Eu pescuiesc cel mai mult cu SS1300 si cred(dar nu sunt sigur)ca e cam la fel ca DAIWA 3500.Ce pot sa-ti spun sigur e ca tamburul de la SS1300 este egal ca diametru cu tamburul de la STRADIC 4000.
Pt. spinning e cea mai buna atat pt. pescuitul in apa dulce cat si sarata,deoarece SS1600 e un pic mai grea si deci mai incomoda ca sa pescuiesti o zi intreaga cu batul in mana cu artificiale.
Pt. pescuitul lite sau ultra-lite e buna SS700.
Daca tot e moda cu schimbatul rulmentilor din otel inoxidabil cu rulmenti ceramici sau hibrizi (ce face ca mulineta sa se invarta mult mai usor si fara trepidatii), daca te intereseaza pot sa-ti dau un link cum se face schimbarea si cu ce rulmenti,atata doar ca rulmentii te costa mai mult decat jumate pretul mulinetei.
Am uitat sa spun ca la SS-uri carcasa e din grafit whisker,deci sunt mai usoare si ca angrenajul e din bronz si otel inoxidabil,iar pick-up-ul e garantat pe viata.Punand firul in cross pe tambur firul nu se pot ingropa intre alte spire pe tambur facand urmatoarea aruncare mai scurta.
SS-urile iti fac acelas serviciu ca si o STELLA dar la un pret aproape de 10 ori mai mic.
SS-urile sunt robuste ca un...tractor!!!
Cam asa arata un SS1300(folosit) cu FIRELINE SMOKE de 4lb. :
Uploaded with
ImageShack.usSanatate,
Jean Scurtu