Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 17:22

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: pareri despre fir textil pe feeder???
MesajScris: 04 Dec 2011, 22:35 
Neconectat

Multam pt informatie.Am sa ma uit la firul pe care mi l-ai recomandat

Sus

MesajScris: 04 Dec 2011, 22:37 
Neconectat

octa scrie:
Multam pt informatie.Am sa ma uit la firul pe care mi l-ai recomandat

Cu mare placere ;)

Sus

MesajScris: 05 Dec 2011, 08:42 
Neconectat

Dece sa folosesti alte fire decat cele special facute pentru pescuitul la feeder ?Dece ii subapreciezi pe cei care le-au conceput si facut special pentru acest tip de pescuit. In functie de tipul de lanseta care il folosesti de greutatea feederelor de marimea pestilor,de structura locului unde pescuiesti poti sa alegi ce fir folosesti. In general se foloseste fir monofilament sinking(scufundator) si se pune un innaintas din fir textil sau fluorocarbon ceva mai gros decat firul de baza. Sa zicem fir de baza 020 si inaintas fluorocarbon 022-024 iar textil 014 e suficient.Lunginea inaintasului de 2 ori lunginea lansetei ca sa nu ai probleme.Unite aici si vezi cum pescuiesc campionii
http://pescuitarad.ro/?page_id=165
de aici poti sa alegi firul care te intereseaza dar si din alte magazine
http://www.totalfishing.ro/pescuit-stat ... 6_572.html

Sus

MesajScris: 05 Dec 2011, 09:10 
Neconectat

Intreaba-l Mircea daca pescuieste la feeder! :D

Sus

MesajScris: 05 Dec 2011, 10:00 
Neconectat

Firul textil NU are menirea de a fi folosit pe lansetele de feeder pentru peste mare sau pentru lansari la distanta. Sunt doua motive principale pentru care merita folosit :
1. pe ape curgatoare pentru diametrul mic, implicit opne o rezistenta in apa mai mica, de unde rezulta posibilitatea folosirii unor cosulete de dimensiuni (greutate) mai mici
2. pe balta unde vrei sa pescuiesti la distante de 40-50m dupa caras/babusca/platica si vrei ca trasaturile acestor pesti sa fie mult mai bine evidentiate.

Dezavantajul folosirii firului textil este acela ca nu iti permite folosirea strunelor de diametru mic, acesta neavand elasticitate, toata amortizarea socurilor din timpul drill-ului este preluata de lanseta (care trebuie sa fie una cu actiune parabolica pentru a face cat de cat fata).
In cazul lansarilor de peste 50m iar apar probleme, mai ales la firele textile care absorb mai multa apa decat trebuie (toate absorb dar in cantitati diferite), din cauza greutatii marite a firului va face o "burta" foarte mare.
Nu mai spun de situatiile neplacute ce apar din neatentie si firul textil se infasioara de varful feederului, iar in momentul lansarii il rupe (pe nenea varf)....o problema apare si atunci cand inelele lansetei nu suporta folosirea acestor fire, frecarea fiind mult mai mare si existand posibilitatea taierii pastilelor ceramice..

Asta NU inseamna ca nu ar trebui folosite, doar ca nu este firul "bun la toate", sunt anuminte locatii care nencesita folosirea lor, dar monofilamentul ramane totusi alegerea nr.1.

Doua fire textile mi s-au parut destul de potrivite pentru a fi folosite : Power Pro (cel original nu ala de pe tarabe la 10RON/rola) si Sufix Feeder Baraid.
Mai trebuie sa stiti ca un fir textil proaspat pus pe tambur va va chinui in primele aruncari sau chiar in prima partida, pana se va "aseza" si nu vor mai fi probleme...am mai citit undeva ca textilul este ca vinul, cu cat mai vechi cu atat mai bun :lol: si chiar a avut dreptate....

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 05 Dec 2011, 16:04 
Neconectat

citat
am mai citit undeva ca textilul este ca vinul, cu cat mai vechi cu atat mai bun :lol: si chiar a avut dreptate....
Pe dracu dreptate. deoarece daca il privesti cu o lupa sau la microscop vei vedea ca e scamosat si e plin de impuritati si firicele de nisip care rod la inelele lansetei dar si la mulineta. Cu cat e mai vechi cu atat nu mai are rezistenta initiala inscrisa pe rola ci mult mai mica.Un textil scamosat nu mai aluneca usor prin inele si scurteaza mult distanta de aruncare. Iarna se incarca cu apa si inghjeata pe el facandu-l teapan. E de preferat ca in loc de textil sa folosesti fluorocarbon care e destul de bun la ora actuala.Numai bine.

