Pescuit Stationar

Acum este 23 Noi 2024, 17:39

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 147 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Lotul national seniori !
MesajScris: 28 Dec 2011, 22:01 
Neconectat

Poate ca in Spania imi zici cit e Tva-ul la furaje?Daca te informezi o sa afli de ce e diferenta de pret in alte tari!Si linkurile cu preturi pe mine nu ma intereseaza ca am nada! :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:05 
Neconectat
Moderator global

Pretul nadei sensas la poarta fabricii este de MAXIM 1.5 euro/ kg de nada adica 6.3 lei / kg , putind fii si mai mic in functie de cantitatea luata .
Acesta este pret FINAL pentru cel care achizitioneaza nada intrucit operatiunile intracomunitare (Franta _ Romania ; Polonia - Romania) sint SCUTITE de TVA si taxe vamale , adaugindu-se la acest pret doar ponderea transportului / kg de nada , si asta in conditiile in care un transportator iti pupa talpile daca ii dai pe un retur de Franta sau Polonia 800 de euro pentru transport :o :o :o :o :o :o Impartiti 800 euro la cite tone de nada intra intr-un TIR si o sa vedeti ca nu va creste pretul cu mai mult de 1-2 centi / kg.
Problema preturilor mari sint DISTRIBUITORII care de cele mai multe ori obtin EXCLUSIVITATE pe tara de distributie , si astfel nu au concurenta permitindu-si sa puna preturi de neam prost . In astfel de cazuri de exclusivitate , distribuitorii practica adaosuri comerciale de 80-100% , pentru ca tu oricum nu ai de unde cumpara din alta parte :o :o :o :o :o :o :o :o :o , la care mai adauga TVA-ul tarii in care distribuie marfa (respectiv 24% Romania)
Deci 6.3 lei x 100%= 12.75 lei x 124%(ca sa avem pret final) = 15.81 lei pret de depozit cu TVA ;) ;) ;) ;) ;)

De aici intervin magazinele , care , de regula nu coboara sub 30% si urca pina la 60% in sezon , adaos comercial ;) ;) ;) ;)
Calculati voi si vedeti unde ajungeti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MARE PROST tre sa fie ala care mai pescuieste cu sensas la pretul asta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:07 
Neconectat
Moderator global

zsolt scrie:
Poate ca in Spania imi zici cit e Tva-ul la furaje?Daca te informezi o sa afli de ce e diferenta de pret in alte tari!Si linkurile cu preturi pe mine nu ma intereseaza ca am nada! :lol: :lol: :lol:

Iti spun eu cit e in Romania 0 lei :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Cerealele in Romania sint scutite de TVA , adica cu taxare inversa ;) ;) ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:17 
Neconectat

Dl de la finante am vorbit de nada si nu de pesmet! :lol: :lol: :lol: :lol: In plus de asta daca-i nada e scutita in Rominai de TVA sa ma anunti ca sa stiu si eu! Nu vreau sa intru in polemici o sa -ti arat lista de preturi in particular la poarta fabricii si o sa -ti accept scuzele!Si Energo nu-i singurul importator de nada Sensas in Romania!

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:22 
Neconectat
Moderator global

Eu ma refeream la ce ai intrebat tu , adica la furaje ( cereale) si nu la nada . Nada nu este scutita ;) ;) ;) ;) ;) ;) ci doar materia prima din care este facuta :D :D :D :D :D
Asa e bine ???? :) :) :) :)

Stiu ca o sa-mi spui ca nada nu este facuta numai din cereale , dar marea pondere astea sint , si pezmetul ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:27 
Neconectat

Da c-am acesta este adevarul gol golut in ce priveste BISNITARIA din aceasta frumoasa tara care din pacate este marginalizata doar pt. simplu fapt ca este populata.Ar fi extraordinar daca pe anul ce urmeaza 2012 sa ne amintim de radacinile adevaratului pescuit si sa folosim metodele traditionale cu care ne-au invatat batrinii nostri, coji de pita inmuiata si nelipsita faina de malai ticluita cu fel si fel de secrete si atunci poate am putea trage un mare semnal de alarma marilor distribuitori(BISNITARI),macar sa existe un precedent si cred ca am face un mare pas de intrajutorare.Ps.Exista pescuit si dupa SENSAS Un an nou fericit

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:28 
Neconectat
Moderator global

zsolt scrie:
Nu vreau sa intru in polemici o sa -ti arat lista de preturi in particular la poarta fabricii si o sa -ti accept scuzele!Si Energo nu-i singurul importator de nada Sensas in Romania!

Atunci scuze , exclusivitatea s-a transformat in MONOPOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ........ "In cazul in care sint putini distribuitori ai unui produs , ei pot ajunge la o intelegere tacita a preturilor de livrare , asta numindu-se MONOPOL ".....definitia monopolului pe intelesul tuturor ;) ;) ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:41 
Neconectat

zsolt scrie:

...nu stiu ce treaba au furajele din Spania ca doar nada e facuta in Franta. Daca stau sa ma gandesc bine chiar o sa si reusesc sa inteleg logica celor de la Sensas. Parca vad ca s-au trezit ei intr-o dimineaza si au zis: "Mah, e dam spaniolilor mai ieftin nada ca au salarii de 1000+ de euroi si la romani le dam la pret bun ca sa isi permita ca doar au salar de 250 de euroi". E logic, intradevar. Eu stiam ca preturile astea se fac in functie de niste zone economice, putere de cumparare etc etc, asa cum se practica la alte produse dar nu are rost sa ducem discutia aiurea pe campii. E scump si gata.

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:46 
Neconectat

Mortal Energo si Arrow la masa monopolului! :lol: :lol: :lol: :lol: Dar daca asa zici asa e tu stii mai bine!
Vezi ca abateti de la subiect,omul a facut calculele cam cat ar costa mondialele dar ca sa scutiti lotul de cheltuieli bagati mana linistit in buzunar si donati lovele!Dupa ce sponzorizati lotul(sper ca n-aveti sarpe in buzunar :lol: :lol: ) mai faceti calcule mai comentati si asa mergem in directie buna!

Sus

MesajScris: 28 Dec 2011, 22:53 
Neconectat

nutzu_z scrie:
zsolt scrie:

...nu stiu ce treaba au furajele din Spania ca doar nada e facuta in Franta. Daca stau sa ma gandesc bine chiar o sa si reusesc sa inteleg logica celor de la Sensas. Parca vad ca s-au trezit ei intr-o dimineaza si au zis: "Mah, e dam spaniolilor mai ieftin nada ca au salarii de 1000+ de euroi si la romani le dam la pret bun ca sa isi permita ca doar au salar de 250 de euroi". E logic, intradevar. Eu stiam ca preturile astea se fac in functie de niste zone economice, putere de cumparare etc etc, asa cum se practica la alte produse dar nu are rost sa ducem discutia aiurea pe campii. E scump si gata.

Ai venit cu linkul din Spania si am intrebat cat e tva-ul lor pe furaje ca ai stat un an acolo si ma gandeam ca stii!Daca amintesc bine si in Spania si in Germania (la furaje)e intre 4-7% si acum calculeaza daca ar fii la noi asa nada ar fii cu 20% mai ieftina!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 147 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Următorul

Ora este UTC [ DST ]