silk scrie:
Am studiat clasamentul si am si eu o intrebare legat de Finala A+B: este normal ca un concurent - sa zicem Cret M (la intamplare, nu am nimic cu el personal) - sa stranga mai mult in cele 2 concursuri A+B decat Benzar care a fost campion in finala A?
Nu stiu daca am pus bine intrebarea, dar cei care sunt in A primii 15 nu pot concura (logic) in B, deci la acele puncte nu pot avea acces chiar daca ar vrea.
La fel cei care vin din B in A au obligatoriu acces la mai multe puncte participand (de nevoie) la 2 concursuri.
Eu as propune sa iei in calcul o singura coloana cu punctaj A si B ponderat dupa un anume logaritm, astfel incat cel care iese campion national de ex, sa nu poata sub nicio forma sa ia mai putine puncte in total decat un simplu participant la ambele finale.
Sa zicem la Benzar daca ia 600pct ptr Finala A, atunci Cret sa ia 360 (ptr. A) + ceva mai putin ptr B.
Sau un alt exemplu ipotetic: daca 2 concurenti castiga cate 4 concursuri private diferite (nu mai participa la altele), unul din ei este in finala A si o castiga, iar celalalt castiga Finala B si ia locul 3 in Finala A, pe primul loc nu va fi campionul, ci celalalt - ceea ce nu mi se pare OK.
De gandit...
Algoritmic domnul
algoritmic , nu logaritmic.....logaritmic, a fo cand eu, imi "frecam" coatele cu Tudose, pe banca de la scoala(de exemplu)..... si eu am ajuns un mare "pescar"...si el o ajuns ce este
.....