Pachet scrie:
sebi37 scrie:
Va rog, dati-mi un sfat in legatura cu alegerea unui bat pt. pescuitul din barca! Pestii tinta sunt cleanul si carasul. Se pescuieste pe un lac de acumulare, unde o multime de locuri bune nu sunt accesibile de pe mal. Asta datorita naturii sau mai ales, a proprietarilor de cabane care si-au lungit gardurile pana in lac. Ma gandeam la o bolognieza de 5 metri. Am una de 7 m, o folosesc la scobar pe rau dar la o pneumatica cred ca e buna doar de catarg.
Sa fie mai indicata o varga? Poate aveti sugestii referitoare la o bolo sau o varga de calitate!
Parerea mea
sa le iei separat ;cleanul pe lac de acumulare ,din barca ,cel mai bine lanseta spinning UL sau L cu lungimea 1,5- 1,8m mai mult decat suficient la voblere , linguri rotative , plastice. Cu sonarul si prin acoperirea unei arii cat mai mare .
La caras e cu totul altfel cauti un loc unde poti sa ancorezi barca si sa fii sigur ca unde pui montura e si nada care sa il tina pe loc indiferent la ce tehnica folosesti (feeder sau match cred eu ca au cele mai mari sanse de reusita ).Fire intinse !
Domnilor, lacul de care vorbesc e Colibita, jud.Bistrita Nasaud. Pescuiesc de multi ani aici, la feeder de pe mal si la clean si salau din barca. Nu se pune problema pescuitului la spin, din barca la clean. O fac de multa vreme si o sa o fac in continuare. Ma interesa altceva. La vobler sau lingurita pescuiesc dimineata devreme sau seara. E altceva. Cand dau la feeder, pe parcursul intregii zile, tot la 3-4 carasi, intra si cate un clean, de regula, destul de frumos(400-500 g). De aici mi-a venit ideea cu pescuitul din barca. Nu urmaresc neaparat cleanul ci si carasul. Sunt zile si zile, perioade si perioade. In coada lacului, dupa prohibitie in iunie, se prind si 10 kg pe zi, la pestisor. Clean frumos! Asta se poate intampla si in golfuri. Totul depinde de vreme si mai ales de temperatura apei. Cleanul migreaza ca orice peste iar cand e la bataie, urca pe raul ce alimenteaza lacul. Atunci se pot face partide extraordinare pe rau. Iarna, daca nu ingheata, se prinde clean foarte bine la larva de libelula sau vierme, la bolognieza tot pe coada lacului. Pe mine ma interesa, pescuitul la pluta pe timpul verii in locurile inaccesibile de pe mal, in golfuri si inspre coada.