cantarirea pestilor, la sosirea arbitrului principal. Dupa cantarire, pestele va fi eliberat.
Orice incercare de frauda atrage dupa sine descalificarea concurentului sau a concurentilor implicati.
Tragerea la sorti pentru standuri se va face la ora 06:30
La ora 7:00 - Nadirea
7:30 - Inceperea concursului
14:30 - Sfarsitul concursului
14:30 - 15:00 - Cantarirea pestelui
16:00 - Acordarea premiilor
Toti concurentii vor avea obligatoriu juvelnic tip tunel, exclus(Juvelnic sarma/Pungi folie,etc)
Se va pastra doar carasul prins in timpul concursului, restul pestelui fiind eliberat.
Rugam ca dupa inchiderea partidei de pescuit a se lasa curat la locul de pescuit
Locatie Balta (30 Km)Pitesti Spre Slatina, Com. Colonesti Langa Primarie . Tel: 0724301358

Sus

Subiectul mesajului: Re: concurs pescuit deschidere Balta Colonesti-Olt
MesajScris: 17 Mar 2011, 22:36 
Neconectat

De ce va chinuiti cu regulamente inventate pe la colturi, cand exista atatea exemple de regulament bine intocmit chiar aici pe forum. Trebuie doar sa le luati si sa le respectati. Altfel va complicati inutil.
Am un sfat. Luati legatura cu oricare dintre pescarii de competitie din zona Dumneavoastra, platiti-l cu un 10% din bugetul concursului si angajati-l ca "Director de Concurs". Va va scuti de orice efort si va va asigura o organizare fara cusur si in spirittul regulamentului de stationar consacrat.
E foarte bine ca se fac concursuri ! Felicitari pentru initiativa !
... dar incercati va rog sa le faceti cat de cat in spiritul regulamentelor oficiale existente. In acest fel veti contribui cu adevarat la promovarea pescuitului competitional simultan cu promovarea imaginii baltii pe care o administrati. Cu cat aceste concursuri vor fi mai serioase, cu atat va creste prestigiul si imaginea baltii Dumneavoastra si veti fi cautati de tot mai multi pescari.
Nu va zgarciti sa platiti un Director de Concurs !
Nici nu va dati seama cat de mult va poate ajuta !
Felicitari inca odata pentru initiativa !

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 11:20 
Neconectat
Moderator global

Pai nu este un concurs de stationar , e unul campenesc. ;)
Probabil omul vrea sa protejeze crapul(vad ca nu puncteaza sau n-am inteles formularea si puncteaza , lasand carasul sa fie dus acasa) si sa promoveze locatia.
In rest , succes , orice astfel de initiativa este laudabila.

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 16:34 
Neconectat

Reformulez scuze poate nu a fost regulamentul asezat bine:

Se puncteaza toate speciile de pește ( peste 300 gr) avand Caras si la 1,5- 2kg in balta bineinteles si foarte multi mici....

Dupa cantarire, pestele va fi eliberat.(ma refer la crap ,cteno etc) fara caras. in luna aprilie nu am auzit de o balta sa lase sa se ia crapul un un concurs(chiar campenesc).

Se va pastra doar carasul prins in timpul concursului, restul pestelui fiind eliberat.

Cred ca am fost cat de cat explicit.(sunt o gramada de rugulamente de 5 pagini la alte concursuri si la final te trezesti ca se fac smecherii ;) )
dar daca nu mai gasim cate o chichita ar fi toate concursurile perfecte.

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 16:54 
Neconectat

pai si timp de pregatire!? :shock:

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 19:59 
Neconectat

Corect.
Oricarui pescar de competitie ii este necesar minim 90- 120de minute pentru deplasarea in stand,pregatirea nadei,desfasurarea echipamentului etc.

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 22:13 
Neconectat
Moderator global

!FloriaN scrie:
Reformulez scuze poate nu a fost regulamentul asezat bine:

Se puncteaza toate speciile de pește ( peste 300 gr) avand Caras si la 1,5- 2kg in balta bineinteles si foarte multi mici....

Dupa cantarire, pestele va fi eliberat.(ma refer la crap ,cteno etc) fara caras. in luna aprilie nu am auzit de o balta sa lase sa se ia crapul un un concurs(chiar campenesc).

Cred ca am fost cat de cat explicit.(sunt o gramada de rugulamente de 5 pagini la alte concursuri si la final te trezesti ca se fac smecherii ;) )
dar daca nu mai gasim cate o chichita ar fi toate concursurile perfecte.

La concursurile la care participam noi , nu se ia pestele , nici in aprilie , nici in noiembrie. Nici crapul , nici carasul. Se elibereaza TOT. ;) Dar nu-i asta un impediment , daca este permisa retinerea carasului , cine are nevoie de peste poate sa-l tina .
Despre smecherii , trebuie sa-ti spun ca a cam trecut vremea lor , majoritatea celor de aici suntem asa curve batrane , ca nu prea se mai pot face nici un fel de porcarii.

