Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 17:30

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Lanseta pescuit la pluta, din barca, pe lac.
MesajScris: 17 Feb 2012, 21:14 
Neconectat

Va rog, dati-mi un sfat in legatura cu alegerea unui bat pt. pescuitul din barca! Pestii tinta sunt cleanul si carasul. Se pescuieste pe un lac de acumulare, unde o multime de locuri bune nu sunt accesibile de pe mal. Asta datorita naturii sau mai ales, a proprietarilor de cabane care si-au lungit gardurile pana in lac. Ma gandeam la o bolognieza de 5 metri. Am una de 7 m, o folosesc la scobar pe rau dar la o pneumatica cred ca e buna doar de catarg. :lol: Sa fie mai indicata o varga? Poate aveti sugestii referitoare la o bolo sau o varga de calitate!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Lanseta pescuit la pluta, din barca, pe lac.
MesajScris: 18 Feb 2012, 12:44 
Neconectat

daca trebuie sa lansezi e mai recomandat un match de 4,20. daca vrei sa dai "din mana" , o varga de 5-6mt.

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 13:58 
Neconectat

pt caras o varga de 6m este perfecta daca nu faci prea mult zgomot in barca
cleanul se cam sperie, o bolo de 5m este mai indicata

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 15:45 
Neconectat

sebi37 scrie:
Va rog, dati-mi un sfat in legatura cu alegerea unui bat pt. pescuitul din barca! Pestii tinta sunt cleanul si carasul. Se pescuieste pe un lac de acumulare, unde o multime de locuri bune nu sunt accesibile de pe mal. Asta datorita naturii sau mai ales, a proprietarilor de cabane care si-au lungit gardurile pana in lac. Ma gandeam la o bolognieza de 5 metri. Am una de 7 m, o folosesc la scobar pe rau dar la o pneumatica cred ca e buna doar de catarg. :lol: Sa fie mai indicata o varga? Poate aveti sugestii referitoare la o bolo sau o varga de calitate!

Da crezi ca exista bat de clean si bat de caras?Cat mai scurt i-ti recomand cum a zis si Nutzu 4.20 bat de math daca apa e mai mica de 3.5m e suficient, daca e mai mare rube cu dop frate ,ca deaia intri cu barca sa te pui pe peste nu?Numai ca cleanul nu prea sta pe mislocul lacurilor ,mai mult pe margina langa cioate, stanci, praguri si este si foarte sperios,si trebuie si finete mai mare decat la caras........ asa ca din barca nu prea o sa prinzi prea multi cleni 1-2-3 bucati si a plecat .Cat despre caras poti pescui cu ori ce bat (nu e sperios)poti sa te pui cu barca pe el.Jartik-n tinsa.

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 16:05 
Neconectat

zigi2611 scrie:
pt caras o varga de 6m este perfecta daca nu faci prea mult zgomot in barca
cleanul se cam sperie, o bolo de 5m este mai indicata

Acum serios, fara ironie, cum sa recomanzi cuiva sa pescuie cu bologneza din barca???????

1. Nu poti face lanseuri ok, eventual doar cu una de putere mare, caz in care se cam bate cap in cap pescuitul de finete la clean cu o bolo de putere.
2. Nu curge apa!! De ce sa pescuiesti cu o bologneaza pe apa statatoare???????????? Rolul bolognezei este sa controlezi bine firul in curent. Care e rostul ei pe lac????

3. Cu un match de 4,20 sau chiar 4,50 dai linistit si cu plute mai mici fara a pune presiune pe blank...

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 19:04 
Neconectat

Sa fiu sincer, la o lanseta de match m-am gandit si eu. Problema e ca nu am mai pescuit niciodata la sheffield. Sunt pescar de feeder, spinning si mai rar bolognieza. O sugestie pentru o lanseta buna de match? Daca ma apuc si de asta, clar nu o sa pescuiesc doar din barca! ;) :lol:

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 19:27 
Neconectat

sebi37 scrie:
Sa fiu sincer, la o lanseta de match m-am gandit si eu. Problema e ca nu am mai pescuit niciodata la sheffield. Sunt pescar de feeder, spinning si mai rar bolognieza. O sugestie pentru o lanseta buna de match? Daca ma apuc si de asta, clar nu o sa pescuiesc doar din barca! ;) :lol:

Da nu exista nici ,,LANSETA de math, ci bat de math,si cred ca nu ai pescuit niciodata la sheffild,da nui nimic dai cum sti tu in continoare doar asa mai ramane si ceva peste in lacurile de acumulare.Da tot le aveti cu Feederul,datimi si mie ceva indicatii pt mine ,.....asa vreau si eu sa concurez la CICA FINALA de feeder,si am ajuns derect in finala :lol: :lol: :lol: si nu mai stiu ce tactica sa adopt pt pescuitul la platica :?:

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 21:04 
Neconectat

marius casaru scrie:
sebi37 scrie:

Da nu exista nici ,,LANSETA de math, ci bat de math,si cred ca nu ai pescuit niciodata la sheffild,da nui nimic dai cum sti tu in continoare doar asa mai ramane si ceva peste in lacurile de acumulare.Da tot le aveti cu Feederul,datimi si mie ceva indicatii pt mine ,.....asa vreau si eu sa concurez la CICA FINALA de feeder,si am ajuns derect in finala :lol: :lol: :lol: si nu mai stiu ce tactica sa adopt pt pescuitul la platica :?:

Vorbim serios sau la misto? Ti-ai cam gresit omul! O seara frumoasa!

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 22:06 
Neconectat

se pare ca ii place sa prinda muste :shock: :shock: :shock: :shock:

Sus

MesajScris: 18 Feb 2012, 22:24 
Neconectat

Multumesc colegilor pt. sfaturi! Sunt copil mare, de vreo cateva decenii stiu cum se leaga un carlig, mai departe vad eu cum ma descurc! ;)

Ultima oară modificat de sebi37 pe 19 Feb 2012, 12:34, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]