Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 17:52

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: sfat alegere lanseta feeder
MesajScris: 16 Noi 2011, 20:21 
Neconectat

kiske13 scrie:
Eu asa stiam ca greutatea trecuta in uncii pe varf este curbura de test.
Este greutate de care ai nevoie ca varful respectiv sa se indoaie la 90 grade.

Nu stiu cum sa mai zic...dar va zic cu vorbele mele :oops: ....VARFUL, are in esenta alt rol primordial decat "batul"....transportator de cosulete ;) VARFUL ARE ROL DE SEMNALIZARE!!!

@kiske13
Eu asa stiam ca greutatea trecuta in uncii pe varf ....este curbura de test....sa se indoaie la 90 grade.
:shock: :shock: :o Cum poti sa crezi ca un "varfulet de ~30-40 cm poate schimba actiunea unuii bat pentru lansarea cosuletului :oops:

@kiske13
Eu asa stiam ca greutatea trecuta in uncii pe varf ....este curbura de test.
Ce te faci cand ai varfuri din materiale diferite carbon-fibra de sticla, dar cu aceeasi specificatie (1oz=exemplu)

Sus

MesajScris: 16 Noi 2011, 21:18 
Neconectat

@kiske13
Ce te faci cand ai varfuri din materiale diferite carbon-fibra de sticla, dar cu aceeasi specificatie (1oz=exemplu)

Iti zic eu, cu varful de carbon arunci cosulete de sarma de 40gr-e si cu varful de sticla arunci cosulete de plastic tot 40de gr! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 16 Noi 2011, 22:13 
Neconectat

ticairlandezu scrie:
kiske13 scrie:
Este greutate de care ai nevoie ca varful respectiv sa se indoaie la 90 grade.

Nu stiu cum sa mai zic...dar va zic cu vorbele mele :oops: ....VARFUL, are in esenta alt rol primordial decat "batul"....transportator de cosulete ;) VARFUL ARE ROL DE SEMNALIZARE!!!

@kiske13
Eu asa stiam ca greutatea trecuta in uncii pe varf ....este curbura de test....sa se indoaie la 90 grade.
:shock: :shock: :o Cum poti sa crezi ca un "varfulet de ~30-40 cm poate schimba actiunea unuii bat pentru lansarea cosuletului :oops:

@kiske13

N-am idee de unde ai scos tu ca varful schimba actiunea lansetei??!!
Eu am pomenit strict de varf!
Si asa cum zici tu are doar rol de semnalizare!
Daca pestele trage cu 1 oz un varf de 5 oz, nu sesizez la fel ca pe un varf de 1 oz.

Sus

MesajScris: 17 Noi 2011, 00:59 
Neconectat

[quote="kiske13"]Eu asa stiam ca greutatea trecuta in uncii pe varf este curbura de test.

Probabil de aici!!!!! :oops: Nu ai precizat(sau nu am inteles eu) a cui e "curbura de test" ....varf sau bat ;) .
Dar asculta ....varfurile nu au o "curba de test in oz"reala, asta este doar o "valoare indicativa"...retine...INDICATIVA...adica nu are nimic in comun cu puterea batului sau cu actiunea lui.
Ca sa-ntelegi ce vreau sa spun eu....eu am 3 feedere si fiecare are cate un varf de 1 oz...2 sunt de carbon si unul de fibra....dar nici unul nu au aceasi reactie...retine REACTIE...sper sa intelegi despre ce e vorba.
Cred ca nu cu tine trebuia sa vorbesc, poate cu Teodor :oops: ...dar sper sa nu dai cu "batu " dupa mine ;)
In asertiune-a englezocilor, ei spun ca, varful de carbon, de 1 oz... este egal cu. 1,5 fibra....si asa mai departe ;)
No ,sper sa nu ma mai certi acuma :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 17 Noi 2011, 07:55 
Neconectat

Multumesc @tica.
Intrebarea mea a aparut ca urmare a unei situatii care deja s-a prezentat oarecum deja: cosulet greu care sa stea in curent insotit de un virf fin trasaturile fiind timide. Si bineinteles mi-am pus problema pina la cit as putea urca cu greutatea cosuletului pe cel mai fin virf.

