alintudose scrie:
Veronica Ispas scrie:
...
Speram ca in cel mai scurt timp sa fie si Varsoltul lac privat , si sper ca asociatia noastra sa-l poata concesiona , atunci mai vb !
Sa ma anunti daca esti draguta si pe mine , poate-l luam noi...
O sa va facem reducere...
Vera, nu ma indoiesc ca aveti bune intentii..dar fratilor, Apele care sunt de la Dumnezeu apartin in aceeasi masura tuturor!!
A inceput sa-mi fie greata de tot felul de concesionari prin care x sau y nu fac nimic altceva decat sa-ti ceara ceva bani in plus!.. toata lumea se infige la pomana gratis oferita de tara de cacat in care traim!
Si asta e valabila nu numai pentru apele strict naturale ci si pentru alea amenajate dn banul public!..s-au facut pe banii nostrii ai tuturor si e nedrept ca numai unii sa traga foloase si altii nu!
Macar de scaldat avem voie sa ne scaldam intr-un lac d'asta concesionat pe de-a moaca??
Concesionari din Romania (asociatii si privati!!) stiti voi oare cat era productia medie anuala de peste la hectar de luciu de apa in vremea lu' raposatu?
Va spun eu: 2 tone!...adica 2000 de kile adica 20 000 de lei ...adica 5000 de euro!
Asta ar obtine statul daca ar practica acvacultura performanta!
Si hai sa zicem ca statul va face o concesie si va da concesiunea la 10%
din cat s-ar putea obtine prin munca adica sa va puna sa platiti 500 de euro/hectar...ia calculati cat ar trebui sa platiti pe o apa cat Varsoltul! 2-3 sute de mii de euro pe an!!!..pai il mai luati atunci?... pai pe 400 de milioane pe an (sau cam asa ceva) il iau eu maine si platesc concesiunea pe 25 de ani in avans!...dupa care las pe toata lumea sa pescuiasca (catch&release) pe gratis!
Eu as pune insa o intrebare: ce-o sa faceti voi cu ditamai lacul ala?...sa-l paziti? pai asta tre' sa faca jandarmeria gratis!..sa-l amenajati??..hehehe! cum? si cu ce scule??? stiti voi cat costa o masina speciala de lucrari acvatice!!???..sau vreti sa-l faceti prin munca patriotica cu grebla si "inima lui Stalin"??? ..in ce mod? poate sa faceti o pensiune pe fonduri!!!.... sa-l populati????
...
..pai de unde aveti voi frate bani sa populati lacul ala?..Ia intrebati-l pe Ben cat costa o populare pe o balta de 2 hectare???
Si atunci convinge-ma ca exista alt scop in afara de ala de a lua mai multi bani de la pescari!!!.. si bineinteles scopul clasic postdecembrist ca unii sa fie mai egali in drepturi decat altii!!!
Cam asa devine problema intr-un stat debil si stramb care nu poate sa faca bani din ce are!!.... pe motiv ca nu se poate!!!..hahahaha..pai atunci aia care-l concesioaneaza moca cum de pot!!???
Eu as concesiona tot statul..adica toata Romania!
..oare cat m-o costa?..nu prea mult, banuiesc...ca si-asa lucreaza pe pierdere!!!!!