Nitu V scrie:
bine...
te rog sa-mi spui cum abordezi bezidul in conditii de calm plat cu pesti care se hranesc intre ape la cca 30 m de mal.
pluta , plumbaj , forfac.
multumesc .
daca imi spui si unde sint pestii(..."la 30 m de mal") si la ce adincime ("...intre ape") jumatate din munca mea ai facut-o tu
Imi trezesti amintiri nu prea placute cu Bezidul asta ...mai bine il intrebai pe Tudose cum o prins acolo 500 g de bibani cu chitul de la rubeziana si s-o si calificat in finala.
Si acu sa-ti spun cum am prins sau cum n-am prins ????
Cind am ajuns pe baraj marti pe la ora 13 cu Nica Degeratu si Profe era pe pista Miclosita si prindea cam o platica la juma de ora.....
Ne-am despachetat repede si ne-am apucat de pescuit la match undeva la 35-40 m distanta de mal , intre ape la o adincime de 4 m (...vezi asta nu mi-ai spus-o..
). In ziua aia am prins de-am rupt , aproape vre-o 5 kg in trei ore. Miclosita o borborosit ceva in frantuzeste dupa care si-o luat jucariile si s-o dus acasa...
. Pe vremea respectiva foloseam sensas dar existau zvonuri va balta este obisnuita cu Van den Ende de la Tg Mures . Aveam la mine ambele nade adica :
Sensas : exploziv , carp fine monture , etang , breme
VdEnde : Silver Brem , Vijver Etang , secret ...si nu mai stiu o punga verde .
Prima zii de antrenament folosind sensas ( exploziv cu etang fara TTX) a doua zii am zis ca incer Vden Ende-ul sa vad cum merge .....rezultat doua sau trei platici toata ziua .
Am zis ca nu-i buna nada si joi am trecut inapoi pe sensas - rezultat tot doua sau trei platici
N-am mai inteles nimic
Am pescuit la fel ca in prima zii cu aceeasi monturi cu aceleasi plute , adica fir de 0.14 pe principal cu strune de 10 si 12 si plute de 12g , forfacul de 30 cm cirlige de 14 cu larva
In timp ce noi (si majoritatea de pe pista ..) nu prindeau nimic , Lupei pridea de rupea locul folosind nada aia secret....punga verde de la Vden Ende aproape goala ..in amestec cu ceva nada de proasta calitate . Veneau astia pe pista de mancau din nada lu Lupei de zicei cas mistretii la valau
numai sa-si dea seama cu ce pescuieste
...eu cu Tudose stian si impreuna cu lupei am crezut ca am dat lovitura.Stateam toti trei intr-o cabana si hotaram tot ce-a constata fiecare dupa fiecare antrenament .
Prima zii de finala ....nimeni nu prinde nici o platica ...nici Lupei
cu tot cu nada fantoma . Singurul care pridea era Calin Hotca si pescuia , contrar tuturor regulilor de pe Bezid , undeva la 15 m de mal pe dalele de beton
In rest pauza totala . Tudose se satura de platici si trece pe bibani la rube si reuseste sa scoata un 500 g si se califica , eu cu Lupei insistam pe platica si o luam in barba
Am incercat orice , departe , aproape , adincimi din jumate in jumate de metru incepind de la 5 m in sus , nada , fara nada numai cu pamint cu foulii , nadeam la juma de metru de pluta undeva la 45 m de ma fotografia Adi Mihut ce precizie am ...
...si cu precizia am ramas .
Acu daca ai inteles ceva nu stiu da io t`am spus ce mi-ai cerut ...si conditiile au fost asa cum ai vrut tu