lucalucian scrie:
Am încercat cu carlig de 14 şi tot fir de 0,10.... n-am avut mai subţire şi am prins numai obleti.
Cred că e şi din cauză că apa e încă destul de caldă şi sunt alge pe fund... cred că mănâncă alge de-alea.
Într-o toamnă am prins scobar pe apă limpede şi am luat cârlig de 16... şi scăpam aproape tot, iar cu cârlig de 12 luam. Erau bucăţi între 200 - 400 g, şi tot am scăpat 2 sau 3 mai mari. Nişte cârlige de dimensiunea 16 bune dacă mi-aţi recomanda. Mulţumesc.
Cu peste 20 de ani in urma ,pe cand mai eram in Romania pescuiam la scobar cu niste carlige excelente si anume
GAMAKATSU seria 6315 nr. 16 si 14 si nici un peste agatat nu scapa.Carligele acestea nu se gaseau in Romania,primisem cateva pliculete de la capitanul echipei R.F.G la un concurs de stationar tinut in Bulgaria.
Am mai primit cateva pliculete comandate unui prieten roman din Germania ce venea des la Oradea.In Germania se vindeau la firma D.A.M.
Erau niste carlige subtiri ,f. ascutite si rezistente,dar nu mai stiu daca se mai gasesc acum,dar sper ca se mai gasesc.De fapt am mai scris de aceste carlige pe un forum de pescuit romanesc ,cu ceva ani in urma.
Alte carlige f.bune la scobar erau KAMASAN B-650,limerick,forged nr.16-14
Jean Scurtu