Citesc şi mă minunez... Asta mi-a plăcut cel mai mult din "Regulamentul de organizare a pescuitului sportiv":
Articolul 21 – Procedura soluţionării contestațiilor
1 Contestaţiile formulate pot fi dovedite cu următoarele mijloace de probă: înscrisuri, martori, interogatorii, confruntări, expertize, înregistrări audio-video, fotografii.
5 Taxele de contestaţie se depun la FRPS în numerar, prin virament, cec, sau prin mandat poştal, în termen de 48 de ore de la disputarea competiţiei.
6 Taxele de contestaţie, indiferent de modul de soluţionare a cauzei, nu se restituie.
Iar din Regulamentul Comisiei Speciale a Arbitrilor:
Articolul 66
Hotărârile de sancţionare a arbitrilor sunt executorii de la data pronunţării acestora şi numai pentru perioadele competiţionale.
Articolul 67
Arbitrul sancţionat disciplinar pentru abateri prevăzute în prezentul regulament, altele decât cele cu caracter tehnic, poate introduce apel la C.I.P.S şi recurs la Comisia de Recurs a F.R.P.S, hotărârea acesteia putând fi atacată la Tribunal.
Articolul 34
Concursul de promovare în loturile superioare de arbitri (wow) constă din următoarele probe succesive:
a) examen medical (eliminatoriu);
b) test teoretic, constând din 20 de întrebări din « Legile Competiţiei », Regulamentul de Organizare a Activităţii de Pescuit Sportiv şi Casting şi Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Arbitrilor de Pescuit Sportiv . Se adună notele obţinute la fiecare întrebare, iar suma se împarte la 20. Rezultatul obţinut constituie nota pentru testul teoretic, care nu trebuie să fie mai mică de 7.
Am aşa un sentiment de deja-vu...
Apropos, pentru cine aceste norme ? Cine le-a creat şi în ce scop ? E cineva de acord cu ele ?
Doamne, mare e grădina Ta Doamne...