Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 17:39

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Lanseta pescuit la pluta, din barca, pe lac.
MesajScris: 19 Feb 2012, 00:16 
Neconectat

@sebi37,

Pt. pescuitul din barca pe lacurile de care vorbeai iti ajunge un bat bolognez de cca.3m.,sau un match sub 4 m. Cu bete mai lungi e incomod sa pescuiesti din barca,dar un bat de 3m. isi va face datoria chiar daca apa are 7-8m.,daca sti sa folosesti o pluta culisanta.Un bat fix nu te va ajuta mai ales ca vorbesti de clean,care e f. sperios mai ales in apa f. limpede,insa cu un bat cu inele poti lansa de la distanta fara a speria pestii apropiindute de ei.
Chiar daca nu ai pescuit la asa zisul SHEFIELD acest tip de pescuit se poate invata destul de repede.Ai nevoie de un bat cat mai usor ,de asemenea de o mulineta pt. pescuitul lite sau ultralite si de un fir ceva mai subtire,preferabil cu un leader fluorocarbon.

E doar parerea mea,poti tine cont de ea sau nu....

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 00:34 
Neconectat

Multumesc d-nule Jean Scurtu! Ii multumesc si lui Nutzu pt. raspunsurile pertinente si la obiect.

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 15:00 
Neconectat

greere scrie:
se pare ca ii place sa prinda muste :shock: :shock: :shock: :shock:

Greere nu mai canta ca te mananca cleanul

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 16:02 
Neconectat

nutzu_z scrie:
zigi2611 scrie:
pt caras o varga de 6m este perfecta daca nu faci prea mult zgomot in barca
cleanul se cam sperie, o bolo de 5m este mai indicata

Acum serios, fara ironie, cum sa recomanzi cuiva sa pescuie cu bologneza din barca???????

1. Nu poti face lanseuri ok, eventual doar cu una de putere mare, caz in care se cam bate cap in cap pescuitul de finete la clean cu o bolo de putere.
2. Nu curge apa!! De ce sa pescuiesti cu o bologneaza pe apa statatoare???????????? Rolul bolognezei este sa controlezi bine firul in curent. Care e rostul ei pe lac????

3. Cu un match de 4,20 sau chiar 4,50 dai linistit si cu plute mai mici fara a pune presiune pe blank...

este logic ca pescuitul la caras fata de cel la clean este foarte diferit de aceea am recomandat varga pt pecuitul carasului si dupa parerea mea nu ii trebuie un match mai ales de 4,2 pt clean ca nu are nevoie de lanseuri lungi fiind din barca, eu intotdeauna am condiserat chiar si pe ape statatoare la distante mici mult mai usor de utilizat o bolo decat un match, cu o bolo poate sa dea la clean si "la pipait"
asta e parerea mea ... sebi stie mai bine cum vrea sa pescuiasca
p.s. cum sa recomanzi un match de 4,5 intro zona de munte? nu vrei sa recomanzi o rube de 13m cu tot cu scaun in barca?

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 18:58 
Neconectat

Daca as fi in locul tau si pe apa respectiva n-ar fi adancimi mari, as prefera o lanseta mai scurta. Cel putin eu asta vroiam sa mi-o cumpar pentru barca: shakespeare omni x de 11'. E scurta si o sa-ti fie mai comod sa pescuiesti in conditii de spatiu limitat si echilibru instabil. Daca pui o rama pe ea sau pateste cine stie ce iti iei alta cu banii de iesit intr-un bar. O sa pescuiesti oricum destul de aproape de barca... zic eu.

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 19:12 
Neconectat

zigi2611 scrie:
este logic ca pescuitul la caras fata de cel la clean este foarte diferit de aceea am recomandat varga pt pecuitul carasului si dupa parerea mea nu ii trebuie un match mai ales de 4,2 pt clean ca nu are nevoie de lanseuri lungi fiind din barca, eu intotdeauna am condiserat chiar si pe ape statatoare la distante mici mult mai usor de utilizat o bolo decat un match, cu o bolo poate sa dea la clean si "la pipait"
asta e parerea mea ... sebi stie mai bine cum vrea sa pescuiasca
p.s. cum sa recomanzi un match de 4,5 intro zona de munte? nu vrei sa recomanzi o rube de 13m cu tot cu scaun in barca?

...ori eu nu reusesc sa te inteleg, ori tu nu prea dai la clean. Pai tu imi zici ca daca ai barca, hop te duci pana langa el???? Poate langa aia de 200 de grame. Barca e ca sa accesezi locurile de pe care nu poti sa dai de pe mal, nicidecum sa mergi "pe ele". Ce treaba are lungimea match-ului cand dai din barca???????? Ah da, sa nu dai in crengile copacilor din mijlocul lacului!!! :D :D :D Pai prietene, dupa logica ta merge sa dea cu o bolo de 5-6mt dar nu merge cu match-ul de 4,5? :shock: :shock: :shock:

Revin cu aceeasi parerea dintotdeauna: Cum zice cineva un lucru logic, vin alti 7 si decarteaza prostii. Asa a fost dintotdeauna pe forum-uri si tot asa va fi si in viitor!

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 19:15 
Neconectat

Si ce legatura lu dracu are "pipaitul" la clean, pe un lac, din barca????? Daca pomenea omul ceva cuvinte precum iarna, parau sau rau, pescuit de pe mal, poate mai ziceam.... Dar ce pipait din barca, pe lac, faci la clean??????????

