Alex Lupu scrie:
pot sa confirm cele spuse de florin.am langa bulgar si va spun ca a stiut sa pescuiasca
nada foarte putina
viermi colati aprox 15 bulgari tota mansa
struna maxim 14
si rezultatul s-a vazut a fost singurul care prindea constant,dar doar crapi de 1.5,2.5 kg.
in prima mansa 4 ore am pescuit numai la match am prins aprox 25 kg iar diferenta in ultima ora pe rubeziana , iar un dril nu dura mai mult de 2-3 minute dupa cum ati vazut mai sus 1.15 min de la intepare pina in juvelnic . Deci lasati-ma cu fineturile bulgarilor ca nu asta a fost problema , eu am pescuit cu 18 cu 16 si am prins mai bine ca ei si cu cirlig de 6 si 8
e cea mai mare prostie posibila sa dai cu strune de 12 si 14 pe Doripesco
La Baracuda am facut doi de unu pescuind doua manse EXCLUSIV la match si pestii nu au avut nici o greata cu firele de 16 si am prins crapi in mansa a doua cit tot sectorul la un loc . Lasati teoriile firelor si cautati greselile in alta parte
Am studiat si eu monturile bulgarilor la match , si nu aveau pe fir mai mult de 0.5- 1 g de plumb , iar daca voi credeti ca o montura culisanta si culiseaza cu doar atita plumb 2,5 m cit era apa , va inselati amarnic
. Nodurile opritoare erau puse pe fir de forma pentru a induce in eroare , ei avind plutele blocate cu alt nod imediat linga pluta , dar intradevar nu foloseau T-uri ci dispozitive de culisare
Pentru ca o linie de match sa culisese normal are nevoie de minim 3-4 g de plumb pe fir