Anu trecut prin luna iulie m-au apucat si pe mine pandaliile sa prind un lin, ca era unul din pestii pe care nu i-am prins niciodata in viata.
Mai bine nu spun cate zile si nopti am petrecut pe malul unei ape in care se zicea ca exista lin, pana am reusit sa capturez primul exemplar. Balta cu pricina era salbatica, provenita din inundatia raului Somes acum multi ani de zile si avea 1m de apa sub care inca 1 m de namol.
Plina de vegetatie, pe toata balta (vreo 2ha) sunt maxim 10 locuri de pescuit accesibile. Acolo exista 2 metode de a pescui lin: 1. varga (sau rube
); 2. feeder - doar in unele locuri (vreo 2) mai accesibile. Balta are rosioara, stiuca, biban, crap si lin, in aceasta ordine ca densitate.
Linul acolo nu trage decat intre orele 18.00 - 8.00, adica noaptea. In rest poti sa faci orice ca nu se prinde. Noaptea se prinde la boaba de porumb dulce din conserva, si uneori la buchet de viermi. Bule ies tot timpul, dar nu de fiecare data se intampla ce zice Greere, de vreo 3-4 ori am prins broasca testoasa pe dara de bule, deci poate sa nu fie doar lin.
PS. Linul din imagine s-a intors inapoi, ca de altfel toti ceilalti prinsi de mine si amicul cu care am fost.