Pescuit Stationar

Acum este 28 Noi 2024, 05:55

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Varga oblete
MesajScris: 27 Dec 2009, 10:55 
Neconectat

pt nitu, c_tin, sorin :
(intreb nu de alta dar am obs ca nu va prea pricepeti :shock: ) ati vazut pana acum un pescuit calumea la oblete? :shock: :shock:

Sus

MesajScris: 27 Dec 2009, 11:58 
Neconectat

@ greere
daca te referi la recordul mondial in picioare pe ala nu l-am vazut. in rest spuma tarii am cam vazut-o . in ochi nu pe youtube. tehnica ma pasioneaza mai mult decat un pescuit la doripesco si pentru ca sunt un perfectionist stiu ca mai am multe de invatat .asa ca accept sfaturi .
ca sa le aplic trebuie sa si cred in ele. desi pare logica nu cred in teoria cu pozitia vergii in asa fel incat firul sa nu atinga apa .
asa ca te urmarim.

Sus

MesajScris: 27 Dec 2009, 14:44 
Neconectat

greere, acuma doar n-o sa te apuci sa-mi numesti pe cineva ca fiind etalon in pescuit obleti... sunt situatii si situatii... numar sau cantitate? mari sau mici? lac sau rau? la 4 metri sau la 9 metri de mal? nu poti sa spui ca cineva se descurca fenomenal in orice loc, in orice zi, pe orice vreme.
totusi, suntem ochi si urechi, si mai ales, cu mintea treaza! :lol: :lol:
baga mare, tot ce stii! nu de alta, dar ne-ai putin cam insultat. trebuie sa ne spui in ce consta un pescuit " ca lumea " la oblete!

Sus

MesajScris: 28 Dec 2009, 07:57 
Neconectat

deci: :oops: vergile aqua pole sunt varza (no offence )le stiu leam vazut in toate magazinele , daca nu iei altele macar modificai varful si punei un blektor de carbon plin si o sa ai alta mancare de peste . tendintza in pescuitul al oblete e sa il aduci cat mai aproape de mal ;) si sa prinzi cat mai multi. pescuitul in sine e simplu doar ca trebuie ceva antrenament + ca dupa ceva timp tind sa cred k se poate pescui si cu ochii inchisi ;) nadirea intepatul scosul pestelui devenind ceva mecanic ;) (sincer cred k majoritatea celor care pescuiesc la oblete pot sa faca treaba asta si legati la ochi(nadit lansat intepat scos ).
nadesti cu stanga
lansezi cu dreapta
intepi pestele ajunge in stanga (nu se pune batzul jos /pe cracana /sub bratz sau mai stiu eu unde ci ramane mereu in mana dreapta de la care folosesti doar 2 degete pt a scoate carligul (ori tragi si zmulgi carligul din gura ori il scoti normal)
scoti pestele , lansezi
arunci pestele in juvelnic
nadesti
intepi si tot asa pana te saturi de oblete :lol:
cam asta e teoria pescuitului la oblete la nade nu ma bag
fire de 0.08 0.10 plute 0,2 0,5 1 gr (fiecare cu ce model ii place si in func de distantza la care sunt obletii) carlige in funtie de marimea obletilor (18 24) si de cum manaca

