Problema obletilor nu se rezolva prin manse tematice. E o problema de pista daca se castiga acolo cu obleti si nu cu alti pesti. La unguri nu sunt tematice, insa nu castigi cu obleti. La Taut, Varsolt nu castigi cu obleti. Daca la Ciuslea se castiga cu obleti este o problema de pista.
Incepand de la locale, nu mai este cazul de manse tematice. Pentru a avea cat mai multi competitori, lasati oamenii sa vina si cu varga, si cu scaun de panza etc. Asa pot vedea dotarile celorlalti si pot in timp sa isi procure cele necesare. La primul meu concurs m-am dus cu bete de feeder, scaun de panza - nici nu auzisem de rubesiana si scaun ....
Alegeti/alegem pistele mai bine si atunci eliminam problema obletilor!
Trebuie piste cu diversitate de peste (gen cele salbatice) unde se prinde si oblete, si babusca, caras, platica, crap, mreana etc. Ceea ce consider eu un mare neajuns este tocmai lipsa acestei diversitati in circuitul national. Exista carente de a pescui mai multe vaduri, de a face selectie, de a reusi si capturi mai rasarite, de a combina pestele marunt cu cel mare (vezi concursurile de la Szeged, unde important este sa stii cum sa alternezi pescuitul la caras cu cel la crap). Nu stiu cati pescari isi fac in concursuri 2 vaduri la rubi (v. articolele publicate de Tica cu modul de pescuit la mondiale al englezilor) etc. Corect, poate pistele alese nu necesita acest lucru.
In concluzie, trebuie cautate piste, si nu stiu de ce fugiti de ape salbatice. Avem canale, rauri cu potential. Si e pacat ca nu se organizeaza concursuri pe aceste ape.