Salut!...in sfarsit am ajuns acasa si pot posta si eu....
In primul rand felicitari tuturor participantilor si felicitari speciale castigatorilor!
Apoi: intr-adevar au fost destule diferente fata de regulamentul oficial FIPS care, desi fara impact asupra clasamentului, n-au facut decat sa sporeasca suspiciunea unora dintre participanti. Ma intreb si eu, exact ca si Tica, de ce oare nu putem si noi sa respectam ad-literam regulamentele in vigoare?...de ce trebuie sa mai adaugam sau sa scoatem (specific romaneste!) cate ceva?... oricum respectarea cu rigurozitate a regulamentelor internationale va fi, cel putin pentru mine, o conditie absolut obligatorie a oricarei participari viitoare!
Mai departe: s-a convenit prin vot al capitanilor (
!!) sa nu se foloseasca pe carlig momeli tip pop-up ( techno-pufi, expandat de orez etc.) interzise dealtfel de regulament. Dupa prima zi de concurs au existat discutii si suspiciuni (NECONFIRMATE!) ca s-a folosit asa ceva de catre una dintre echipe ( suspiciuni amplificate si de rezultatul transant obtinut de echipa respectiva in prima mansa, rezultat care nu s-a mai repetat in mansa a doua dupa amenintarea cu excluderea in cazul flagrantului)....
In final, oricare ar fi fost situatia, rezultatul este cel just si cred ca , indiferent de aspectele de mai sus, am fi avut aceeasi campioni caci, fara indoiala, a castigat echipa cea mai buna, cea mai pregatita si antrenata, cea care a aratat mai multa coeziune si spirit de echipa!
Felicitarile mele speciale celui care mie mi s-a parut cel mai precis, mai elegant si mai tehnic pescar de pe balta: Razvan Butu!
Cat priveste echipa noastra: eu sunt multumit de evolutie! Fiind o echipa reunita ad-hoc ( nu ne cunosteam intre noi inainte de concurs) si fara prea multa experienta competitionala la feeder (unii chiar deloc) ne-am descurcat onorabil: am ratat podiumul la un singur punct si in mansa a doua am pescuit chiar bine!.... in ciuda faptului ca nea Carol (din cauza accidentului pe care l-a avut cu ceva timp in urma) nu s-a simtit bine din punct de vedere fizic!
In ceea ce ma priveste am avut parte de ghinioane peste ghinioane si am pierdut macar cate 30 de minute din cauza de rupturi (din motive de rate!! - macar de prindeam una s-o fac pe varza!) in fiecare mansa... cel putin in mansa a doua, daca nu rupeam tot pierzand distanta, as fi facut 1 fara discutie!
Multumiri lui Tica care ne-a mai invatat cate ceva, multumiri lui Andras si Krisztian ( bravo pentru 1-ul din mansa doi Kriszti!) pentru daruire si un sincer bravo domnului Carol Ujvari un pescar de super-talent, un om peste care anii au trecut fara sa se cunoasca si care are aceeasi stare de spirit care in 1980 la facut CAMPION NATIONAL!
Este clar ca Aradul este departe inaintea celorlalti pescari de feeder din Romania... si inca cu cateva clase deasupra!!..dar situatia este numai temporara si, cum interesul general exista, va asigur ca ceilalti ii vor prinde din urma!
O sa ne antrenam si pot sa va asigur ca Aradul nu va mai castiga (asa de usor!!!
) la anul!
Multumiri speciale:
- Organizatorilor ( dl. Bentu si dl. Mugurel) pentru eforturile depuse, interesul pentru pescuitul la feeder si dorinta de a organiza acest concurs din ce in ce mai bine
- Lui nea Cornel pentru povestile cu balta Greaca, cu avorturile spontane si cu cele 3 noduri !!!!
- Echipei din Fantanele pentru exemplul de bonomie si spirit de echipa pe care ar trebui sa-l afisam cu totii...si nu in ultimul rand pentru fasolea la ceaun!!!