Andrei Ghioghiu scrie:
Iata raportul de evaluare trimis catre Agvps si concurenti in data de 06.10.2011
RAPORT DE EVALUARE , A PARTICIPARII ECHIPEI ROMANIEI DE SENIORI , LA CAMPIONATUL MONDIAL DE PESCUIT SPORTIV, DIN ITALIA, OSTELLATO 2011
Coordonator lot seniori 2011 : Eugen Biltac
Capitan : Zsolt Benzar
Componenti lot : Tudor Bodocan , Toni Stanciu , Zsolt Benzar , Dragos Popa , Eugen Biltac , Andrei Ghioghiu
Sponsori :
Energofish
RTC Proffice SA
Ranco SA
A fost cel mai bun loc ocupat de echipa Romaniei de seniori , la un Campionat Mondial , locul 14 din 36 de natiuni participante , din 1990 pina azi .
Informatiile pe care le-am avut inainte de a ajunge pe pista din Italia , ca pestele tinta este platica , s-au confirmat din prima zi de antrenament .
Pe linga platica se mai putea prinde caras , destul de rar , crap accidental , somn , insa erau exemplare foarte mari si la sedinta tehnica s-a hotarit ca somnul sa nu puncteze . Marimea platicii varia intre 100g si 2.5 kg .
Din prima zi de antrenament s-a pescuit cu combinatii diferite de nada Sensas sau Van den Eyden . Dupa 3 zile de antrenament , s-a ajuns la concluzia ca nada Sensas da rezultate mai bune .
Cum s-a pescuit :
NADA : 2 kg Etang black , 1 kg Bream black , 2 kg Terre de Some black , in care s-au pus citiva viermi morti si citiva casteri .
Apoi 4 kg de pamint impartit in doua , jumatate pentru nadirea grea , din care se duceau 10 bulgari cu foui la 13m cu cupa , si 10 bulgari la 7 m pentru un pescuit de rezerva . Celelalte 2 kg de pamint ramineau pentru intretinerea cu foui .
Pe ac se puteau folosi 5 larve , un vierme alb cu 2 larve sau 2 viermi albi , depinde cum minca pestele .
S-au folosit plute de 0.75 g , 1 g , 1,25 g , 1.5 g , foarte sensibile cu antene subtiri si echilibrate sa ramina doar un centimetru afara din antenna .
Linia principala de 0.12 mm cu strune de 0.09 mm sau 0.10 mm , cu lungimea de 20 cm , cu plumbaj etalat pe 30 cm de la plumbul de contact .
Elastic soft de 0.7mm , 0.9 mm ,1 mm .
TACTICA :
La nadirea grea se aruncau 15 bulgari pe virful rbs , cit mai concentrat , 10 cupe de pamint cu foui duse cu cupa la 13 m si 10 cupe de pamint cu foui duse la 7 m .
Baniera scurta , de 50 cm , pentru cit mai multa precizie , linia asezata pe ultimii 30 cm .
Liniile facute la ras (unde a mincat cel mai bine ) , struna 10 cm pe fund , sau 20 cm pe fund.
Am facut o prima zi de concurs excelenta , clasindu-ne pe locul 8 la general , din pacate in ziua a doua , toti puteam face mai mult , dar probabil presiunea , lipsa de experienta a unora dintre noi , a facut sa ne clasam pe locul 14 la general din 36 de natiuni .
Regretul nostru a fost ca nu ne-am clasat in primele 10 echipe ale lumii , am fost foarte aproape .
Doresc sa multumesc sponsorilor care ne-au sustinut :
ENERGOFISH –care si in acest an , ne-a sustinut ca si in anii trecuti , cu nada pentru concurs .
RTC PROFFICE EXPERIENCE SA BUCURESTI – pentru al doilea an consecutiv , sponsorizeaza echipa Romaniei
RANCO SA – ne-a sponsorizat cu echipamentul de prezentare si cel de antrenament .
Deasemenea tin sa multumesc tuturor componentilor lotului pentru ca si-au platit din banii proprii , taxa de participare , deplasarea in Italia , masa si momelile .
Ca la orice competitie apar si probleme si doresc sa exemplific si citeva probleme aparute inaintea si in timpul desfasurarii competitiei .
Atestatul de “ coordonator al lotului de seniori “ pentru Eugen Biltac , a sosit destul de tirziu , timpul derularii discutiilor cu potentialii sponsori fiind foarte scurt , din aceasta cauza si numarul redus de sponsori .
Neachitarea taxei de participare , in valoare de 1320 euro , de catre AGVPS Romania , si credem ca e realizabil si normal atita timp cit concuram sub egida AGVPS Romania si reprezentam Romania .
Deplasarea , s-a hotarit sa o facem cu masinile proprii , ceeace nu a fost o idee foarte buna . Distanta de 1100 km dus si 1100 km intors a fost destul de mare , obositoare , din fericire fara probleme , pentru noi care cunducem pe distante scurte . Pe viitor cred ca deplasarea cu un microbuz cu remorca pentru echipament si inchirierea unei masini la locul respectiv , este mai viabila .
Am avut un hotel ok , dar distanta fata de pista , 30 km , cred ca afost prea mare . Am facut rezervare cu 2 luni jumate inainte de competitie insa nu am gasit pe internet nimic viabil pentru lot .
Asa cum s-a hotarit la sedinta de la sediul AGVPS , ca loturile care vor face deplasarea , indiferent de sex , categoria de virsta sau felul pescuitului , sa avem un echipament de prezentare comun , am fost contactati de cei de la crap , oferindu-se sa se ocupe ei de procurarea ehipamentului .
Din pacate , am platit din buzunarul nostru un echipament sintetic (in Italia erau 35 grade !) , pe care nu l-am purtat niciodata , am primit niste marimi mult prea mari decit ce am solicitat . Pentru mine a fost o experienta amara , mai port si acum discutii sa le platesc inscriptionarea echipamentului fantoma ...
Lotul a fost unit si receptiv la indicatiile Capitanului Zsolt Benzar si Dragos Popa , cei mai experimentati din cadrul lotului .
Tin sa multumesc inca odata sponsorilor .
Eugen Biltac
Coordonator lot seniori 2011
As dori sa amintesc printre sponsori si firma GIVADI, care m-a sprijinit100% financiar,cu echipament , de asemenea TRABUCCO- Italia, care a ajutat echipa romaniei cu sfaturi utile,unele componente ale nadei, informatii reale despre stilul de pescuit pe pista de la OSTELLATO.
nu inteleg de ce Eugen nu a amintit aceste nume in raportul postat de Andrei . E pacat, avind in vedere ca tot aceasta firma(GIVADI) a ajutat financiar, lotul national si in trecut=anul 2010 din cate stiu eu.
-multumesc si eu Energofish,RTC Proffice SA,Ranco SA pentru ajutorul acordat.-felicitari inca o data echipei!