Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 11:42

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 147 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Lotul national seniori !
MesajScris: 13 Ian 2012, 19:10 
Neconectat

nutzu_z scrie:
Nielutzuuuuu... Da si tu id de messenjer mah sa vorbin onlain.

lupeinelutu

Sus

MesajScris: 15 Ian 2012, 07:24 
Neconectat

Intr-o postare anterioara am postat niste poze cu echipa Romaniei de stationar la mondialele tinute in 1991 la SZEGED,UNGARIA.
Abia acum am gasit poza cu clasamentul la acest campionat :

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Sus

MesajScris: 01 Mar 2012, 09:03 
Neconectat

Am lasat ceva timp sa treaca ... intentionat! 8-)

Deci, aveti un articol cu Raison la platici - inclusiv cu ceva informatii de la Ostellatto pe http://www.matchfishing.ro

Cate ceva din metodele castigatoare ale italienilor:

1. Pongo - vedeti intr-un articol din revistele PescaIn postate pe site, cele free, cum se face si cum se pescuieste pe Ostellatto - cu Mauricio Fedelli;
2. Larve flotante - am mai scris, si a produs neincredere. Da, Ferrucio Gaba, intervievat, a spus ca pe fund era mal, iar in mediul lor natural, larvele se ridica din mal spre suprafata. Ca atare, au nadit cu larve flotante;
3. 16-20 de cupe cu pamant (pongo) duse pe linia de 13m, la nadirea grea - englezii nu au dus decat 8 si il considera principalul factor perdant
da, vedeti un film cu Gaba pe http://www.italianfishingtv.it/webtv_dett.php?id=102 - o sa il urc si eu pe site, - cu doua tipuri de bulgari - unii mari cu putine larve ptr. nadirea din mana si unii pongo, mici, cu multe larve, care trebuiau asezati precis;
4. fotosinteza si consumarea oxigenului de pe substrat - tot in articolul cu Raison
5. tipul plutelor folosite - antene lungi, se lasa destul de mult din antena afara, si trebuia sa astepti un pic pana ori se ridica complet pluta ori disparea sub apa - functie de cum asezai lestul pe fir ; - trebuiau evitate trasaturile false;
6. selectia platicilor mai mari - folosirea larvelor moarte pe carlig (viermi morti sau combinatii), coborarea pe substrat (pescuit cu forfac pe fund) in momentul in care pestii se instalau pe vad;
7. modul de aducere a pestilor la minciog. - varful rubezienei tot timpul indreptat spre apa si aproape de apa, iar cand pestele era la mai putin de 2m de mal, atunci se ridica si se aducea in minciog - s-a pescuit cu monturi fine;

Sus

MesajScris: 01 Mar 2012, 09:29 
Neconectat

George, din cate am inteles eu, si cred ca am inteles bine, nu este vorba despre larve flotante. El explica comportamentul foui-ului pe vad si anume ca acesta la anumite intervale de timp tinde sa urce catre suprafata, lucru pe care Zsolt mi-l explica prin 2009 la Varsolt. La vremea respectiva eram oarecum circumspect dar vad ca a avut dreptate.

Sus

MesajScris: 01 Mar 2012, 09:33 
Neconectat

Gaba, spune despre larvele din nada asa: FLOATING , repeta de cateva ori si apoi explica comportamentul natural al larvelor de la Ostellatto - este un interviu al lui Gaba si Falsini, luat de Dave Johnson de la matchangler.com. Din pacate, il puteti viziona doar sub forma de abonament si trebuie sa ma credeti pe cuvant. ;)

Sus

MesajScris: 01 Mar 2012, 16:15 
Neconectat

Inca o mentiune. Asa au pescuit italienii si olandezii (cred ca si belgienii). de altfel, exista un filmulet cu un om/masina olandez, care la nadirea grea, dupa bulgarii din mana, duce 20 cupe la 13m, 8 cupe la 7m si are timp si de un repaus, in cele 10 minute de nadire grea. Ritmul cu care duce cupele este fantastic. Englezii l-au filma toata nadirea si erau stupefiati!

Ungurii au pescuit ceva mai diferit, pb. acum Benzar si Radu afla mai multe de la Tamas.
Iar Africa de Sud complet diferit!

Sus

MesajScris: 01 Mar 2012, 21:33 
Neconectat

rame cu aer am vazut viermi plutitori am vazut dar cum mama dreacu reusesti sa faci o larva sa fie flotanta cand o scufunzi cu carlig si montura :shock: :shock: :shock: :shock: daca in rame poti baga aer cu o siringa ... viermii ii poti lasa intr-un vas cu ft putina apa in care ei trag aer pt a se face plutitori .......... la larve ce mama dreacu metoda folosesti ??
nu o luati ca o postare rautacioasa dar de larve plutitoare chiar nu am auzit :? :? :shock: :o :o :o :o

Sus

MesajScris: 01 Mar 2012, 22:32 
Neconectat

greere scrie:
rame cu aer am vazut viermi plutitori am vazut dar cum mama dreacu reusesti sa faci o larva sa fie flotanta cand o scufunzi cu carlig si montura :shock: :shock: :shock: :shock: daca in rame poti baga aer cu o siringa ... viermii ii poti lasa intr-un vas cu ft putina apa in care ei trag aer pt a se face plutitori .......... la larve ce mama dreacu metoda folosesti ??
nu o luati ca o postare rautacioasa dar de larve plutitoare chiar nu am auzit :? :? :shock: :o :o :o :o

Inseamna ca n-ai scos/recoltat, niciodata larve ;)

Sus

MesajScris: 02 Mar 2012, 07:11 
Neconectat

tica in carlig cum le faci sa pluteasca nu cand le recoltezi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Sus

MesajScris: 02 Mar 2012, 09:44 
Neconectat

Greeeeereeee, mai citeste odata. In nada au spus ca au folosit larve flotante! Adica, in pamant, mai exact. Nu au spus ca au folosit larve flotante pe carlig. Asta nu cred, insa nu suntem la biserica aici. Eu transmit doar ce au scris si declarat italienii si englezii.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 147 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Următorul

Ora este UTC [ DST ]