Pescuit Stationar

Acum este 02 Noi 2024, 18:23

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 84 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cheltuieli concurs-participanti si organizatori
MesajScris: 21 Apr 2011, 21:57 
Neconectat

Cod Alb, din pacate la noi concursurile private vor avea taxe mari intotdeauna indiferent de nr de participanti deoarece pistele particulare percep taxe "per concurent". Nu e ca in Ungaria unde taxa de inchiriere este "pe zi" s nu conteaza nr de participanti.

Sus

MesajScris: 22 Apr 2011, 20:40 
Neconectat
Moderator global

cod alb scrie:
Da , este normal ce spui , la asta ma refeream si eu daca te tine te bagi , daca nu stai si te faci spectator cum sunt eu(ghibit) :lol: :lol: :lol: . Ca sa nu mai fim offtopic eu as zice ca o taxa intre 200 si 400 ron este o taxa normala pentru un concurs care se respecta stiind ca la noi mai mult de 70 de concurenti nu se prea strang-din cate am vazut.Poate , daca ar sari peste 100 de concurenti si organizatori ar putea sa scada taxa.Cu cat premiile sunt mai de calitate si mai valoroase cu atata castigatori vor fi mai multumiti-si toate astea costa si se rasfrang in buzunarul tuturor(organizatori si participanti).Dar sa nu uitam ca pescuitul este un hobby costisitor mai ales daca este de competitie ,deci despre asta vorbim :lol: :lol: :lol:

Ce pot sa-ti spun este ca la Doripesco doar taxa cu balta este in jur de 150 ron... Mai pui arbitrii , alte cheltuieli , o masa , etc... Se aduna... ;) Si pe langa taxa , daca vrei nu doar sa participi , ai nevoie de alte chestii , care si alea costa... La Varsolt nu prea am vazut niciodata ce costa , stim doar ca "trebuie plkatite niste taxe catre Apele Romane..." , in rest este un baraj de acumulare , adica apa publica. Dar cu taxa cat pe una din cele mai bune locatii private din RO . In rest , numai de bine. ;)

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 07:08 
Neconectat

Nu inteleg o treaba , prin postarea de mai sus eu inteleg ca taxa de la Doripesco este la fel cu cea de pe Varsolt-sau gresesc? :shock: :shock: :shock: Deci la cupa Trabucco taxa este de 300 ron?

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 07:34 
Neconectat

alintudose scrie:
cod alb scrie:
Da , este normal ce spui , la asta ma refeream si eu daca te tine te bagi , daca nu stai si te faci spectator cum sunt eu(ghibit) :lol: :lol: :lol: . Ca sa nu mai fim offtopic eu as zice ca o taxa intre 200 si 400 ron este o taxa normala pentru un concurs care se respecta stiind ca la noi mai mult de 70 de concurenti nu se prea strang-din cate am vazut.Poate , daca ar sari peste 100 de concurenti si organizatori ar putea sa scada taxa.Cu cat premiile sunt mai de calitate si mai valoroase cu atata castigatori vor fi mai multumiti-si toate astea costa si se rasfrang in buzunarul tuturor(organizatori si participanti).Dar sa nu uitam ca pescuitul este un hobby costisitor mai ales daca este de competitie ,deci despre asta vorbim :lol: :lol: :lol:

Ce pot sa-ti spun este ca la Doripesco doar taxa cu balta este in jur de 150 ron... Mai pui arbitrii , alte cheltuieli , o masa , etc... Se aduna... ;) Si pe langa taxa , daca vrei nu doar sa participi , ai nevoie de alte chestii , care si alea costa... La Varsolt nu prea am vazut niciodata ce costa , stim doar ca "trebuie plkatite niste taxe catre Apele Romane..." , in rest este un baraj de acumulare , adica apa publica. Dar cu taxa cat pe una din cele mai bune locatii private din RO . In rest , numai de bine. ;)

Cu regret domnul meu dar APA PUBLICA = apa pe care nu este emisa autorizatie de pescuit + Dunarea !!!!!!

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 07:53 
Neconectat

Adevarul este ca decizia finala este la concurenti ... in fond, nu participi daca nu iti convine taxa.

