c_tin scrie:
Preston scrie:
...Curry este un condiment folosit in bucataria orientala...este de fapt boia de ardei in care s-au adaugat si ceva condimente.Este nu iute...FOARTE iute de aceea trebuie mare atentie la dozare....
Nu stiu ce este de fapt curry ( din ce se obtine) dar NU este de loc iute. Folosesc des la mancaruri cu sos. In schimb are o aroma aparte si puternica.
Constantin Vrabie
Curry este numele generic adoptat în occident pentru a descrie o serie de mâncaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către colonii britanici în India şi era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos. Cuvântul curry deriva din “kari” însemnand “sos” in tamil. De fapt cuvântul este foarte puţin utilizat în India, unde se prefera denumiri locale, dintre care cea mai cunoscuta este “massala” care inseamna "amestec".
Ingrediente: compoziţia si proporţia condimentelor utilizate variaza. Cu toate acestea se poate spune ca un curry conţine în general: ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamom, chimen, scorţisoară, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuisoare, sare, seminte de mustar, etc..