Aici in Houston(de fapt in U.S.A.) nu se gasesc bete bologneze deoarece aici se practica pescuitul la rapitori ,mai putin la pesti pasnici.
De aceea mi-am inelat un bat de carbon, telescopic de fix ,TRIANA , in anul 2003.De atunci nu am mai inelat decat mai multe bete facute insa pe blank-uri de fly+extensie(ca sa fie peste 3m.) sau am transformat niste bete de fly SAGE si G.LOOMIS IMX in bete de spinning.
Atat la batul telescopic cat si la celelalte bete am folosit inele SIC MATCH,facute de firma PACIFIC BAY,deoarece aici nu se gasesc inele FUJI MATCH SIC(nefiind cautate).
Am mai folosit si niste inele match,dar nu SIC ce le-am primit de la amicul meu BILL BATSON(ce e propietarul firmei
http://www.batsonenterprises.com ce comercializreaza blank-uri ,inele,mandrine etc.pt. rodbuilding).Blank-urile HELIUM LTA folosite de Kistler pt. betele lui erau de la BILL BATSON si anume RAINSHADOW.
Inele match de la BILL BATSON nu au insa calitatea celor SIC de la PACIFIC BAY si pt. ca aici nu sunt solicitate,Bill BATSON nu le mai are in catalog.
Probabil ca in Europa ,deci si in Romania se gasesc inele FUJI MATCH SIC ,ce au piciorul lung(firul subtire nu atinge si nu se lipeste astfel de bat) si pt. inelarea betelor telescopice cred ca e mai bine sa cumparati astfel de inele.E pacat ca munca de inelare a acestor bete cu inele de calitate slaba,deoarece o reinelare ulterioara e o munca grea si ....costisitoare.
E doar parerea mea,de care se poate tine cont sau nu.
Jean Scurtu