silk scrie:
@ Nutzu & Adi Suciu (ca de obicei voi doi raspundeti la astfel de intrebari)
Ziceti-ne si noua la astia de pe forum cateva detalii despre cum s-a pescuit, tehnica folosita etc etc, caci in afara de felicitari vad ca despre pescuitul in sine nu vorbeste nimeni nimic...
Am inteles secretomania dinaintea concursului, dar dupa, ce rost mai are?
O sa va spun dar nu stiu daca o sa va placa ce o sa cititi
..cu toate ca e pura realitate
Am tot batut din gura , tot anul ca pista nu are peste suficient pentru o finala si nu m-am inselat deloc , dar s-a dovedit ca totul a fost o manipulare bine pusa la punct , in sensul ca moldovenii au fost sprijiniti si incurajatii sa organizeze finala acolo lasindu-le falsa impresie ca vor face ravagii la ei acasa si vor cistiga tot ce se poate cistiga
Nimic mai gresit dupa cum s-a vazut , toti au mers in cap , mai putin Florin si Toni , dar si ei au avut dezamagirile lor , adica daca ceilalti trageau sa ramana in A si au picat , cei doi au tras la titlu si ...au picat . Ceilati nu au stiut cu nimic in plus fata de cei care au facut doua zile de antrenament
lucru confirmat de clasament .
Din pacate , ani la rind , am observat ca nu se vor piste bune la finala A , intentionat , pentru ca acolo poate iesii campion national ORICINE . Nu se vrea Virsoltu ca finala A pentru ca acolo te poate bate la fel de bine si un Vuculescu , si un Barsan , si un Cret si un Malita si un Farcas Adrian , si un Crainic ......oricine si asta nu se "inghite" usor . Se vor piste unde se prinde peste putin , conteaza capurile de stand si extremitatile , larvele si fuiii-ul din nada , pe care il au doar anumiti concurenti , preferential ,iar altii nu au deloc
Asa ca frati moldoveni ati luat o TAPA cit voi de mare , cind ati crezut ca voi detineti secretul absolut al barajului
Despre pescuit ce sa zic , s-a pescuit strict la match , la vre-o 18 m distanta si aprox 7 m adincime , la rasul fundului sau deasupra lui cu putin . Inante de concurs s-a dus o campanie de intoxicare ca trebuie pescuit pe fund si cu tusul la tirit , fapt total eronat intrucit pe fund era plin de vegetatie si scoici . Nada trebuia sa se sparga in parte la contactul cu apa si apoi sa mearga rasfirata pina jos , iar in prealabil la nadirea grea facut un pat de nada si pe fund , cit puteaui sa faci , adica cita ramanea printre scoici , iarba si margini de dale , si nu ti-o spala curentul , care incepea cam dupa doua ore de mansa . pestii se prindeau bine(daca la cantitatile astea se poate numii bine
) primele doua ore , cind nu era curent , iar apoi tot mai rara , odata cu inceperea curentului .
Ca sa faci un rezultat trebuia neaparat sa tragi cap de sector sau macar in apropiere , altfel erai pierdut . Se prindeau maxim 20 de pesti pe mansa in 4 ore , iar la numarul asta sa nu imi spuneti ca e stiinta
Mansa a III-a s-a dat la obleti la unison , mai putim eu si Petrescu de la Cluj care am dat la match si am refuzat sa ma prostituez cu obleti intre 3 si 7 grame
cu toate ca aveam doar 13 pct si sanse teoretice de calificare am optat pentru a prinde peste mare si nu am fost departe ( daca mai prindeam 3 platici cistigam sectorul
)
Cam asta e povestea finalei , moldovenii baietii deosebiti , si ii salut pe aceasta cale pe Dan Tanase , George , Dan si toti cei care au incercat sa ne faca viata mai usoara pe acolo , ne-au ajutat la bagaje si ne-au incurajat