Sus

MesajScris: 28 Dec 2009, 15:21 
Neconectat

Greiere,daca tu faci pescuit viteza la oblete cu fire de 0.8 atunci estiTARE

Sus

MesajScris: 28 Dec 2009, 19:01 
Neconectat

credeam ca vei spune ceva care sa-mi dea de gandit... crezi ca nu vreau si eu o varga de 150 de ron? una RIGIDA? degeaba pui un varf plin la aqua pole, varga in sine e moale, in parte de asta am si cumparat-o, ca sa o vad incovoindu-se serios la pestii-bonus. cealalta parte a motivului alegerii a fost pretul, accesibil pentru mine( acum 3 ani). prima oara am pescuit la oblete( intamplator, neavand de ales) cu o varga cormoran de sticla de 6 metri, 500 grame. iti dai seama ... ce febra am avut dupa 1 ora... m-am scormonit printre sculele de pe timpul lu'mpuscatu' si am gasit un bambus de 4 metri. mai moale decat aqua pole. imi place inca nuiaua aia, pentru ca ..SCARTAIE!!!!!!!!! am vrut carbon, ca , de, e mai rigid . vergile rapide, special pentru oblete, incepeau de la 150 de ron( acum cativa ani buni) asa ca am mai cautat. si am gasit. tot n-am fost multunit, m-am ales cu basici in palma, catre incheietura.cam subtire la talon( 15 mm) pentru mainile mele, asa ca din cateva dopuri de sampanie ( de la nunta) am realizat un maner care sa-mi umple pumnul si care ma ajuta sa manevrez cum trebuie undita. fire am schimbat multe . unul de 0,14 , carp expert, negru, fir moale, insa care nu se incurca deloc, pentru ca nu facea bucle. si am incercat sufix xl strong 0,14 ( rola de 20 metri, rezistenta corecta!!!!!!), fir misto, inca il mai am. am incercat diametre de 0,10 cu 0,08. am abandonat dupa cateva zile, pentru ca perucile imi furau prea mult timp. am revenit la 0,14-0,10 si am ramas. sunt de parere ca linia principala e bine sa fie rigida iar forfacul cat mai flexibil. alica ( unica , la pluta de 0,1, sau alica de control, pluta de 0,3 g) la 5-7 cm, deasupra nodului. stii ce e bizar? pluta de 0,3 , cu 2 alice, de 0.1 si 0,2 g e mai sensibila decat cea mica de 0,1. simte cand carligul atinge valurelele de nisip de pe fundul apei... pluta mica e nesimtita.
pescuiesc cu varga de 4 metri pentru ca nu am de ales, adancinea e mica, 0,5-0,7 metri la 7 metri de mal. plus aglomeratia, fiind singurul loc cu nisip in loc de namol subtire . pot pescui cu ochii inchisi, oricum sunt orbit de soare dupa 2 ore, cu tot cu polarizantii intunecati pe care ii folosesc. plus ca obletii sunt uneori mai usor convinsi de un vierme " saltaret" jucat cate 2 cm, prin urmare tresaturile se simt in mana.
presupun ca ai prins Chalchalburnus calcoides, stii doar ce spaima iti da vibratia violenta le care o simti in fir pana sa il vezi... am vazut doar 4, dintre care 2 prinsi de mine si unul de sotie.pe celalalt l-a luat un nene meserias, care zicea ca e rosioara, pe motiv de ..." pana rosie"........... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i-am scos de la adancime, la 10 metri de mal. ai mei. sotia l-a scos de la 6 metri, ca de obicei ( eu stateam in apa pana la genunchi)
@ Nitu V:
"...teoria cu pozitia vergii in asa fel incat firul sa nu atinga apa ..."
poti detalia putin te rog?
" ...carlige speciale care se smulg din gura pestelui prin simpla tractiune asupra firului."
in ce sens sunt speciale ? sunt ascutite in curbura? intreb pentru ca de multe ori a trebuit sa recurg la degorjor, carligul fiins infipt bine in cerul gurii( mustad fine bloodworm 20)
cred ca am sa modific niste Gama 1010nr20, sa le fac curbura f. mica, cu tija lunga . sunt f. bine ascutite . si asta conteaza.

Sus

MesajScris: 28 Dec 2009, 21:53 
Neconectat

@ greere
daca iti explici punctul de vedere nu se supara nimeni stai lin . atat doar ca... degeaba schimbi vf unei vergi aproape parabolice ca nu obtii ce doresti...nu poti pescui cu plute de care-ti place la oblet pt ca ai nevoie de ceva cu asezare rapida. recomanzi doar 2 degete la scos carligul . sincer nu am vazut pe nimeni chinuindu-se cu 1 -3 sau 4 degete.
asteptam sa ne spui de importanta lungimii liniei sau a forfacului sau asezarea juvelnicului obligatoriu intre picioare ca sa nu fii nevoit sa faci miscarea de aruncare si sa pierzi timp ci poti sa dai drumul direct sau trucul ala cu agitat pluta daca nu ai trasatura in 2-3 secunde ....ori de verificarea obligatorie a vf de la carlig daca ai 3-4 rateuri consecutive...nu mai spun de asezarea viermelui pe carlig sa nu-l mai scuipe peste paleta ...sau care sunt cei mai recomandati viermi pt obletarit ...in fine nimicuri dinastea... :lol: eu inca astept...ca de-aia e iarna sa stam de vorba.
sorine tu pastreaza subiectul pana la vara si mai vorbim ...daca nu atingi firul de apa creste viteza de raspuns pe intepare.

Sus

MesajScris: 29 Dec 2009, 08:46 
Neconectat

nitu stai linistit ca prin zona mea am vazut fenomene care pun batzul jos dupa ce prind un oblete :lol: :lol: verificarea de care zici o faci la al 2 lea rateu ;)
sorin batzul ala cred k merge modificat sa iasa ceva mai bun decat este dar pierzi din lungime ( tre taiat remufat etc ) si nus daca ai chef de asa ceva . cuby faci daca sunt obletii mici :roll: :roll: si nu mereu peste tot oblete intra asa de bine incat sa iei 7 8 / minut si poate ai nevoie de ceva finete :oops: .
plute uite aici :
http://www.tubertini.it/ pagina 14 modelul tt si cn
http://www.milo.it/en/Gallegg/canna_fissa_1.asp clod ,crack , miola

Sus

MesajScris: 29 Dec 2009, 16:51 
Neconectat

Greiere or finete, ori viteza, iar daca obleti sant mici nu are legatura cu firul ci cu carligul, pui mai mic. iar daca nu manaca numa la fire de 0.8 inseamna ca sant reticenti , si aia nu mai este viteza

Sus

MesajScris: 07 Ian 2010, 19:23 
Neconectat

Mos craciun din moldova a ajuns ...... Merci Pandy :D

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC [ DST ]