Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 17:32

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: intrebari pentru pescarii de rubeziana
MesajScris: 30 Noi 2011, 20:33 
Neconectat

Mersi sunt informatii foarte folositoare.
Am vazut catalogul de la trabuco 2010-2011 si cea mai iftina rubeziana la 13 m este 690 euro si 790 euro la pachet cu scaunul M2(are cineva?,sa dea cu parerea). Ar mai fi la 11 m 450 euro dar nu are chit de nadire dar ma gandesc ca se poate cumpara separat.Poate pentru inceput ar fi suficient si 11 m ma mai gandesc.
Oricum prima data trebuie sa cumpar scunul si cum am cautat rubeziene trabuco am vazut si scaunul Trabucco TX-Pro Competition cu 2000 lei complet echipat. Stie cineva daca este stabil si
ce diametru au piciaorele ca astia pe situri dau informatii de parca ai cumpara ciorapi cu 3 buc la 1leu.

Sus

MesajScris: 30 Noi 2011, 20:40 
Neconectat

la Tx pro picioarele au 25 mm diam.

Sus

MesajScris: 30 Noi 2011, 21:55 
Neconectat

Busuioc Alexandru scrie:
....Poate pentru inceput ar fi suficient si 11 m ma mai gandesc....

Nu te mai gandi! Cumpara la 13 m fara discutie! in marea majoritate a concursurilor ( ma gandesc ca vrei sa te duci si pe la vreun concurs...ca acolo-i farmecul!! hehe!) nu ai ce face cu 11 m... si pe urma..pe aia de 13 poti s-o faci de 11 daca vrei sa pescuiesti la 11 ....dar invers e mai greu!!!

Si , sfat pe care l-am primit si eu de la altii cand m-am apucat, cumpara un rube destinat incepatorilor (cere sfaturi celor mai priceputi) adica unul care nu se rupe!!!!... asta e prima caracteristica de care ai nevoie cand incepi sa inveti.... dupa 1-2 ani il vinzi si-ti iei unul mai cu pretentii...cred ca asa a facut absolut toata lumea prezenta aci pe forum!!

Sus

MesajScris: 01 Dec 2011, 08:10 
Neconectat
Moderator global

Am cateva intrebari pt tine.
1- Cati ani ai si cate kile ?
2- De unde esti ?

Apoi urmeaza alte detalii pe care le vei primi.
Nu ai nevoie de un RIVE , este foarte bun , nimic de spus , dar la inceput poti lua unul la jumate de pret , alta marca , nou si ultra OK. Daca nu ai peste 100 kg , nu te gandi la picioare groase pt. el. In ceea ce priveste preturile din catalogul vazut de tine , exista posibilitatea sa fi vazut preturi "pt Italia" , altele fiind cele promotionale pentru RO. Intreaba un vanzator de scule , cei mai in tema sunt Lupei si Bodocan pt Trabucco. Nici la rube nu te baga la una cap de serie , ca SIGUR vei rupe tronsoane. Si una este sa dai pe un tronson 100-200 ron , alta sa dai 100-200 euro... Pana te inveti cu ea , dupa aia poti sa o schimbi cu una buna.
Despre scaun si rube , anual sunt si promotii "la pachet" la Trabucco , repet , intreaba-i pe cei care stiu toate chestiile astea. Lupei ;) si Bodocan , depinde de care esti mai aproape.
Bafta la alegerea pe care o vei face. ;)
Am uitat , crede-ma , nu ai nevoie de 14,5 momentan in RO. In concursuri nu este permisa , iar la pescuitul de placere este grea , aici chiar ai nevoie de una de top pentru a fi usor de manevrat , de cele mai multe ori la pescuitul de placere nu folosesti nici macar 13m... In ce priveste kiturile , sunt pentru peste mic si power - uri , pentru peste mare. Se pot folosi la aceeasi rube , de obicei in componenta ei se specifica acest lucru. La inceput , daca ai 2 kituri de putere (suficient 3 m pt astea) si 2 pentru peste mic(aici cauta sa fie din 4 piese , sa ajungi la peste si in ape adanci) este mai mult decat suficient. Mai trebuie un kit de cupa si e destul.
Atat . ;)

