Pescuit Stationar

Acum este 28 Noi 2024, 06:44

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Varga oblete
MesajScris: 23 Dec 2009, 23:13 
Neconectat

ma ovi, varga de oblete e aia la 2 metri, viking sau cum ii spune, doar ca e al naibii de scurta, cel putin pentru dunarea mea. am una, e moale, numa' buna de oblete cand e aproape de mal.
folosesc 2 vergi pentru oblete, de 4 metri, cred ca de la baracuda, " aqua pole" , albastre. doua, ca ma cam saturasem sa mi-o confiste sotia ca sa dea lectii celor din jur. cam subtiri la talon, asa ca le-am pus un maner din pluta. pe fiecare am dat 40 ron. in varf au un siret, pe care l-am inodat si de care prind firul facut bucla.

Sus

MesajScris: 24 Dec 2009, 20:20 
Neconectat

sefule la mine in orash pescuiesc oblete la 0,5 1 m de mal deci nu te mira ca omu zice de 2 2,5 :lol:[/quote]

pai daca tot sunt atat de aproape de mal de ce nu ii iei cu minciocul HAHAHAHAHAHAHAHA :twisted: :lol: :lol: :lol: :twisted: :mrgreen:

Ultima oară modificat de sefu'vostru pe 24 Dec 2009, 20:23, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 24 Dec 2009, 20:22 
Neconectat

greere scrie:
sefu la oblete in 2 2.5 mt e frumos, cu cat te duci mai departe scade viteza si frumusetea pescuitului la oblete (parerea mea ) :oops: :oops:

mai departe unde? constanta, bacau,valcea,iasi? :?: :twisted: :mrgreen: :lol:

Sus

MesajScris: 25 Dec 2009, 16:56 
Neconectat

Citat:

Nu! La Ohaba de sub Piatra, de unde beau caii apa! :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 25 Dec 2009, 19:15 
Neconectat

Uszkay Istvan scrie:
Citat:

Nu! La Ohaba de sub Piatra, de unde beau caii apa! :lol: :lol: :lol:

deci este mai aproape ca pastele cailor sau unde a dus mutu' iapa ? :lol: :lol: :twisted: :lol: :mrgreen: :lol:

Sus

MesajScris: 25 Dec 2009, 22:48 
Neconectat

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 26 Dec 2009, 10:41 
Neconectat

sorin renato scrie:
ma ovi, varga de oblete e aia la 2 metri, viking sau cum ii spune, doar ca e al naibii de scurta, cel putin pentru dunarea mea. am una, e moale, numa' buna de oblete cand e aproape de mal.
folosesc 2 vergi pentru oblete, de 4 metri, cred ca de la baracuda, " aqua pole" , albastre. doua, ca ma cam saturasem sa mi-o confiste sotia ca sa dea lectii celor din jur. cam subtiri la talon, asa ca le-am pus un maner din pluta. pe fiecare am dat 40 ron. in varf au un siret, pe care l-am inodat si de care prind firul facut bucla.

sorine...aqua pole este o varga moale iar pt oblet ai nevoie de o varga rigida , usoara si cu vf blectorat sa nu-i smulga din gura daca pescuiesti cu carlige speciale. despre distante nu vorbim pt ca de multe ori suntem nevoiti sa pescuim la 3-4 m de mal din cauza conditiilor existente. ex la varsolt acum cativa ani s-a adunat verdeata in mal in mansa de liber iar obletul muscarea dincolo de ea , plus ca ingreuna linia. la padureni -vrancea la un moment dat se formase un curent la 4-5 m de mal iar obletii erau acolo toti. tin minte ca au fost pescari care au incercat sa prinda obleti cu rube pe curentul ala.
daca varga e perfecta in relatia cu distanta atunci mai trebuie sa tinem cont si de alte cerinte pentru viteza...
1 concentrarea obletilor pe nada . aici vorbim de textura culoare si mecanica.
2 selectarea obletilor mari care deobicei stau cantonati sub cei mici care stau mai la suprafata.
3 eficientizare in miscari . despre punctul asta putem scrie o carte . de la pozitia juvelnicului la reglarea lungimii liniei si momentul nadirii...
4 linia speciala pentru oblet - pluta , fir, plumbaj , forfac , carlig.
5 discretie - evitarea pescuitului cu soare in spate sau echiparea in culori stridente- vii.
6 incercarea continua de a aduce obletul cat mai in mal pt o varga mai scurta.
sunt convins ca mai sunt si altele dar cred ca acestea sunt principale.
un singur punct daca-l gresim putem pierde jumatate poate 2/3 din cantitate intr-un concurs .
pe mal obisnuit la o distanta de cativa m unpescar care jongleaza cu toate punctele de mai sus poate prinde in 3 ore - daca e oblet in zona - aprox 5-6 kg , lejer . in aceleasi conditii pescarii obisnuiti prind max 2 kg.
un ritm f bun inseamna 5-6 obleti pe minut.

