Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 18:42

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: intrebari pentru pescarii de rubeziana
MesajScris: 23 Dec 2011, 18:25 
Neconectat

"Glukas" a scris:

Si referitor la polemici gen "nu exista decat scaune RIve si restul..", tatal meu mi-a transmis o vorba: "in gustul omului nu te poti c.ca "

Sorry ,dar ce a spus tatal tau,spuneau mai demult latinii si mai frumos ,anume"de gustibus e coloribus non disputandum".

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 23 Dec 2011, 18:38 
Neconectat

Jean Scurtu scrie:
"Glukas" a scris:

Si referitor la polemici gen "nu exista decat scaune RIve si restul..", tatal meu mi-a transmis o vorba: "in gustul omului nu te poti c.ca "

Sorry ,dar ce a spus tatal tau,spuneau mai demult latinii si mai frumos ,anume"de gustibus e coloribus non disputandum".

Jean Scurtu

Asa ete nea Jane,ce sa-i faci... dar tot pe "principiul " asta au aparut si kitsch-urile si manelele....si cu totii ne bucuram ;) :roll: :lol: :lol: :lol: Vive les Arts :!: :!: :!: :!: :!: ;)

Sus

MesajScris: 23 Dec 2011, 19:10 
Neconectat

asa este dl jean dar urmasii latinilor - o mare eroare istorica facuta de comunisti - spun acum : mananca dupa gustul tau dar imbraca-te dupa gustul lumii. :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 24 Dec 2011, 11:04 
Neconectat

nutzu_z scrie:
Busuioc Alexandru scrie:
Iarna asta mai rezist inca, dar pana la primavara vreau neaparat sa am macar scaunul. O sa fac o excursie la Cluj si Tg. Mures si o sa ma hotarasc. La rube voi merge sigur pe ceva trabuco, pentru ca daca devin dependent de rube si trebuie sa stau 2-3 luni fara tampesc, eu daca nu pescuiesc 2-3 saptamani la rand intru in sevraj.

Si inca ceva la Cluj la trabuco credeti ca mi-ar pune si elastic pe rube, va dati seama ca eu nu am habar sa-l pun, stiu doar ca se taie cu flexu si se masora cu subleru dar in rest?, daca am gresit dau cu pumni in coaie. :D

...colegaaaa, cine D-zeu ti-a zis ca se taie rbs cu flexu'???????

Am citit undeva pe forum. Cand pui elesticul la rubeziana si la varga trebuie sa tai varful in functie de grosimea elesticului. Cineva zicea ca cel mai bine este sa tai cu flexul sau polizorul dentistilor.

Sus

MesajScris: 24 Dec 2011, 11:18 
Neconectat

...pila foarte subtite e cea mai buna. Alea mici cu maner rosu sunt exact ce ai nevoie. Sau cu un cutter la care in prealabil i-ai ciobit lama prin loviri repetate de un corp dur si ascutit. Astfel i-l transformi intr-un mini fierastrau.

Sus

MesajScris: 25 Dec 2011, 21:03 
Neconectat

"Ticairlandezul" a spus :

Asa ete nea Jane,ce sa-i faci... dar tot pe "principiul " asta au aparut si kitsch-urile si manelele....si cu totii ne bucuram Vive les Arts .

Tica ai mare dreptate referitor la arte,deoarece,tot cum spuneau latinii "ars longa,vita brevis".

Iti doresc SARBATORI FERICITE SI UN AN MAI BUN CA ACESTA!!!!

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 26 Dec 2011, 12:31 
Neconectat
Moderator global

Busuioc Alexandru scrie:
nutzu_z scrie:
Busuioc Alexandru scrie:
Iarna asta mai rezist inca, dar pana la primavara vreau neaparat sa am macar scaunul. O sa fac o excursie la Cluj si Tg. Mures si o sa ma hotarasc. La rube voi merge sigur pe ceva trabuco, pentru ca daca devin dependent de rube si trebuie sa stau 2-3 luni fara tampesc, eu daca nu pescuiesc 2-3 saptamani la rand intru in sevraj.