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 22:15 
Neconectat

Florian a scris
Citat:
Se puncteaza toate speciile de pește ( peste 300 gr)

Ca sa poti face asa ceva, va trebui sa cantaresti fiecare bucatica de peste in parte ca sa vezi daca are sau nu aceea limita de 300g/buc.
O singura cantarire, oricat de rapida ar fi cere minimum 1 minut. Daca vin multi concurenti si se prind cateva sute de carasi, as vrea sa fiu acolo sa rad cu gura pana la urechi, cate ore v-ar lua sa cantariti toti pestii, bucata cu bucata. Vor pleca concurentii acasa si pestii tot nu vor fi terminat de cantarit ... sau poate ca exact asta urmariti de fapt :!: :?: :!: :?: :roll:
Eu cand am postat mai sus ceea ce am postat, nu am facut-o nici pe departe doar ca sa ma aflu in treaba. Sunt de-a dreptul mahnit ca acei oameni (patroni de balti, de magazine de profil, etc.) care ar putea face ceva pentru dezvoltarea pescuitului competitional, facandu-si simultan si o buna promovare a propriei afaceri, din pura zgarcenie si nepricepere, se incapataneaza sa faca niste "concursuri campenesti" fara nici o valoare. Nu va dati seama ca asta nu ajuta nici pescuitul competitional si cu atat mai putin afacerea Dumneavoastra.
Una ar fi daca ati incerca sa organizati cate un concurs traditional pe an in care sa vina sa participe CREMA PESCUITULUI STATIONAR DIN ROMANIA si daca iasa bine, v-ati asigurat inca doua, trei poate cinci sau chiar mai multe concursuri pe an, ORGANIZATE PE BALTA DUMNEAVOASTRA, de catre cei mai mari importatori de articole de pescuit din tara (Vezi Cupa Profi Mix, Trabucco, Tubertini, Maver, Olympus, etc. etc.) si alta e sa organizati un concurs de natura ... "Cupa Satelor Targuri" unde vin cativa pescari locali fara scule, fara bani si ... fara pretentii.
Nu va suparati ca sunt asa de direct, dar asa nu va promovati nici balta, nici afacere nu faceti. In loc sa progresati an de an, veti bate pasul pe loc sau chiar veti regresa. Promblema cea mai mare este ca sunt extraordinar de multi cu aceeasi conceptie ca Dumneavoastra si atunci ... NE MAI MIRAM DE CE PESCUITUL STATIONAR ROMANESC DE COMPETITIE este asa de mult in urma unor tari ca Ungaria, Croatia, Slovacia, ca sa nu enumeram pe cei mari, Anglia, Italia, Franta, Belgia sau ... mai stiu eu care. Cu "Serbari Campenesti" nu-i vom ajunge din urma in veci. Avem nevoie de cat mai multe concursuri, dar sa fie organizate dupa regulamentul standard al FIPS-CIPS, chiar daca pentru inceput veti face rabat de la dotarea tehnica obligatorie. Cu timpul se va rezolva din mers si aceea problema. Daca nu total, macar partial.
Chiar daca va veti supara pe mine, eu voi milita in pemanenta pentru progres in orice domeniu. Mediocritatea e suficient de sumbra ca sa mai merite sa o si promovezi si culmea ... nu duce la nimic bun :!: :!: :!:

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 22:20 
Neconectat
Moderator global

Mai omule , poate nu doreste sa promoveze pescuitul de competitie , nu fi asa rau. Poate doreste sa se adreseze celorlalti pescari , care pescuiesc de placere si lor li se adreseaza concursul asta. Oricum , indiferent cum se organizeaza , succes. Iar daca or sa-si dea seama ca se pot aduce imbunatatiri si se poate ajunge la o alta eficienta in alt mod , sigur se va schimba marketingul si publicul tinta. ;)

Sus

MesajScris: 26 Mar 2011, 22:31 
Neconectat

Aline. Oamenii cu potential, care au balti, magazine, etc. trebuiesc constientizati ca nu-si canalizeaza potentialul intr-o directie buna pentru pescuit. Viitorul pescuitului nu va fi niciodata un pescuit de subzistenta ! Asta faceau bunici nostrii, iar noi trebuie sa ne uitam inspre tarile din jurul nostru si sa mai lasam la naiba inchistarea in asa zisele "traditii mioritice", care .. se vede de la mare distanta unde duc. Trebuie sa ne punem cu totii zilnic intrebarea : vrem sa ne modernizam sau vrem sa ramanem ca acum 100 de ani?
Daca vrem modernizare, asta trebuie sa plece de jos, de la fiecare dintre noi, ori ea nu va pleca niciodata DACA NU VOM PRETINDE ASTA !

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]