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 19:30 
Neconectat

sebi37 scrie:
Va rog, dati-mi un sfat in legatura cu alegerea unui bat pt. pescuitul din barca! Pestii tinta sunt cleanul si carasul. Se pescuieste pe un lac de acumulare, unde o multime de locuri bune nu sunt accesibile de pe mal. Asta datorita naturii sau mai ales, a proprietarilor de cabane care si-au lungit gardurile pana in lac. Ma gandeam la o bolognieza de 5 metri. Am una de 7 m, o folosesc la scobar pe rau dar la o pneumatica cred ca e buna doar de catarg. :lol: Sa fie mai indicata o varga? Poate aveti sugestii referitoare la o bolo sau o varga de calitate!

Parerea mea ;) sa le iei separat ;cleanul pe lac de acumulare ,din barca ,cel mai bine lanseta spinning UL sau L cu lungimea 1,5- 1,8m mai mult decat suficient la voblere , linguri rotative , plastice. Cu sonarul si prin acoperirea unei arii cat mai mare .
La caras e cu totul altfel cauti un loc unde poti sa ancorezi barca si sa fii sigur ca unde pui montura e si nada care sa il tina pe loc indiferent la ce tehnica folosesti (feeder sau match cred eu ca au cele mai mari sanse de reusita ).Fire intinse !

Sus

MesajScris: 19 Feb 2012, 22:07 
Neconectat

Pachet scrie:
sebi37 scrie:
Va rog, dati-mi un sfat in legatura cu alegerea unui bat pt. pescuitul din barca! Pestii tinta sunt cleanul si carasul. Se pescuieste pe un lac de acumulare, unde o multime de locuri bune nu sunt accesibile de pe mal. Asta datorita naturii sau mai ales, a proprietarilor de cabane care si-au lungit gardurile pana in lac. Ma gandeam la o bolognieza de 5 metri. Am una de 7 m, o folosesc la scobar pe rau dar la o pneumatica cred ca e buna doar de catarg. :lol: Sa fie mai indicata o varga? Poate aveti sugestii referitoare la o bolo sau o varga de calitate!

Parerea mea ;) sa le iei separat ;cleanul pe lac de acumulare ,din barca ,cel mai bine lanseta spinning UL sau L cu lungimea 1,5- 1,8m mai mult decat suficient la voblere , linguri rotative , plastice. Cu sonarul si prin acoperirea unei arii cat mai mare .
La caras e cu totul altfel cauti un loc unde poti sa ancorezi barca si sa fii sigur ca unde pui montura e si nada care sa il tina pe loc indiferent la ce tehnica folosesti (feeder sau match cred eu ca au cele mai mari sanse de reusita ).Fire intinse !

Domnilor, lacul de care vorbesc e Colibita, jud.Bistrita Nasaud. Pescuiesc de multi ani aici, la feeder de pe mal si la clean si salau din barca. Nu se pune problema pescuitului la spin, din barca la clean. O fac de multa vreme si o sa o fac in continuare. Ma interesa altceva. La vobler sau lingurita pescuiesc dimineata devreme sau seara. E altceva. Cand dau la feeder, pe parcursul intregii zile, tot la 3-4 carasi, intra si cate un clean, de regula, destul de frumos(400-500 g). De aici mi-a venit ideea cu pescuitul din barca. Nu urmaresc neaparat cleanul ci si carasul. Sunt zile si zile, perioade si perioade. In coada lacului, dupa prohibitie in iunie, se prind si 10 kg pe zi, la pestisor. Clean frumos! Asta se poate intampla si in golfuri. Totul depinde de vreme si mai ales de temperatura apei. Cleanul migreaza ca orice peste iar cand e la bataie, urca pe raul ce alimenteaza lacul. Atunci se pot face partide extraordinare pe rau. Iarna, daca nu ingheata, se prinde clean foarte bine la larva de libelula sau vierme, la bolognieza tot pe coada lacului. Pe mine ma interesa, pescuitul la pluta pe timpul verii in locurile inaccesibile de pe mal, in golfuri si inspre coada.

Sus

MesajScris: 20 Feb 2012, 07:02 
Neconectat

sebi37 scrie:
Pachet scrie:
sebi37 scrie:

Domnilor, lacul de care vorbesc e Colibita, jud.Bistrita Nasaud. Pescuiesc de multi ani aici, la feeder de pe mal si la clean si salau din barca. Nu se pune problema pescuitului la spin, din barca la clean. O fac de multa vreme si o sa o fac in continuare. Ma interesa altceva. La vobler sau lingurita pescuiesc dimineata devreme sau seara. E altceva. Cand dau la feeder, pe parcursul intregii zile, tot la 3-4 carasi, intra si cate un clean, de regula, destul de frumos(400-500 g). De aici mi-a venit ideea cu pescuitul din barca. Nu urmaresc neaparat cleanul ci si carasul. Sunt zile si zile, perioade si perioade. In coada lacului, dupa prohibitie in iunie, se prind si 10 kg pe zi, la pestisor. Clean frumos! Asta se poate intampla si in golfuri. Totul depinde de vreme si mai ales de temperatura apei. Cleanul migreaza ca orice peste iar cand e la bataie, urca pe raul ce alimenteaza lacul. Atunci se pot face partide extraordinare pe rau. Iarna, daca nu ingheata, se prinde clean foarte bine la larva de libelula sau vierme, la bolognieza tot pe coada lacului. Pe mine ma interesa, pescuitul la pluta pe timpul verii in locurile inaccesibile de pe mal, in golfuri si inspre coada.

Daca vrei pescuit la pluta ,pe lac de acumulare , la caras , match ul e solutia . Mai cauta pe forum despre pescuitul la match cu sliddere . Chiar daca dai din barca si eu cred ca o lanseta mai lunga e indicata ( 4,2 -4,8 metri ) .
Daca vrei doar randament ridicat pescuitul la feeder e mult mai usor prin prima faptului ca montura nu mai este asa de usor influentata de curenti si nadirea e mai precisa .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]