Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 15:59

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 87 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 28 Oct 2009, 20:38 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 19:22
Mesaje: 877
Localitate: Cluj- Napoca
:lol: :lol: :lol:

_________________
Paul Ispas


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 28 Oct 2009, 21:21 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 28 Oct 2009, 18:45
Mesaje: 80
:D :D :D


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 29 Oct 2009, 12:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 17:20
Mesaje: 258
Localitate: Cluj-Napoca
Personal, consider ca in mare parte, la orice peste, cand dai cu viu mult in apa nu mai conteaza nada decat extrem de putin daca nu chiar deloc. Scobarul este genul de peste la care ii place pe ce e invatat. Iarna la noi pe Somes aveam rezultate bune la scobar cu clisa (slanina) neafumat si nesarata.
De o perioada buna nu am mai aditivat si am avut rezultate bune cam la orice pescuit, asa ca impartasesc si eu opinia ca aditivul= confidence booster.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 29 Oct 2009, 19:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Oct 2009, 14:42
Mesaje: 32
Am si eu o intrebare.
Voi va ganditi la aditivare la pescuitul de zi cu zi sau la concursuri?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 29 Oct 2009, 19:03 
Neconectat

Membru din: 22 Oct 2009, 19:22
Mesaje: 877
Localitate: Cluj- Napoca
si la ... si la concursuri ;)

_________________
Paul Ispas


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 30 Oct 2009, 06:51 
Neconectat

Membru din: 28 Oct 2009, 10:56
Mesaje: 276
Localitate: Cluj
LuciP scrie:
Personal, consider ca in mare parte, la orice peste, cand dai cu viu mult in apa nu mai conteaza nada decat extrem de putin daca nu chiar deloc. Scobarul este genul de peste la care ii place pe ce e invatat. Iarna la noi pe Somes aveam rezultate bune la scobar cu clisa (slanina) neafumat si nesarata.
De o perioada buna nu am mai aditivat si am avut rezultate bune cam la orice pescuit, asa ca impartasesc si eu opinia ca aditivul= confidence booster.

Slanina
http://i438.photobucket.com/albums/qq10 ... anina2.jpg
A la nature.

_________________
Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

www.pescarulclujean.com


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 30 Oct 2009, 10:45 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Oct 2009, 09:07
Mesaje: 1718
Salut!
Sa nu abatem de la subiect,ma indoiesc ca scobarul este invatat cu slanina,pur si simplu slanina e o momeala buna!
Sa vorbim de aditivi putin.
Sa folosim sau nu,este o dilema mare in mintea pescarilor si nici eu nu sint exceptie.
Nu sint un fan neaparat al aditivilor dar sint cazuri cind folosesc cu mare incredere!
In Delta nu pescuiesc la crap in nici un caz fara aditiv pe baza de Anason,pe boabe,in nada ect.,intotdeauna am avut rezultate cu el si aici vorbim de crap salbatic!
In afara de parfumarea nadei aditivul lichid(pe baza de sirop de zahar)are rolul de a lega nada sa faca mai lipicioasa,deci joaca un rol important in mecanica nadei!
Nu trebuie uitat un lucru,nada gata preparata tot contine aditiv,majoritatea sint arome natural identice si pestii raspund la apel!
Dupa parerea mea trebuie folosit nada cu aditiv in perioadele cind temperatura apei nu depaseste 16-17grade!
Vara nu folosesc deloc sau in cantitati reduse fiindca apa mai calda dizolva aroma suficienta pt. pesti.
Cred ca multi ati observat mai ales in concursuri cind pestele intra rapid in vad si in scurt timp "se taie"si stau 2-3m de la locul nadit,in cazul sus mentinut e bine sa renuntati la aditivi sau sa folositi doze reduse.
Pe carpodromuri gen Cornesti,Doripescu si in balti suprapopulate puteti sa folositi aditivi pe scara larga ca nu deranjati pestii!
Concluzia finala, pescarul decide cind trebuie aditiv in nada!
Si nu uitati un lucru,in apa tot e valabi legea junglei si cel slab ...!
Pestii pasnici localizeaza hrana dupa"NAS" si percep aromele intr-o diluatie de 10x mare decit cainii de vinatoare!
Fir intins!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 31 Oct 2009, 19:22 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Oct 2009, 14:42
Mesaje: 32
Multumim Zsolt.
Treaba cu "taiatul" am patit-o nu odata.Ma antrenez cu nada Sensas iar in concurs cu aceeasi nada dar aditivata o iau in "freza" ,fara sa imi explic de ce pestele sa taiat ca maioneza.
Eu votez pentru aditivi mai ales cand sunt putin pesti sau este rece afara.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 31 Oct 2009, 21:57 
Neconectat

Membru din: 31 Oct 2009, 21:53
Mesaje: 135
Preston scrie:
...Curry este un condiment folosit in bucataria orientala...este de fapt boia de ardei in care s-au adaugat si ceva condimente.Este nu iute...FOARTE iute de aceea trebuie mare atentie la dozare....


Nu stiu ce este de fapt curry ( din ce se obtine) dar NU este de loc iute. Folosesc des la mancaruri cu sos. In schimb are o aroma aparte si puternica.

Constantin Vrabie

_________________
Trebuie sa vrei cu adevarat ceea ce vrei!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Aditivi
MesajScris: 01 Noi 2009, 09:06 
Neconectat

Membru din: 28 Oct 2009, 10:56
Mesaje: 276
Localitate: Cluj
c_tin scrie:
Preston scrie:
...Curry este un condiment folosit in bucataria orientala...este de fapt boia de ardei in care s-au adaugat si ceva condimente.Este nu iute...FOARTE iute de aceea trebuie mare atentie la dozare....


Nu stiu ce este de fapt curry ( din ce se obtine) dar NU este de loc iute. Folosesc des la mancaruri cu sos. In schimb are o aroma aparte si puternica.

Constantin Vrabie


Curry este numele generic adoptat în occident pentru a descrie o serie de mâncaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către colonii britanici în India şi era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos. Cuvântul curry deriva din “kari” însemnand “sos” in tamil. De fapt cuvântul este foarte puţin utilizat în India, unde se prefera denumiri locale, dintre care cea mai cunoscuta este “massala” care inseamna "amestec".

Ingrediente: compoziţia si proporţia condimentelor utilizate variaza. Cu toate acestea se poate spune ca un curry conţine în general: ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamom, chimen, scorţisoară, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuisoare, sare, seminte de mustar, etc..

_________________
Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

www.pescarulclujean.com


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 87 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.082s | 12 Queries | GZIP : Off ]