Sus

MesajScris: 26 Dec 2009, 15:21 
Neconectat

Nitu V scrie:
...3 eficientizare in miscari . despre punctul asta putem scrie o carte . de la pozitia juvelnicului la reglarea lungimii liniei si momentul nadirii...

Pana la o carte poate ne spui ceva despre coordonarea miscarii de nadire cu cea a aruncarii liniei / carligului cat si a timeing-ului. Si despre modul de aruncare a nadei ( de jos, de sus; avantaje/dezavantaje).

Sus

MesajScris: 26 Dec 2009, 21:13 
Neconectat

da, varga aia e cam moale, dureaza minim o secunda sa scoata obletele, de la orice adancime. folosesc varga de 4 metri, pentru ca nu prea gasesc obletii chiar asa de aproape de mal.
1 sar de punctul asta, nu folosesc nada( inca.... :? )
2 eu pescuiesc la adancime mai mare decat sotia, pentru micii monstri. minim 50 cm, de obicei.
3 eficienta... hm... pumnul cu varga si pumnul cu obletele trebuie sa fie aliniati " deget la deget" . altfel, pentru mine e incomod. eu aduc pestele in mana, sotia ii catapulteaza peste umarul stang, direct in copacii din spate( sau in spectatori). tot pentru eficinta ca timp, folosim o biluta mica-mica siliconica pe carlig, cu rol de opritor pe carlig pentru vierme.stiu ca e interzis in concursuri.
4 linia speciala... cum m-a dus capul la inceput, cu cateva mici ajustari. m-am dotat cu o lupa puternica, dupa ce am avut o surpriza neplacuta cu un carlig care avea varf " dalta" . carlige inguste, tija cat mai lunga.
5 discretia sotia pescuieste stand jos, pe o bucata de polistiren. si prinde. eu stau in picioare si prind. mai putin. hainele mele sunt decolorate, ai vazut doar, crem-bleu. polarizanti-obligatorii.
mai sunt si altele.

Sus

MesajScris: 27 Dec 2009, 07:39 
Neconectat

c_tin scrie:
Nitu V scrie:
...3 eficientizare in miscari . despre punctul asta putem scrie o carte . de la pozitia juvelnicului la reglarea lungimii liniei si momentul nadirii...

Pana la o carte poate ne spui ceva despre coordonarea miscarii de nadire cu cea a aruncarii liniei / carligului cat si a timeing-ului. Si despre modul de aruncare a nadei ( de jos, de sus; avantaje/dezavantaje).

este mai greu pt mine de explicat decat de aplicat. sunt convins ca pt toti este la fel daca pescuiti cu ochii deschisi. adica...
nada se arunca in timp ce am intepat si extragem obletul din apa .adica pe drill-ul ala de o fractiune de secunda. dezgatam , verificam viermele in acelasi timp , lansam . dupa aceea aruncam pestele in apa.mana se duce la nada si se pregateste . intepare ...drill - nadire....si asa mai departe. acum intervine si antrenamentul ...daca intepi in gol se face miscarea de biciuire ...daca nu ...drill...
este recomandat sa arunci nada la 2 max 3 pesti sau la 20-30 sec daca nu intra peste .
ganditiva cat de mult intarzie pescuitul o varga moale care prelungeste drilul sau intarzie miscarea de biciuire.
pentru evitarea prelungirii degorjarii sunt carlige speciale care se smulg din gura pestelui prin simpla tractiune asupra firului.
se spune ca cele mai bune vergi de oblet sunt cele home made.
stilul este dezagreat de multi concurenti pe deoparte ca nimeni nu pescuieste la oblet viteza in timpul liber si pt ca dupa 3 ore de pescuit astfel o sa cam dati din maini noaptea.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC [ DST ]