Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 14:28

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 205 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: bricolaj plute
MesajScris: 05 Ian 2012, 22:36 
Neconectat

Tin minte ca la un moment dat am gasit un material foarte bun pe langa fabrica de mobila a unui italian. Asta facea mobilier dintr-un poliuretan dur care avea densitatea apropiata lemnului de balsa. Se prelucra foarte usor cu un smirghel, ieseau niste plute clasa I. :D

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 06 Ian 2012, 00:43 
Neconectat

Polistirenul folosit de mine era greu de prelucrat cu smirghel si plutele le faceam prin strunjire intr-un strungulet mic rusesc(de o calitate mai slaba) ce se gasea in acea vreme in Romania. ii adaptasem o mica mandrina(ca nu avea),de tipul celor folosite la bormasini, in care fixam o tija (chiar ace de cusut) de otel(de diametre diferite) pe care strunjeam plutele .

Taiam polistirenul cu o rezistenta electrica in baghete de diferite grosimi si lungimi si cat puteam de central le bagam pe tija de otel ascutita la un capat.Ebosam cu un cutit special muchiile baghetei si abia apoi incepeam strunjire cu cutite speciale de strunjit metale.
Cand faceam plute mici(cu chila sau fara),de ex. pt. oblete foloseam ace de cusut in mandrina pt a le strunjii.
Deoarece materialul era alb,tot in strungulet vopseam plutele cu vopsea acrilica pt. pictura diferite culori.
Polistirenul folosit era atat de dens incat calcand pe pluta ,se deforma f. putin ,dar nu se astupa gaura centrala.

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 06 Ian 2012, 03:01 
Neconectat

Imi inchipui ce vremuri... Ma gandesc si eu la vremurile cand muzica nu se gasea decat pe taraba si ca sa tragi un mp3 de pe net iti lua cateva zile. Si ne bucuram atunci de muzica mult mai mult decat acum cand scoatem ce vrem de pe net repede si moca. Nu era asa atunci si cu sculele & accesoriile de pescuit?

Sus

MesajScris: 06 Ian 2012, 19:08 
Neconectat

Iti dai seama daca DADY a trebuit sa-si faca el niste carlige dupa cele date de mine lui la un concurs de pe canalul din Mamaia.
Faceam improvizatii de tot felul,bete nu se gaseau decat la "negru" si rar.Pt. un concurs in Bulgaria mi-am vopsit batul de bambus pt. oblete in negru ca sa nu se vada ca e bambus.Din foita de plumb laminata in strung imi faceam un plumbaj fin asemanator cu plumbii STYLE...etc.
Rugam o gramada de prieteni ce erau in occident sa-mi aduca cand veneau acasa, ceva carlige si altele pt. pescuit ca doar s-o gasi unu sa se tina de cuvant

Bine ca acum se gasesc destule din cele necesare pescuitului si daca s-ar gasii mai multi pesti in apele romanesti ar fi O.K.

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 06 Ian 2012, 19:36 
Neconectat

@Jean Scurtu-Federatia Romana De Pescuit Sportiv
Felicitari Stefane pt. ceea ce doresti sa faci prin aceasta federatie.Imi pare rau ca in 1990 si 1991 m-am luptat cu"morile de vant"incercand sa despart pescarii de vanatori pt. simplul motiv ca majoritatea banilor de la AGVPS proveneau din cotizatiile pescarilor,numarul vanatorilor fiind mult,mult mai mic decat al pescarilor.Cu toate acestea pt. pescari s-au facut f. putine lucruri.

Din pacate imediat dupa lovitura de stat din decembrie 1989,incercand sa schimb conducerea comunista a AGVPS-ului l-am ajutat enorm(datorita unor informatii gresite avute de la Victor Tarus) pe Selaru sa fie inscaunat in functia de secretar general al AGVPS-ului.Selaru fusese coleg de facultate cu V. Tarus si Victor mi-a spus ca e si pescar si vanator.Abia mai tarziu mi-am dat seama ca e doar vanator de functii si ca de fapt tinea tot cu nomenclatura comunista ce s-a instalat la putere dupa lovitura de stat si ca a facut tot posibilul ca sa nu reuseasca tentativa mea de separare a pescarilor de vanatori.
Mea culpa,dar nu mai pot face nimic acum si imi cer din nou scuze pescarilor pt. imensa mea greseala de al inscauna pe paranoicul de Selaru in functia in care e si astazi.
In 1991 am devenit ,datorita vointei pescarilor bihoreni,secretarul pescarilor ,dar o separare sub umbrela AJPS-ului incercand sa organizez pescuitul in interesul pescarilor.
In 4 martie 1992 am venit in vizita in U.S.A pt. o luna,dar vazand cat de mare e U.S.A. mi-am dat seama ca nu-mi ajunge o luna si am ramas aici in continuare sa o vizitez.

