kiske13 scrie:
Domnu Jean. Fiind un sua ati incercat vre-odata Daiwa Tierra? Pe forumurile de specialitate se zice ca este versiunea pentru sua a TDR-ului cu tambur pentru spinning.
Diferenta de pret nu este mica!
Mi-au trecut prin mana multe mulinete de aceea m-am decis la SS-uri.Daca nu as fi fost multumit de ele fi sigur ca imi cumparam alte mulinete,ca doar imi pot permite.
Eu nu cumpar o mulineta numai ca sa "rupa inima targului" , sa ma invidieze alti pescari si mai mult sa am grija mulinetei,nu a pescuitului cu ea(cum ar fi cazul unei mulinete ce costa $700).
Din moment ce un SS TOURNAMENT corespunde pescuitului practicat de mine nu vad rostul schimbarii mulinetei.Daca nu eram multumit de SS-uri nu as avea acum peste 10 mulinete de acest fel.
E adevarat ca fiecare are gustul lui ,eu doar am spus cu ce pescuiesc si parerea mea.E drept ca sunt un pescar nu atat de bun ca altii si daca
"catalin" prin absurd mi-ar face cadou o mulineta f. scumpa as vinde mulineta respectiva si mi-as cumpara cateva SS-uri folosite cu cca.$40-$50.
Cred ca nu i-am spus lui "catalin" sau nimanui ca trebuie sa pescuiasca cu un SS, mi-am spus doar parerea mea ca asta e rostul unui forum sa putem schimba pareri si idei.Ca el nu ar pescui cu un SS chiar daca l-ar primi gratis tine de gustul lui,nu de al meu si "de gustibus e coloribus ,non disputandum"....
Dupa parerea mea mulineta trebuie sa fie functionala,sa aiba o frana f. fina sa nu te lase "la greu"si sa fie rezistenta ,nu dupa un sezon sa inceapa sa scartaie cum am patit cu STRADIC 4000.
Nu ma impresioneaza ca sa aiba multi rulmeti si sa se invarta in gol dfe nu se mai opreste.Ma poate impresiona cum functioneaza in drill ,cat de fina e frana si cat e de rezistenta in timp.
La fel si betele mi le construiesc simple nu sa arate ca niste "sorcove",dar construite pe blank-uri de calitate si cu componente de calitate .
Cand o sa vad ca langa mine un pescar cu o mulineta"super" prinde mai multi pesti ca mine,datorita mulinetei,atunci imi voi schimba mulineta.
Deocamdata nu s-a prea intamplat acel lucru si au venit pescari americani la mine sa vada cu ce mulineta,fir pescuiesc eu de pot arunca mai departe ca ei si pe deasupra ca mai prind si pesti.
Stiu ca multi pescari de acasa sunt mult mai buni pescari ca mine,dar eu nu concurez cu nimeni,pescuiesc doar pt. placerea mea personala.Am concurat destul cand eram acasa la stationar(chiar si la fly fishing) aratand sau nu daca stiu sa pescuiesc.
Aici practic acum altfel de pescuit,numai la rapitori cu artificiale si pot spune sincer ca inca nu m-am facut de ras atat la pescuitul in apa dulce cat si cel in apa sarata(pe care l-am invatat aici).
Ca sa vedeti cum arata un SS700 si cum pune firul pe tambur(FIRELINE SMOKE 4LB.) o sa postez urmatoarea poza,facuta la un pescuit de white bass sub barajul lacului LIVINGSTON ,pe TRINITY RIVER ,TEXAS
Uploaded with
ImageShack.usNumai bine,
Jean Scurtu