glukas scrie:
...
1. O sg. finala A nu cred ca e ok.
2. Numarul de concurenti din A si B trebuie marit.
3. Trebuie piste de concurs pe ape curgatoare.
4. Trebuie oare scoasa reglementarea cu manse tematice???? Nu stiu, intreb. Si-a atins telul???
...........
Cred ca George a atins puncte esentiale asa ca voi posta parerea mea pentru fiecare dintre ele:
1) Un singur concurs pentru desemnarea Campionului National (adica finala A) nu este suficient! Eu zic ca ar trebui macar un turneu 7 concursuri obligatorii (dintr-un circuit de 10 concursuri) la care sa participe toti divizionarii A iar rezultatele sa se cumuleze!
Inca mai mult: as propune un play-off intre primii 4 clasati, play-off tip turneu piramidal eliminatoriu, in 2 manse in aceeasi zi, cu schimbarea locurilor intre concurenti la mansa a doua(concursul ar dura 2 zile)..asta ar elimina complet norocul si capetele de stand!..plus ia imaginati-va cat de palpitant ar fi..mai ales ca s-ar putea transmite live la PVTV!
2) Numarul de concurenti din diviziile A si B a fost stabilit pe vremea cand campionii concurau mai mult singuri! (Nea Maty ne poate confirma ca alta e concurenta azi! Cati divizionari A aveau rubensian cand ai castigat mata primul titlu de campion( no affence, doar pentru informatie!)?...)... La cati pescari sunt acum in tara cred c-ar trebui o divizie A de cel putin 64 de pescari si o divizie B de cel putin 96... (cu 32 retrogradati-promovati in fiecare an)
3) Absolut cert trebuie altceva in ceea ce priveste pistelor de concurs!!!... In primul rand trebuie sa avem piste adevarate, speciale ptr. concursuri (vezi Maty-er la Szeged!!)... asta ca nivel valoric!..mai apoi trebuie obligatoriu variatie in tipul pistei ( rau, canal, balta, taluz, baraj etc!)..pescuind numai pe balti nu avem nici o sansa de a progresa!
4) Din punctul meu de vedere ar trebui mentinute mansele tematice... dar nu in aceasta forma care mi se pare debila!... adica de ce sa ai voie la match si sa nu ai voie la varga sau la bolo?..e o tampenie!!!
Cred ca sunt posibile 2 variante:
a)- open la toate cele 3 manse ( fiecare da la ce vrea, numai sa fie la pluta cu maxin 10% din plumb pe fund!!) - adica eliminarea manselor specializate
b)- trei manse strict specializate:
> mansa 1 numai la rube (toata lumea!)
> mansa 2 numai la match (toata lumea)
> mansa 3 open
Mie varianta b mi se pare cea mai buna! Asa se va defini un pescar complet!..ceva cam ca la ski " combinata alpina":
Un concurs de coborare, un concurs de slalom urias si unul de slalom tehnic
Eu, daca voi organiza vreodata un concurs de pescuit asa voi face!
In rest numai bine va doresc!