Singurul lucru bun facut de Selaru e ca la o luna dupa plecarea mea in vizita in U.S.A. mi-a desfacut contractul de munca (scapand astfel de mine care luptam pt. despartirea pescarilor de vanatori) si dupa cum se spune"ca orice sut in fund e de fapt un pas inainte",am facut pasul f. bun de a ramane definitiv in U.S.A.,desi niciodata nu am avut acest gand.Acum ma felicit de acest pas facut de mine ,deoarece avand ceva probleme medicale,daca as fi fost in Romania,eram de mult sub pamant,pe cand aici deocamdata sunt in viata,o viata mult mai buna ca cea de acasa din Romania.

Oricum eu iti doresc multe succese in ceea ce incerci sa faci pt. pescarii romani cu toata existenta a multor "Gica Contra" din Romania.

Sanatate si numai bine,

Jean Scurtu

Nea Jean,te-ai gandit vreodata ca asa cum ai gresit(te-ai inselat) in 1990 cu Selaru...se poate sa gresesti(sa te inseli) si acum cu cetateanul Fane ;) :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 07 Ian 2012, 06:24 
Neconectat

Tica,

Timpul va arata daca fac din nou o greseala,ceea ce stiu este ca nu se mai poate continua in felul acesta sub aripa A.G.V.PS.-ului.
Cu ce va ajuta pe voi concurentii A.G.V.P.S.-ul(cand de multe ori nu a platit nici macar cotizatia la FIPS) si cu ce a ajutat pescarii din 1990 pana acum??
Cred ca de mult era timpul unei schimbari ce putea fi facuta doar prin unirea pescarilor,dar se pare ca noi pescarii nu suntem uniti in a face aceasta schimbare necesara.

Imi place ideea lui Stefan Popescu de a infinta legal o federatie a pescarilor ce sa-i reprezinte pe acestia si interesele lor,dar atata timp cat ,dupa cum vad,multi sunt impotriva lui nu e usor sa realizeze ce vrea el.

De ce nu a inceput ce vrea sa faca Popescu vre-un pescar de frunte al pescuitului romanesc???
Stiu ca hatisul legilor romanesti e destul de greu de descalcit,dar macar Popescu incearca ceva pt. a se intra in legalitate.Personal nu-l cunosc decat de pe forum-urile romanesti de pescuit ,dar imi place ceea ce vrea sa faca.

E trist ca in Romania inca nu exista o pista de pescuit stationar ca in UNGARIA,BULGARIA,RUSIA etc. si nici nu sunt preocupari din partea A.G.V.PS.-ului de a realiza asa ceva.

Popescu daca nu-si va achita atributiile ce-i revin in aceasta federatie ce poate fi infiintata doar cu ajutorul pescarilor ,poate fi oricand fi schimbat cu altcineva mai bun.

Daca voi vreti ca pe viata sa fiti legati de A.G.V.P.S. e treaba voastra eu oricum sunt un "spectator " din afara si fizic nu ma mai afecteaza nimic,decat sufleteste,din ce se petrece in Romania.

LA MULTI ANI SI MULTA SANATATE,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 07 Ian 2012, 15:16 
Neconectat

Nea Jean si eu imi fac plutele de scobarit dintr-un polistiren foarte dens, atat de dens ca nici macar nu poti sa il presezi cu degetele si asta in ciuda faptului ca am plute de comert precum Milo, Tubertini, Triana etc, etc, cred ca peste 100 de bucati. Materia prima e sub forma de drisca folosita in finisarea tencuielilor. Le fac la un ministrung de lemn deoarece nu se pot face "la mana" din cauza densitatii materialului si le vopsesc cu acrilice...