Pe de alta parte, se vede la romani cum in criza se maresc preturi, taxe etc. ... Iar foamea asta de bani degenereaza in tot felul de fapte urate. Se prefera oare un numar mic de pescari cu un buzunar mai larg sau un numar mai mare de pescari (vezi Szeged) cu buzunare mai comprimate??? In fond, popularizarea fenomenului de pescuit stationar ajuta si firmele si concurentii ... cand o sa intelegeti asta????

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 19:23 
Neconectat

Cam cat credeti , d-nul Glukas , ca ar trebuii sa fie o taxa de concurs?Si aicia ar fi interesant sa dati exemplu cele mai importante concursuri: Cupa Maver , Olimpus , ProfiMix , Trabucco si Tubertini.Daca am uitat vreuna va rog sa nu o omiteti d-voastra. ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 20:08 
Neconectat
Moderator global

Ca sa clarificam problema :
Taxa la Trabucco este 400 lei din care :
aprox 150 lei taxa de balta
30 lei masa festiva la restaurantul Doripesco
mai raman 220 lei din care vorbin de premii , arbitri , trofee , materiale promotionale etc, iar astea sint premiile :

GIGI scrie:
LOCUL I –1680 euro
*RUBEZIANA D.T. GNT 825 COMPETITION * F.OPT-13 MT
Gama de top in competitii de stationar internationale fiind
fabricata din carbon Japonez (TORAY')de generatie noua .
Rubeziana 825 GNT COMPETITION este cu mult mai redusa in talon si
mult mai robusta decat predecesoarea sa. Noul proiect lasa sa se
obtina o lungime reala de 13 mt. mentinand in acelas timp o excelenta
echilibrare si actiune rigida .Varful rubezienei este de 35 cm avand
diametrul bucsei PTFE de 2,5 mm .DIAMETRU 45 *
*RUBEZIANA 13,00 MT
*3 kit de competitie din 5 tronsoane.
*1 mini-extensie
*1 kit cupe de competitie
*2 cupe
* tuburi protectie+husa

LOCUL II-870 EURO
*RUBEZIANA D.T. XPS TX MATCH-CARP * Full Package 13,00
fabricata pentru toate tipurile de competitii .Construita din
carbon HM si finisata in N.F.T care ii reda duritatea,
robustetea,impermeabilitatea si rezistenta la uzura .
Capetele de imbinare sunt ranforsate cu SHGMC Carbon ,
cea ce ii confera o usoara montare si demontare fara
blocaje in manevre rapide .Rigiditatea si greutatea
multumitoare iar accesoriile care vin incluse in pachet
la un pret mic fata de alte rubeziene similare o fac
preferata in toate competitiile moderne.
Diametru baza 47 mm- 850 gr
*RUBEZIANA 13 MT
*4 kit din 5 tronsoane
*HALF EXTENSION
*1 miniextensie
*cuping kit
*2 cupe
*tuburi protectie si husa

LOCUL III- 495 euro
*SCAUN MODULAR TX-PRO COMPETITION *COMPLET-
Scaun modular din seria Genius este proiectat special Pt. competitiile
moderne.Piesele componente sunt din aluminiu si fibra de putere , pt.
a obtine un produs usor dar extrem de robust si rezistent.
Vine comercializat cu :suport de juvelnic ;Masa laterala pt. Momeala ;
bara frontala reglabila ;modul cu maner portabil ;roti ;suport rubeziana
lateral si bara de transport.Sistem cu bula de aer pt. O fixare imediata ,
si patru picioare telescopice din aluminiu.

LOCUL IV-1695 RON
*RUBEZIANA DREAM TEAM XPS SC Carp * 10 MT.
Oferita in varianta de 10 metri si construita din Carbon High
Modulus combinat cu Carbon High Resistance .
Fabricata in editie limitata extrem de bine echilibrata putand
fii utilizata cu elastice groase dar si cu elastice goale .
Vine echipata cu miniextensie pentru a nu pierde din lungime
in cazul taieri tronsonului de varf .43mm -840 gr.
*RUBEZIANA 10MT
*1 MINIEXTENSIE
*1 KIT 4 tronsoane
MODULAR TX 4 COMPETITION + suport lateral cu tava

