Pescuit Stationar

Acum este 08 Noi 2024, 09:32

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Adancimi la distanta de 13 metri
MesajScris: 18 Oct 2011, 15:12 
Neconectat

exista o tehnica anume de stabilii ce adancime ai pe 13mt, ....?ca eu cand ajung pe balta pun o sonda de 50 gr si vad cat are apa.....oare fac bine?....profesorul nutzu vreau sa-mi raspunda, vad ca asta STIE TOT :P :P :P

Sus

MesajScris: 18 Oct 2011, 17:55 
Neconectat

:lol: pe varsolt daca pui sonda de 50 gr - pa linie in 90% din cazuri :D

@ Florin Aschioape
Cum poti sa stii adancimea EXACTA cand un lac de baraj are uneori fluctuatii zilnice de 20-30cm, in functie de uzinaj? Cred ca exagerezi aici.... nu o lua ca pe o contrazicere, nu sunt pe departe mai destept in pescuit decat tine, doar raspunde-i omului daca poti la intrebare. Chiar e un secret asa de mare sa ne spui 2-3 cuvinte despre Ciuslea?

Sus

MesajScris: 18 Oct 2011, 18:19 
Neconectat

daca discutam de bezid ...de ciuslea ...daca scade adincimea 2 m ai aceeasi adincime pe rubea de ce lungime vrei tu....ca dala e plan inclinat pina la 25m :lol: :lol: :lol: am mai vazut un interviu unde cineva spunea ca a fost inspirat de micsorarea adincimii ! mda si eu am fost inspirat de acelasi lucru...si am mutat scaunul :lol: :lol: :lol: :lol: 1m mai in fata !

pescuitul este foarte simplu...insa, avem noi grija sa-l complicam ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 18 Oct 2011, 19:48 
Neconectat

Aschioape florin scrie:
daca discutam de bezid ...de ciuslea ...daca scade adincimea 2 m ai aceeasi adincime pe rubea de ce lungime vrei tu....ca dala e plan inclinat pina la 25m :lol: :lol: :lol: am mai vazut un interviu unde cineva spunea ca a fost inspirat de micsorarea adincimii ! mda si eu am fost inspirat de acelasi lucru...si am mutat scaunul :lol: :lol: :lol: :lol: 1m mai in fata !

pescuitul este foarte simplu...insa, avem noi grija sa-l complicam ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

-l ai spart :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 18 Oct 2011, 22:27 
Neconectat

1. Multumesc d-lor Nicu Stanca, Silk si Adrian Mihut pentru raspunsuri si lamuriri, dar ... astept raspuns si de la alti membri ai acestui forum pentru locatiile ramase, respectiv:

Taut
Horgesti
Sarulesti
Doripesco
Ciuslea

Consider ca vom avea o iarna lunga, asa ca vom avea ce discuta.

2. D-l Pachet a intuit foarte bine despre ce este vorba: vreau sa ma apuc de competitii. Problema este ca nu am rubeziana. Si in acest sens ma gandesc cu ce o sa pot face fata intr-un concurs celor care au rubeziana: cu match, cu o bologneza, poate chiar cu o varga de 8-9m.
Cam asta e problema mea: nu am rubeziana. Deocamdata...

Sus

MesajScris: 19 Oct 2011, 06:11 
Neconectat

:lol: Sigur sunteti cam in varsta sa carati scule ,sa faceti linii ,sa legati carlige ,sa carati bacuri , galeti goale si saci cu nada unui component la Lotului National sau Top 10 din Romania.Aici la noi meseria se fura .Cel putin fineturile nu le va spune nimeni .Trebie sa aveti ochi sa le vedeti si trebuie sa aveti unde(la cine) sa le vedeti .Mai bine cumparati o rube care se potriveste in mai multe locatii din cele amintite si anul viitor participati doar ca simplu privitor sa vedeti toate locatiile, poate sa pescuiti sa va faceti o idee sa sondati chiar dumneavoastra apele ,sa vedeti sculele celorlalti ,nada poate mai adunati si alte informatii,mai faceti o dotare,etc..Inteleg ca e nevoie de carne de tun dar macar sa va puneti protectie (tot carne de tun o sa fiti dar o sa fiti mai greu de batut) :lol: .E bine ca aveti pasiune multa .Fire intinse!

Sus

MesajScris: 19 Oct 2011, 08:59 
Neconectat

miza scrie:
exista o tehnica anume de stabilii ce adancime ai pe 13mt, ....?ca eu cand ajung pe balta pun o sonda de 50 gr si vad cat are apa.....oare fac bine?....profesorul nutzu vreau sa-mi raspunda, vad ca asta STIE TOT :P :P :P

...iti raspund mah!!! Merge cu sonda, da cu sonda buna nu cu dinalea de care ai tu de pica in apa cand intinzi linia!

Sus

MesajScris: 19 Oct 2011, 15:27 
Neconectat

Sarulesti 1,5-3mt

difera de la o pista la alta....dar intervalul asta....

Sus

MesajScris: 19 Oct 2011, 17:45 
Neconectat

@ nicolae adrian
daca intradevar motivul cererii tale este cel al substituirii rubei intr-o eventuala competitie, sa nu te superi, dar pleci gresit din start . eu cred ca alegerea stilului se face in functie de conditiile de pescuit . deasemenea poti pescui cu rube la randament maxim si la 11 sau 14 m asa ca, ma scuzi, dar nu cred in motivarea ta . dealtfel informatia nici nu-ti foloseste pt simplul motiv ca o simpla variatie de 10 cm pe verticala poate insemna mult pe cateva din locatiile tale.
trebuie sa INTELEGEM un lucru , adica si eu....toti pescarii buni indiferent de situatie , vin pe malul apei si prind peste . punct . de ce ? fara sa intrebe nimic ? pentru ca in timp se dezvolta un simt al situatiei indiferent de cate ori se schimba aceasta . cel care nu stie sa se adapteze indiferent de cate ori este nevoie in cele 3-4-5 ore de concurs , pierde .
vrei sa inveti ...cere informatii despre mecanica nadei , influentele meteo , tipare de hranire in functie de specie sau tipul de apa . ideal, in paralel trebue sa testezi tot ce inveti . dupa aceea aplici in concursuri. cat mai multe si mai variate ca locatie.
si mai este un aspect in care eu cred. ai informatia , ai practica , ai tehnica si te invarti in cercuri inalte de pescari dar Dumnezeu ti-a dat doua maini de stanga . degeaba .

ma ierti dar eu sunt mai direct in exprimare.

Sus

MesajScris: 19 Oct 2011, 17:51 
Neconectat

Cu 13 m trebuie sa pescuiesti doar daca te "silesc" vecinii de stand :lol: :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]