Sus

MesajScris: 07 Ian 2012, 18:34 
Neconectat

Nutzu,

Ma bucur sa vad ca si tu faci plute din polistiren,facand plute demonstrezi ca poti face ce fac si firme mari cu nume.Daca le faci pt. tine sunt sigur ca nu te vor dezamagi niciodata ca le faci cu mai multa atentie.

Trist era ca pt. a concura la stationar eu trebuia sa fac multe improvizatii,sa prajesc semintele,sa le macin ,sa le sitez(acelas lucru si cu pesmetul),deci sa-mi fac singur nada,sa ma urc pe bicicleta sa merg la abator sa culeg viermi de carne,la gunoaiele de porc pt. a culege viermisorii necesari pt. un concurs.Sa ii spal ,sa ii vopsesc si pe cei de nadit sa-i tin in niste saci facuti tot de mine la masina de cusut din material din care se faceau dosul pt. perne.
Folosind un fel de musama panzata imi facea bacuri pt. nada si husa pt. bete(tot folosind o masina de cusut ruseasca).Eram norocos ca aveam in casa prietenei mele,camera mea speciala pt. cele necesare pescuitului.Fugeam de pe teren unde lucram la amenajarea padurilor si intr-o saptamana eram gata de concurs ,incarcat ca un magar cu nade,bete,saci cu viermi etc.De antrenamente nu pot vorbi ,decat ca locuind la cca.500m. de CRISUL REPEDE in Oradea imi incercam, nada si plutele speciale de oblete si imi faceam ceva linii (tot pt. maruntis) insemnand pe bete unde trebuia sa ajunga carligul ca sa am o cat mai mare viteza pt. a degorja pestele,deoarece un cm. in plus sau in minus te facea sa pierzi timp.

Mi-am facut din acel polistiren si plute f. mici pt. oblete,cu chila sau fara. De asemenea imi faceam varfuri de fibra de sticla (din bete Germina) atat pt. betele scurte cat si pt. betele lungi ca sa pot pescui cu un fir cat mai subtire.
Imi facusem o cutie cu capac din lemn cu mai multe compartimente in care tineam viermii albi sau colorati sau larve de Chironomus.(deoarece izola de caldura viermii si larvele).
Larve de Chironomus nu am avut in nici un concurs ca sa nadesc cu ele,aveam doar cateva de carlig, primite de la "tata Nitu" (cu care intotdeauna stateam in aceeasi camera la concursuri ).
Bucurestenii si alti concurenti aveau larve cu care sa nadeasca ,dar eu nu am avut niciodata.Norocul meu ca aveam o nada f. buna facuta de mine si ca am avut sansa ca la medicul radiolog MIRCEA BICHICEANU din Cluj,pescar si el,in cabinetul lui am putut sa citesc colectia lui de reviste "La peche" din care am invatat multe despre pescuitul stationar competitional (reviste pe care el le primea gratis datorita unor articole scrise de el in "La peche").

O sa incerc sa fac niste poze cu plute facute de mine din polistiren si daca voi reusi le voi posta.Am o gramada de plute facute de mine aici,wagglere,o legatura buna de pene de paun ,dar aici nu mai am nevoie de plute acum pescuind doar la rapitori.

Frumoase plutele facute de tine ,dar nu sunt pt. un pescuit fin,cum e cel de concurs ,probabil le-ai facut pt. vanzare.

Numai bine ,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 07 Ian 2012, 21:39 
Neconectat

Am facut in graba ceva poze cu plute facute de mine cu peste 25 de ani in urma si le voi posta ,chiar dac pozele nu sunt de cea mai buna calitate.Se pot vedea dimensiunile unor plute ce le-am fotografiat pe ruleta sau langa(in cm.)

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Pluta din stanga facuta din lemn de balsa era preferata mea la oblete,chiar daca nu arata asa de bine.

Imagine

In poza urmatoare sunt si niste plute TESS cu gaura centrala
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Plutele erau facute de mine din polistiren cu exceptia a 2-3 plute ce erau din balsa.

Ultima oară modificat de Jean Scurtu pe 08 Ian 2012, 18:46, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 07 Ian 2012, 23:50 
Neconectat

Nea Jeane, sunt minunate. :shock: gata, ma apuc si eu de strunjit balsa.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 205 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Următorul

Ora este UTC [ DST ]