Si inca ceva la Cluj la trabuco credeti ca mi-ar pune si elastic pe rube, va dati seama ca eu nu am habar sa-l pun, stiu doar ca se taie cu flexu si se masora cu subleru dar in rest?, daca am gresit dau cu pumni in coaie. :D

Am citit undeva pe forum. Cand pui elesticul la rubeziana si la varga trebuie sa tai varful in functie de grosimea elesticului. Cineva zicea ca cel mai bine este sa tai cu flexul sau polizorul dentistilor.

Cred ca Petrisor a postat. Acum s-a modernizat , le taie cu drujba... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ieri 2 cutter-e , lovesti cu lama unuia lama(sau rezerva) celuilalt si ai cel mai bun aparat de taiat varful sculei . :P Se taie de mai multe ori , succesiv , ca daca tai mai mult decat trebuie nu mai păoti sa pui la loc... De preferat daca tot mergi la Cluj , du-te pana la Aiud si VEZI cu ochii tai cum se face. Nu-i nimic greu sau complicat , doar ca n-ai voie sa gresesti... ;)
In rest , SARBATORI FERICITE TUTUROR !!!

Sus

MesajScris: 26 Dec 2011, 20:05 
Neconectat

Busuioc Alexandru scrie:
nutzu_z scrie:
Busuioc Alexandru scrie:

Orice tub de grafit sau fibra de sticla se poate taia f. usor cu o plila mica triunghiulara,folosind muchia pilei si rotind tubul.Apoi finisezi taietura cu un smirghel fin.Cel putin asa am procedat eu la construirea de bete sau repararea lor.

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 27 Dec 2011, 06:32 
Neconectat

Busuioc Alexandru scrie:
Am 33 de ani ,73 kg (cateodata ajung la 80 apoi scad) si sunt din Baia Mare.
La scaun m-am gandit la rive d36 sau colmic one pe principiul ca trebuie sa fie pe minim 5-6 ani.La rube ni stiam ca se rup usor, dar daca ii asa aveti dreptate ca trebuie sa merg pe ceva destinat incepatorilor. Nu caut neaparat scule de fite dar decat sa dau 1500 lei pe ceva slab prefer sa dau 2500 peceva bun.
Timp de concursuri nu prea am pentru ca sunt de meserie ing. constructor si se intampla sa fiu plecat cam 5 luni/an + ca se mai lucreaza si sambata cateodata, poate daca ma hotarasc sa merg pe cont propriu mai incolo voi avea mai mult timp dar pe criza asta ii mai greu sa incepi ceva.
Posibil sa fie bun si un scaun Trabuco dar daca nu am stat pe unu niciodata si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe ..... :roll: Daca ar exista un magazin in care sa poti vedea 5-6 modele ar fi mult mai simplu pentru ca mi-as da seama daca un rive merita sau un colmic merita diferenta sau nu.

Am un modular Trabucco TX3 Competition de 3-4 ani (nu mai stiu exact) si pana anul asta am urcat pe el cu 120 kg(acum mai am 105 kg) ,nu are nici o problema.Am dat pe el atuci in jur de 1100 ron . Un prieten are un model mai vechi Trabucco Genius K1 si tot asa in jur de 120kg ......la greutatea ta eu zic sa stai linistit ca nu sunt asa de fragile si noi iesim la dunare la pescuit in partide de 36-48 ore/1 data pe saptamana

Sus

MesajScris: 27 Dec 2011, 21:33 
Neconectat

Citat:
Posibil sa fie bun si un scaun Trabuco dar daca nu am stat pe unu niciodata si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe ..... Daca ar exista un magazin in care sa poti vedea 5-6 modele ar fi mult mai simplu pentru ca mi-as da seama daca un rive merita sau un colmic merita diferenta sau nu

Salut,
ca sa vezi mai multe modele de scaune modulare de la diverse firme, intr-un singur magazin de profil din Romania este imposibil. Incearca sa vb direct cu importatorii adica Rive(Energofish Cluj sau Bucuresti), Maver(Watson Tg.Mures), Trabucco(Givadi.Brasov) si Colmic(BFF sau tot Watson. Tg Mures).
Am trecut firma importatoare si orasul unde au sediul in speranta ca te va ajuta
O seara buna
Marius R

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]