Pentru cei care ati condamnat reactia lui Doru Poiana, cred ca nu stiti de unde a plecat totul si simt nevoia sa dau anumite lamuriri.
2005 Novisad Serbia - ultima participare a echipei Romaniei la CM de juniori.
2010, dupa 5 ani de pauza, un om, se intereseaza de soarta pescuitului de stationar romanesc la aceasta categorie: Ion Poiana.
La Taut, intr-o discutie avuta de domnul Poiana cu Baba Iosif, Koszorus Botond si Doru Poiana s-a adus in discutie formarea unei echipe de juniori care sa reprezinte Romania la CM. Proiectul a demarat cu succes,iar in lot au fost inclusi Paul Ispas si Bucea Valentin.
Aceasta echipa urma sa reprezinte Romania la CM in anul 2010 la Cavechia Italia, impreuna cu stafful: Bogdan Constantinescu Radu Prisacariu Gigi Crainic si subsemnatul.
Echipa s-a clasat pe ultimul loc, iar dupa ce am primit "aprecierile" de rigoare am consideratca este necesar sa schimbam atat componenta cat si modul de pregatire si organizare a unui asemenea eveniment.
Rezultatele insa nu au intarziat sa apara, echipa reusind sa ocupe locul 3 la finala pe echipe in acelasi an (Bucea fiind inlocuit de Vlad Alexandru ).
Dupa finala pe echipe personal, si apoi impreuna cu Radu Dan am inceput strangerea de informatii pentru jocurile olimpice din 2011 (informatii facute publice pe acest forum ) La inceputul anului 2011 s-au impus de catre staff urmatoarele obligatii pentru componentii echipei :-participarea la cel putin 3 concursuri private; dotarea obligatorie cu rubensiana cu minim 7 kituri si alte asemenea...; un cantonament de o saptamana pe o locatie asemanatoare pistei de la mondiale si pregatirea monturilor si legarea unui numar de 150 de carlige in baza informatiilor detinute.
Impreuna cu Radu Dan ne-am deplasat sa vedem un concurs de selectie pe pista respectiva pentru a pune la punct toate detaliile si a ne confirma sau infirma informatiile detinute pana atunci.
Finala sperantelor a fost stailita pe o apa curgatoare pentru a acomoda echipa cu noile conditii, urmand ca la scurt timp sa incepem cantonamentul.
Intre timp, la aproximativ 2 saptamani inaite de indeplinirea formalitatilor pentru inscrierea echipei la mondiale, o voce de la mehendinti se trezeste si incepe sa urle "de ce burileanu jr. (ocupant al locului 3 in finala) nu se regaseste in lotul de mondiale?". Incepe o intreaga disputa cu memorii si adrese la Bucuresti pentru clarificarea situatiei din partea Mehedintiului la care s-a raspuns din partea agvps Sibiu (ultimul memoriu va fi facut public de catre domnul Ion Poiana in curand)
Ca o paranteza una dintre adresele Mehedintiului fara nr de inregistrare contine un nr de 74 de virgule intr-un text de nicio pagina.
Pe langa aceste acte oficiale au fost si anumite discutii telefonice dintre care vreau sa amintesc doar cateva afirmatii apartinand unui domn de la Mehedinti, fata de urmatorii:
Boti - "' ce cauta unguru in echipa ca doar el a terminat pe 7 finala, scoateti-l pe unguru din echipa''
Alex- da baiatu ala care a facut scoala in germania , ce cauta acolo ca nici macar nu a concurat in tara
despre Vlad si paul nu mare lucru ca doar ei erau locul 1 si 2 si citez ''is si mai saraci''
Doru- el chiar isi merita locul in echipa ( fata de anumite reactii de actualitate)
si totul a culminat cu afirmatia cei cu echipa asta adunata de prin santuri.
O alta curiozitate a fost furnizata in urma unui concurs la Doripesco atunci cand domnul Poiana a cerut parerea lui Eugen Baltac fata de aceasta situatie. La acel moment a considerat ca acesti baieti sunt cei mai buni la categoria U22 , dupa care s-a intors si a spus ca noi incercam sa-l atragem de partea noastra.
S-au invocat o serie de argumente de catre cei de la Mehedinti cum ca selectia nu se face corect si trebuie sa facem ca si la seniori. unde scrie in regulament asa ceva? cand s-a preocupat cineva de soarta pescuitului nostru macar in acte? va spun eu: nicaieri si niciodata.
S-a mai spus ca echipa se face pe pile si ca sponsorii fac echipa. Pile nu stiu cine are, dar sponsorii nostri pe care domnul Poiana i-a adunat au dat banii respectivi in cunostinta faptului ca baietii astia au un palmares si un potential la varsta pe care o au. S-a facut o strategie de acaparare a unor sponsori importanti, iar in pliantele de prezentare s-au punctat aceste lucruri. Ce vroiati sa-i treceti la Burileanu ? ca ''e un pescar desarvarsit'' si a ocupat locul 3 la finala. un concurs. Atat?!!!! Cand baietilor mei le atarna cupe si medalii prin toata casa.
S-a propus si o alta varianta. Aceea ca Burileanu sa faca parte din lot, dar fara sa concureze, sa vina doar sa vada fenomenul in sine si sa vada daca se poate ridica la acest nivel de pescuit. S-a raspuns negativ si s-a mai spus ca Mehedintiul deconteaza toate costurile Pentru Burileanu si ca acesta sa concureze 2 manse ca doar e un concurs individual
nu stiu ce cunostinte aveti despre pescuit dar astea sunt toate vorbele voastre.
Iata ca echpa aceata adunata de prin santuri a terminat pe locul 12 la CM din acest an, iar "ungurul" s-a clasat pe locul 19 inividual in fata triplului campion mondial MATT GODFRY.
Iata ca echipa aceasta adunata de prin santuri a terminat al doilea an consecutiv pe locul 3 la finala pe echipe.
Si acum intrebarea mea este DE CE
1. nu l-ati inclus in lotul Mehedintiului pe Burileanu jr si pe Alexici jr daca tot sunt asa mari sperante in pescuitul stationar
2. nu participa acesti baieti la concursuri private pentru ai vedea intradevar cat pot fi de constanti
3. unii parinti se mai uita cu binoclul la pluta fiului sa i spuna cand are trasatura
4. unii parinti pescuiesc inca cu mana copiilor lor
5. credeti ca aveti valoare cand defapt toti spun despre voi ca sunteti foarte departe
6.[b] de ce nu ati facut nimic pentru pescuitul stationar U22 intre 2005-2010 si acum aveti pretentii???
Daca acum mai condamnati reactia lui Doru (altii in afara de cei fata de care si-a cerut scuze) nu stiti ce vorbiti.
Pacat ca anul acesta la echipe nu am putut concura in acelasi conditii cu ceilalti de pe podium.
Ati fi fost placut surprinsi