adi suciu scrie:
nicolae adrian scrie:
2. D-l Pachet a intuit foarte bine despre ce este vorba: vreau sa ma apuc de competitii. Problema este ca nu am rubeziana. Si in acest sens ma gandesc cu ce o sa pot face fata intr-un concurs celor care au rubeziana: cu match, cu o bologneza, poate chiar cu o varga de 8-9m.
Cam asta e problema mea: nu am rubeziana. Deocamdata...
daca nu ai inca rubeziana si vrei sa te apuci de concursuri .......e cam naspa , mai bine amin-o , sau , pina la primavara incearca sa cumperi una , sint atitea oferte chiar foarte bune si ieftine . Nici eu nu sint un "fan" al rubezienei dar daca am intrat in hora asta nu ai incotro , e scula cu randamentul cel mai mare posibil .
Daca totusi vrei sa incerci cu altceva iti recomand sa pescuiesti la match , e singurul care mai face fata cit de cit rubezienei , dar trebuie sa-l stapinesti nu bine ci foarte bine . Drept dovada inca mai reusesc sa cistig sectoare , sau sa ma clasez bine folosind in proportie de 80% match-ul , dar totusi 20% ma ajut de rubeziana . Astea sint cazuri izolate cind poti face fata la match , pentru ca in majoritatea cazurilor se pescuieste cu rubeziana.
D-le Suciu va multumesc pentru sfat, dar deja am facut o prostie: mi-am cumparat o varga de 8m cu vreo 10 zile in urma.
M-am gandit asa: ca 8m de varga + 8m linia = 16m.
Rubeziana are 13m. 16-13=3m Deci imi ramaneau 3m pe care i-as fi putut "gestiona" astfel:
14m pentru distanta pana la punctul de pescuit aflat la 13m de mal (cel putin 1m se pierde pt ca nu se poate tine rectiliniu varga si linia chiar daca linia ar fi asezata pe apa si nu ar fi curenti sau vant).
... si uite asa raman 2m care se pot folosi la adancimea de pescuit. 2m e foarte putin daca ma gandesc ca multe din locatiile de mai sus au adancimi de peste 2m.
Un avantaj ar fi viteza de lucru cu o varga fata de rubeziana. Dar dezavantajul e ca nu se poate pescui competitiv la adancimi mai mari de 2m.
O rezolvare ar fi o varga de 9-10m, dar pescari cu experienta au spus ca varga de 9-10m e greu de manevrat pe vant.
Si alta chestie care m-a "terminat" e lungimea reala a vergii: are doar 7,44m.
Dar asta este... O sa-i pun inele si o s-o fac bolo. Dar aici exista alta problema: manse tematice nu se pun la bologneza, se pun doar la rube si match.
D-le Suciu cam asta ar fi problema mea...
Multa sanatate va doresc si fire intinse.