al. trentea scrie:
Depinde de ceea ce-ti propui sa pescuiesti. Eu de exemplu pentru chefal (toamna) folosesc stilul sheffield si ca momeala bobita de paine framantata, iar ca nada pesmet amestecat cu faina de peste. Adancima cam 1,5-2m. Pentru alte specii de pesti se gasesc la Decathlon, si nu numai, diferite momeli vii, precum Chino-coreanos (viermi de nisip parosi), Americanos (un fel de rama de mare) si altele. Eu traiesc la Barcelona si astea sunt denumirile inscrise pe cutiile cu momeala.
Se prinde bine in zona digurilor si a intrarilor in port. Tot la sheffield dau vara la zargan folosind codita de peste mic. Zarganul ataca la recuperare, chiar la suprafata apei. Nu am incercat inca cu momeli artificiale.
Daca vrei peste de dimensiuni mari, in special dorada mare, atunci poti sa pescuiesti de pe plaja, cu lansete lungi (4-6m) de putere mare (100-200gr.), pozitionate aproape vertical. Se pescuieste cu plumbul pe fund, iar ca momeli: crabi vii (fara clesti), bucati de peste sau peste intreg (sardina in special), segmente de calamar, sepie sau caracatita. Este un pescuit in general nocturn .
Multumesc pentru sfaturi.Tot la un sheffield ma gandeam si eu.O sa pescuiesc in zona digurilor.La plaja nu o sa ajung si nici nu cred ca o sa am sculele adecvate pentru dorade.Am mai auzit si de pescuit la occhiate (
http://www.pescainmare.com/foto/occhiata1.jpg),un pescuit destul de atractiv,la viermi.
Firul pe sheffield de cat?
Fir intins!