Sus

MesajScris: 05 Dec 2011, 18:10 
Neconectat

mircea13 scrie:
citat
am mai citit undeva ca textilul este ca vinul, cu cat mai vechi cu atat mai bun :lol: si chiar a avut dreptate....
Pe dracu dreptate. deoarece daca il privesti cu o lupa sau la microscop vei vedea ca e scamosat si e plin de impuritati si firicele de nisip care rod la inelele lansetei dar si la mulineta. Cu cat e mai vechi cu atat nu mai are rezistenta initiala inscrisa pe rola ci mult mai mica.Un textil scamosat nu mai aluneca usor prin inele si scurteaza mult distanta de aruncare. Iarna se incarca cu apa si inghjeata pe el facandu-l teapan. E de preferat ca in loc de textil sa folosesti fluorocarbon care e destul de bun la ora actuala.Numai bine.

Ce cruda este soarta... 90% din mesajele scrise de tine contin citate si redirectionari catre pagini ale producatorului sau diferite teste facute de altii, doar 10 % scris din experienta personala (cer scuze daca exagereez procentajul). Sunt tare curios cat timp ai pescuit cu fir textil, daca ai folosit fluorocarbon ca fir principal (asta ar trebui si filmat, mai ales de la diamteru de 0.20mm in sus) si unde ai vazut scris ca se recomanda folosirea firului textil pe timp de iarna......
Da, cu cat se invecheste cu atat se "scamoseaza", sub lupa sau la ochiul liber se observa, unele mai mult ca altele , cele de calitate superioara te tin lejer 2-3 sezoane(asta in conditiile in care nu o sa faci niciodata 100 % din partide cu textil), dar inainte de a trage concluzii matematice lasa te rog pe cei care au folosit suficient de mult timp firul textil ca fir principal sa confirme sau sa infirme veridicitatea spuselor mele. Inclusiv pescarii ce prefera spinning-ul si folosesc aceste fire pe mulineta sunt bineveniti sa ne impartaseasca din experientele traite in mod direct.
Hai vedem daca un fir asezat (invechit) se lanseaza mai usor si se incurca mai putin ca unul proaspat pus pe mulineta, ce zici ?

Hai ca am gasit si unde am citit remarca respectiva:

Braid is like a good wine!
Braid improves with age! Any angler who buts new braid should know that it needs to be used 10 or 12 times, at least, for it to wear in. All new braids tend to create a big bow on the cast, which you'll struggle to sink easily As the braid gets more used and roughened up, it takes on more water. Eventually it sinks easier and makes less of a bow on the cast. Here are a couple of things you can try with a new braid to help it sink more easily:
Si pentru ca iti plac link-urile :

http://www.matchangler.com/component/co ... ?task=view

Or fi astia mai catolica decat Papa ?... lectura placuta.

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 05 Dec 2011, 19:59 
Neconectat

Multumesc tuturor pt sfaturile voastre.Am sa folosesc un monofilament de 0,22 .
Cat despre textil si eu sunt de parere ca un bun textil folosit merge mai bine decat cel nou.Pescuiesc mult la spining si folosesc fire textile bune dar le prefer pe cele folosite,spun asta din experienta personala.
Multumesc foarte mult tuturor.

Sus

MesajScris: 06 Dec 2011, 10:10 
Neconectat

mircea13 scrie:
Dece sa folosesti alte fire decat cele special facute pentru pescuitul la feeder ?Dece ii subapreciezi pe cei care le-au conceput si facut special pentru acest tip de pescuit. In functie de tipul de lanseta care il folosesti de greutatea feederelor de marimea pestilor,de structura locului unde pescuiesti poti sa alegi ce fir folosesti. In general se foloseste fir monofilament sinking(scufundator) si se pune un innaintas din fir textil sau fluorocarbon ceva mai gros decat firul de baza. Sa zicem fir de baza 020 si inaintas fluorocarbon 022-024 iar textil 014 e suficient.Lunginea inaintasului de 2 ori lunginea lansetei ca sa nu ai probleme.Unite aici si vezi cum pescuiesc campionii
http://pescuitarad.ro/?page_id=165
de aici poti sa alegi firul care te intereseaza dar si din alte magazine
http://www.totalfishing.ro/pescuit-stat ... 6_572.html

...Mircea, nu exista fire facute special pentru ceva anume decat poate in randul celor textile. La capitolul monofilament firele se impart in 3 categorii: sinking, floating si neutre. Cat despre culori si tipuri de elasticitate acestea se aleg in functie de preferinte. Si ca sa iti dau un exemplu o sa il aleg pe Stefan Tudose, renumitul pescar de spinning, care din cand in cand foloseste fire sinking de match ca sa dea la microvoblere.
Ceea ce vezi tu scris pe role precum FEEDER, SPINNING etc etc , tine mai mult de marketing si se adreseaza celor care nu prea se stiu cu pescuitul si cumpara dupa inscriptii. Un pescar bun isi va alege firul in functie de caracteristicile lui si nu dupa inscrisul de pe carton.
Mie unul imi place sa dau la bolo cu un fir destinat spinning-ului. Crezi ca prind mai putin???

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]