pescar_amator scrie:
geppetto scrie:
Vezi testeaza-le. Cu PR36 de exemplu sa fii atent ce forfac pui. Ei zic ca-i carlig care se poate folosi la crap dar rezista defapt pana la 3lbs. La fir mai puternic faci scobitoare din el.
Va rog frumos sa detaliati pentru ca nu inteleg ce vreti sa spuneti, eu am folosit anul acesta aproape in exclusivitate carligele PR36 (de la marimea 10 la 16) am prins crap si la 5 kg si carligul nu a avut nimic. Mi-a fost recomandat de catre cineva de pe acest forum, pe aceasta cale tin sa ii multumesc.
Hai ca ma bag si eu in seama
... discutia despre aceste carlige si faptul ca au prostul obicei de a se dezdoi exista si pe forum-urile din afara (deci nu sunt rautati sau antireclama). Ai reusit sa prinzi pestii aceia pentru ca ai pescuit corect cu ele, adica fire elastice, lanseta parabolica/semiparabolica, frana reglata bine, experienta in drill etc.
Ce a vrut Gepetto sa spuna a fost ca nu ai sa reusesti sa scoti aceeasi pesti folosind un echipament mai greu sau daca fortezi in peste pentru ca rezultatul previzibil va fi scobitorica.... este cam acelas lucru care se intampla cu carligele foarte fine.... pe rubesiana (datorita elasticului) poti scoate pesti MULT mai mari decat atunci cand le folosesti pe o varga fixa ....
Problema in cazul de fata este ca sunt recomandate ca fiind carlige de crap, ceea ce in acceptiunea marii majoritati a pescarilor din tara se traduce printr-o rezistenta extraordinara...ceea ce nu e cazul.... sunt capabile sa faca fata capturilor mari dar in tandem cu echipamentul potrivit si nu in orice conditii...