@pachet
Caracteristicile enumerate de tine pentru linie, nu le vei gasi la firele destinate stationarului, ci la cele destinate pescuitului la rapitori - mai exact monofilamentele destinate pescuitului salaului.
Unul care ti-l pot recomanda este de la Balzer:
Camtec Speciline Zander. Din pacate diametrul cel mai mic la firul asta e de 0,25.
Alta varianta ar fi
Mustad Ayaka - firul asta m-a impresionat cu rezistenta in timp si in orice conditii: am pe un tambur pus de vreo 5 ani si inca nu da semne de oboseala cu toate ca fost pescuit si vara si iarna. Partea proasta e faptul ca e HiVis.
Si sa nu uit:
- mai ai varianta sa folosesti fir textil, mai exact fuzionate (Fireline, Spiderwire). Cele impletite retin mai multa apa si ingheata mai rapid.
- sau mai noul
Berkley NanoFil, din pacate asta inca nu mi-a trecut prin mina.
----
Din cele enumerate de tine, folosesc Sakai Decibel - dar il consider un fir foarte bun pentru pluta, in schimb nu rezista prea mult in timp (trebuie schimbat dupa citeva partide).
Pe feeder folosesc Daiwa Sensor, pina acum mi se pare
super-OK tinind cont de pret/calitate (50 ron / bulk de 2000 si ceva de m), dar nu are toate calitatile enumerate de tine. Oricum, la iarna nu vei avea nevoie de cosulete de 45-60g, debitul Prutului scade considerabil - undeva la 24mc/sec (acum e cam in jur de 40mc/sec).
Pentru forfacuri gasesti usor la noi in zona Trabucco T-Force Competion Pro. Atit doar ca daca ai nevoie de un 0,14 la diametru iti cumperi 0,12.
Frine fumeginde !
Edit:
In caz ca mergi pe superfire, alegele pe cele de 6lb -> rezistenta e cam de 2,7Kg
la nod si e reala, echivalentul cam a unui mono de 0,22 in sistem european.
Atit doar ca au cam 0,12 - 0,13 in "diametru" (vine vorba diametru ca firele astea is mai mult plate decit rotunde) si necesita atit mulinete de foarte buna calitate cit si lansete cu inele la fel.