Mi-a placut si imi place si acum pescuitul stationar de concurs.Aici nu-l mai practic dar ma intereseaza cel de acasa,precum si rezultatele echipei nationale a Romaniei in concursurile internationale,echipa careia ii doresc sa obtina un loc cat mai bun la campionatul mondial din Cehia. Vad ca acum dotarea echipei romane e aproape de dotarea celor mai bune echipe de stationar din lume,pe cand in 1991 ,la campionatul mondial tinut la SZEGED in UNGARIA,era sub orice critica si cred ca va dati seama de ce.Am fost conducatorull acestei echipe din punct de vedere al pescuitului(conducatorul delegatiei romane fiind ZOLTAN KASONI) si spun ca desi noi nu aveam nici o rubeziana,avand doar bete din fibra de sticla de maxim 9m.,am obtinut,zic eu ,un loc destul de bun,locul 20, intrecand echipe cu renume
Multumesc pe aceasta cale prietenului meu aradeanul Nica Degeratu pt. pozele facute de el la acest campionat si pe care le voi posta mai jos :
Echipa Romaniei ,01 sept.1991, formata din de la stanga la dreapta Sebe Adrian,Kosa Zoltan,Jean Scurtu(coordonator),Bentu Theodor,pe randul de jos Susan Firicel si Stoica Victor )
Uploaded with
ImageShack.usImpreuna cu KEVIN ASHURST(de 3 ori campion mondial si pe locul doi la individual la aceast concurs)
Uploaded with
ImageShack.us.
Noi in Ungaria ne-am deplasat cu un microbus mic(aranjat prin relatiile mele, eu fiind oradean ,dar platit de A.J.V.P,S.),imbarcarea fiind la Oradea.
Referindu-ma numai la echipa Italiei cu Milo in frunte ,va pot spune ca numai pt. nade aveau un autobus mare(PULLMAN cum spuneau ei)si o gramada de oameni ce ajutau echipa.Nu mai vorbesc de radio telefoane pt. comunicarea intre ei a situatiei in fiecare sector.Italienii au fost f. amabil cu noi ,chiar mi-au dat mie inainte de concurs ( ca mai vorbeam ceva italiana)multe carlige de calitate ca sa le impart concurentilor romani.
Anglia a castigat titlul pe echipe,iar la individual locul I a fost ocupat de BOB NUDD,locul II de KEVIN ASHURST,iar locul III de olandezul VAN SCHENDEL JAN
Sper ca nu se va supara nimeni daca imi voi permite o sugestie componentilor echipei Romanie de anul acesta( ce vor concura la mondialele din Cehia) si anume sa faca cat mai multe antrenamente la balta BEN si la DORIPESCO,ca doar toate concursurile mondiale se tin pe ....carpodrom-uri.
In alta ordine de idei imi pare rau ca amicul meu,oradeanul Mihai Vargics s-a lasat de concursuri,ca sunt sigur ca ar fi putut ocupa un loc f. bun in Cehia ,dar le doresc componentilor ce vor forma echipa Romaniei in 2012, sa se clasezer pe locuri cat mai bune,ca avem f. buni pescari in Romania,doar banii si mai multe concursuri internationale le lipsesc
Jean Scurtu