Inclusiv si la producatori si pe alte forumuri din tara sau strainatate, cind vine vorba de virfurile quiver se discuta despre TC (test curve) si cam atit, fara o concluzie in ce priveste raportul pina la cit poti urca cu greutatea lansata cu un virf de Xoz.
Rezultind ca se poate arunca (n-am in vedere lanseurile in forta la distanta) pina la o greutate apropiata de greutatea maxima inscrisa pe lanseta, utilizind oricare din virfurile cu care e prevazuta lanseta.

Sus

MesajScris: 17 Noi 2011, 12:50 
Neconectat

ticairlandezu scrie:
kiske13 scrie:

Probabil de aici!!!!! :oops: Nu ai precizat(sau nu am inteles eu) a cui e "curbura de test" ....varf sau bat ;) .
Dar asculta ....varfurile nu au o "curba de test in oz"reala, asta este doar o "valoare indicativa"...retine...INDICATIVA...adica nu are nimic in comun cu puterea batului sau cu actiunea lui.
Ca sa-ntelegi ce vreau sa spun eu....eu am 3 feedere si fiecare are cate un varf de 1 oz...2 sunt de carbon si unul de fibra....dar nici unul nu au aceasi reactie...retine REACTIE...sper sa intelegi despre ce e vorba.
Cred ca nu cu tine trebuia sa vorbesc, poate cu Teodor :oops: ...dar sper sa nu dai cu "batu " dupa mine ;)
In asertiune-a englezocilor, ei spun ca, varful de carbon, de 1 oz... este egal cu. 1,5 fibra....si asa mai departe ;)
No ,sper sa nu ma mai certi acuma :lol: :lol: :lol:

Nu te cert, n-am nici un motiv. Eu m-am gandit strict la curbura varfului. Am citit undeva ca teoretic daca agati o greutate de 1 oz pe un varf de 1 oz, ar trebui sa aiba o curbura de 90 grade. Teoretic, pentru ca am facut si eu testul respectiv si pe trei varfuri de 1 oz la lansete diferite avea curbura diferita.
De asta se zice ca distanta intre teorie si practica este uneori enorma.

Sus

MesajScris: 22 Noi 2011, 22:19 
Neconectat

Tica permite-mi sa te contrazic putin la faza cu varfurile ... incep prin a-ti da dreptate intr-un punct ... varful are rolul primordial de a semnaliza trasaturile, dar varful influenteaza actiunea lansete, dupa mine, nu exista varf de feeder fara lanseta si vice-versa, toate elementele din care se compune o lanseta de feeder trebuie sa lucreze ca un tot unitar...imediat am sa si explic:

Exista o diferente destul de mare intre un varf din carbon si unul din fibra de sticla (care poate fi de doua feluri, am sa revin) atat ca precizie a lansarilor cat si ca distanta (aici poti spune ca nu conteaza 1-3m ...dar conteaza). Pe o distanta de 30m , cu un varf de 1 oz carbon vei face lansari mai precise decat cu un varf de 1 oz fibra de sticla, folosind in ambele cazuri aceeas montura/momitor/greutate de lansare/echipament. La fel ca si in cazul lansetelor, indiferent daca aceasta este conceputa ca o lanseta cu actiune parabolica (cu varful din fibra de sticla), prin folosirea unui varf din carbon va deveni o lanseta semi-parabolica (aici nu ma refer in timpul drill-ului , ci doar in momentul lansarii si al inteparii).

Am spus ca varfurile din fibra de sticla sunt de doua feluri :
-slow tapered glass, sunt moi, sensibile
-fast tapered glass, sunt mai rigide si mai puternice decat cele anterioare desi au acelas diametru si conicitate

PS: Esti in tara lor, acolo de unde a plecat toata nebunia, daca nici tu nu ai ocazia sa incerci e viu zeci de modele de lansete sa iti dai seama ca nu vorbesc prostii... atunci cine? :twisted:

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 23 Noi 2011, 00:52 
Neconectat

eu!!
treaba-i ca tre' sa si pricepi ce testezi si de ce!
eu am fost primavara trecuta cu el(tica)la show--el m-a luat in "sageata albastra"!
am plecat kitit sa testez si sa-mi iau un bat de feeder--si-am venit inapoi c-o palarie de piele,cateva voblere si o husa pt juvelnic!! :roll:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ora este UTC [ DST ]