Sus

MesajScris: 01 Dec 2011, 22:05 
Neconectat

Am 33 de ani ,73 kg (cateodata ajung la 80 apoi scad) si sunt din Baia Mare.
La scaun m-am gandit la rive d36 sau colmic one pe principiul ca trebuie sa fie pe minim 5-6 ani.La rube ni stiam ca se rup usor, dar daca ii asa aveti dreptate ca trebuie sa merg pe ceva destinat incepatorilor. Nu caut neaparat scule de fite dar decat sa dau 1500 lei pe ceva slab prefer sa dau 2500 peceva bun.
Timp de concursuri nu prea am pentru ca sunt de meserie ing. constructor si se intampla sa fiu plecat cam 5 luni/an + ca se mai lucreaza si sambata cateodata, poate daca ma hotarasc sa merg pe cont propriu mai incolo voi avea mai mult timp dar pe criza asta ii mai greu sa incepi ceva.
Posibil sa fie bun si un scaun Trabuco dar daca nu am stat pe unu niciodata si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe ..... :roll: Daca ar exista un magazin in care sa poti vedea 5-6 modele ar fi mult mai simplu pentru ca mi-as da seama daca un rive merita sau un colmic merita diferenta sau nu.

Sus

MesajScris: 01 Dec 2011, 23:08 
Neconectat

Un lucru-i cert, sunt scaune si RIVE! ;)

Sus

MesajScris: 02 Dec 2011, 07:43 
Neconectat

chubi scrie:
Un lucru-i cert, sunt scaune si RIVE! ;)

Pentru tine, e cert, pentru altii cele mai bune sunt Colmic, Trabucco, Preston etc.

Apropo, prin ce definesti calitatea unui scaun???

Sus

MesajScris: 02 Dec 2011, 08:30 
Neconectat

Am avut cateva scaune! ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 19 Dec 2011, 19:14 
Neconectat

Exista spray teflonat pentru a proteja imbinarile rubezienelor? Sau este un spray grafitat simplu?
Cine produce asa ceva?

Sus

MesajScris: 19 Dec 2011, 21:00 
Neconectat
Moderator global

Busuioc Alexandru scrie:
Am 33 de ani ,73 kg (cateodata ajung la 80 apoi scad) si sunt din Baia Mare.
La scaun m-am gandit la rive d36 sau colmic one pe principiul ca trebuie sa fie pe minim 5-6 ani.La rube ni stiam ca se rup usor, dar daca ii asa aveti dreptate ca trebuie sa merg pe ceva destinat incepatorilor. Nu caut neaparat scule de fite dar decat sa dau 1500 lei pe ceva slab prefer sa dau 2500 peceva bun.
Timp de concursuri nu prea am pentru ca sunt de meserie ing. constructor si se intampla sa fiu plecat cam 5 luni/an + ca se mai lucreaza si sambata cateodata, poate daca ma hotarasc sa merg pe cont propriu mai incolo voi avea mai mult timp dar pe criza asta ii mai greu sa incepi ceva.
Posibil sa fie bun si un scaun Trabuco dar daca nu am stat pe unu niciodata si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe ..... :roll: Daca ar exista un magazin in care sa poti vedea 5-6 modele ar fi mult mai simplu pentru ca mi-as da seama daca un rive merita sau un colmic merita diferenta sau nu.

Sa nu fiu inteles gresit , Rive poate fi BMW-ul scaunelor. Insa exista si Audi , VW , Mercedes... Este un scaun f bun , te tine 5 ani sigur , problema este ca pretul e cel putin dublu fata de alt scaun.Nu mai vorbesc de accesorii. Adica la un pret de Rive , iei 2 scaune de alte marci , nu spun neaparat Trabucco. Important este sa vezi intai unul , apoi vorbeste cu cine ti-am scris sa-ti configureze 2-3 variante de pachete. Insa , stiu , cel mai greu este sa te hotarasti... ;)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]