LOCUL V- 875 RON
*MODUL CASETA ALUMINIU 5
*UMBRELA DE COMPETITIE TRABUCCO

CEA MAI MARE CAPTURA – 1000 ron
*SYGNUM MRX-V * MATCH 14' XP----actiune de la 8-25gr-450 RON
O lanseta de o conceptie total noua fiind capabila de a , acoperii toate
exigentele din aceasta disciplina , atat pescuitul in lac cat si pe rau
la clean , dar si in situatiile de lansare la mare distanta cu wagler greu .
Carbonul utilizat este SHM , recomandat cel mai tare pentru un pescuit
la pesti combativi dar cu fire subtiri.Finisajul este de prima calitate ,
cu inele S-SIC ultra usoare ,suportul de mulineta FUJi Iar manerul din
pluta naturala.
*Mulineta SUPERCAST X9 * RD-170 RON
Cei zece rulmenti Long Life asigura maxima fluiditate si durata
mulinetei , in timp ce tehnologia Super Balance System elimina orice
vibratie in timpul recuperari ,multumita perfectei echilibrari interioare.
Corp de grafit, frana micrometrica pe discuri majorate ,spool din aluminiu forjat la rece , manivela din aluminiu ,galet antitwist, antiretur infinit , si spool de rezerva din aluminiu.Excelenta la match si spinning
*GEANTA TRABUCCO MATCH COMPETITIE -155 RON
*HUSA TARE TRABUCCO PT. MATCH-URI 1,60 MT -225 RON
TOTAL 1000 RON

PANA LA LOCUL 10 PREMII IN VALOARE DE 150 RON FIECARE !!!

FIECARE CONCURENT V-A PRIMII CATE 5 KG DE NADA TRABUCCO CARE SE UTILIZEAZA IN TOATE COMPETITIILE INTERNATIONALE,SAPCA TRABUCCO,GALEATA ,SET CUTII MOMEALA SI TRICOU .
MASA FESTIVA OFERITA DE GIVADI …

si un aspect foarte important : Aceste premii se acorda INDIFERENT de numarul de participanti ;) ;) ;) ;)

la celelate concursuri nu este treaba mea sa fac calcule ,(cum de altfel nici la acest concurs , dar ajutindu-l pe Gigi la organizare cam stiu ce implica cheltuielile ) , ci doar sa ma rezum la a aprecia raportul taxa -locatie - premii

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 20:37 
Neconectat

D-nule Suciu , premiile cred ca la nici o cupa importanta nu se schimba in functie de numarul de concurenti(deci nu este un aspect foarte important) .Toti organizatorii care prezinta premiile ma gandesc ca le respecta indiferent de cati sunt prezenti.Preturile care le-ati postat la fiecare premiu in parte , este pretul cu care se vinde produsul respectiv in magazin - adica valoarea lui pe raft sau este pretul de achizitie de catre distribuitor.Pt. ca daca este pretul de raft atuncia cheltuielile organizatorului se schimba.Concursul fiind nonprofit ma gandesc ca nu trebuie socotit ca si cum organizatorul ar cheltui pretul de raft ci trebuie socotit pretul de achizitie.Gresesc oare? ;)

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 20:47 
Neconectat
Moderator global

La majoritatea concursurilor premiile se dau in fuctie de numarul de participanti ( ce-i drept la cele de mai mica anvergura) , si au mai si fost schimbate daca nu s-au inscris citi s-au anuntat , dar aste sint amintiri de care nu vreau sa-mi aduc aminte . Preturile sint de magazin intradevar , recomandate de importator , dar pretul de depozit nu este cu mult mai mic . In general la produsele destinate competitiei , care nu fac un rulaj prea mare fiind foarte scumpe , se merge cu un adaos comercial mic . Oricare dintre concurenti , daca ar vrea sa cumpere unul dintre premii dintr-un magazin ar cheltuii o suma sensibil egala cu cea afisata , iar prin analogie pti considera ca daca ai cistigat unul dintre premii ai cistigat implicit valoarea pe care ar fii trebuit sa o cheltui cu achizitia lui . ;) ;) ;) ;)

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 23 Apr 2011, 21:08 
Neconectat

Eu in topicul acesta am vrut sa discutam ce cheltuim nu ce castigam.Daca discutam despre pretul de achizitie direct de la producator , in ex. pe care il discutam , adik firma Trabucco it. pretul cred ca este mai mic cu 35-40% fata de pretul de raft.Fara acest adaos nu cred ca ar putea exista distribuitorul si mai departe comerciantul din magazin.Asta fiind , parerea mea , cel mai mic adaos.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 84 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Următorul

Ora este UTC [ DST ]