Pescuit Stationar

Acum este 29 Sep 2024, 06:20

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 75 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 17 Feb 2012, 19:06 
Neconectat

Membru din: 16 Dec 2009, 11:13
Mesaje: 410
Tica hai ca o dai in barci, si ma enervezi :twisted:
Hai ca m-a lovit seriozitatea si m-am apucat sa studiez inginereste asa cum m-a invatat profu de mecanica la Politehnica.

Deci:
1. Ah este o caracteristica a bateriei - nu are nimic de-a face cu puterea de mixare a nadei, ci cu timpul in care poti folosi mixerul conectat la bateria respectiva, ceea ce il face un atribut foarte important de urmarit.
2. Nm este unitatea de masura a momentului de torsiune, care are direct de-a face cu puterea de mixare a nadei si trebuie sa fie cat mai ridicat ca sa nu ai surprize.
3. Alte caracteristici care trebuiesc urmarite: tipul de baterie (ideal Li-Ion); numarul de baterii (2); tipul de incarcator al bateriei; numarul de trepte de putere; puterea nominala.
Adi, tensiunea nu am vazut sa conteze deloc.

Aveti mai jos lexiconul masinilor electrice de gaurit pus la dispozitie de Bosch care va va raspunde in mod profesional la intrebari:
Acu
Prescurtare de la acumulator. Permite folosirea sculelelor electrice independent de priza de curent. Acumulatorul se compune din unul sau mai multe elemente (celule electrice), care se pot încărca. Cei mai uzuali acumulatori sunt acumulatorii nichel-cadmiu şi acumulatorii litiu-ion.
Tehnologia litiu-ion
Tehnologia litiu-ion a fost prima oară utilizată la scule electrice în 2003: IXO de la Bosch a fost prima sculă electrică din lume cu acumulatori litiu-ion. Avantajele noii tehnologii a acumulatorilor comparativ cu tehnologiile clasice sunt:
- acumulatorul nu se autodescarcă în timp, de aceea este oricând gata de utilizare
- lipseşte efectul de memorie (adică reîncărcarea unu acumulator care nu a fost complet golit duce la pierderi de capacitate)
- celule de acumulator foarte mici (adică sculele electrice devin mai mici, mai compacte şi mai manevrabile)
- mai ecologice
Acumulatori nichel-metal (NiMH)
La acumulatorii nichel-metal electrozii sunt confecţionaţi din nichel şi un aliaj de metal cu incluziuni de hidrogen. Acumulatorii NiMH au un raport mai avantajos capacitate-greutate decât acumulatorii NiCd. Ei nu necesită întreţinere şi sunt neutri faţă de mediu
Acumulatori nichel-cadmiu (NiCd)
La aceşti acumulatori electrozii sunt fabricaţi din nichel şi dintr-un aliaj de cadmiu. Acumulatorii NiCd sunt mici, uşori şi robuşti. Ei au capacităţi specifice ridicate şi permit un număr mare de cicluri de încărcare-descărcare. Din cauza compuşilor de metale este obligatorie reciclarea lor controlată.
Efect de memorie
La acumulatorii nichel-cadmiu poate apărea aşa numitul efect de memorie. Aceşti acumulatori au, mai simplu spus, o „memorie“ (engl.: memory) şi ar trebui să fie complet descărcaţi înainte de reîncărcare. Dacă, de prea multe ori nu se va ţine cont de acest lucru, acumulatorul va părea că „memorează“ nevoia de energie. Cu timpul capacitatea de încărcare scade, astfel încât acumulatorul se descarcă mai repede în timpul utilizării. În cazul acumulatorilor litiu-ion acest efect lipseşte.
Moment de torsiune
Momentul de torsiune defineşte „forţa efectului de rotaţie“ dezvoltată la înşurubare de o maşină de înşurubat electrică (de exemplu o maşină de înşurubat cu acumulator). Mai simplu, momentul de torsiune arată forţa cu care este înfiletat şurubul în materialul de prelucrat. La maşinile de înşurubat cu acumulator momentul de torsiune poate fi selectat preliminar: prin reglarea momentului de torsiune se asigură o înşurubare adaptată la structura materialului, fără deteriorarea suprafeţei acestuia. Un moment de torsiune slab este recomandat pentru diametrele mici de şuruburi, în timp ce un moment de torsiune puternic este indicat pentru înşurubarea şuruburilor de diametre mari.
Acumulator interschimbabil
La sculele electrice echipate cu acumulator interschimbabil, acesta poate fi extras din scula electrică, în vederea încărcării (iar în acest timp, se poate lucra cu scula electrică folosind un al doilea acumulator). Există însă scule electrice cu acumulator, echipate cu acumulator permanent, care nu poate fi extras din scula electrică. În acest caz acumulatorul se încarcă în scula electrică.
Angrenaj în două trepte
Un angrenaj în două trepte se întâlneşte frecvent la maşinile de găurit cu şi fără percuţie. Acesta este prevăzut, aşa cum îi arată şi numele, cu două trepte de putere. Cu ajutorul comutatorului de selecţie a treptelor se poate opta pentru una din cele două trepte. Ca şi în cazul autovehiculelor treapta întâia se caracterizează printr-o turaţie scăzută şi un moment de torsiune puternic (= încet, putere mare). Acest reglaj este optim pentru diametre mari de găurire şi înşurubare Treapta a doua combină o turaţie ridicată cu un moment de torsiune slab (repede, putere mică). Este recomandată pentru găurire cu turaţie înaltă şi înşurubarea rapidă a şuruburilor mici.
Angrenaj planetar
Angrenajul planetar este un tip de angrenaj cu roţi dinţate. Constă dintr-un set de roţi dinţate: roata dinţată centrală din interior, roţile planetare şi roata exterioară cu dantură interioară. Datorită calităţii sale superioare, angrenajul planetar are o durată lungă de viaţă şi poate transmite momente de torsiune puternice.
Încărcător
Aparat destinat reîncărcării acumulatorilor. Încărcătoarele respectiv diferitele procedee de încărcare influenţează durata de încărcare (1–5 ore) şi durata de viaţă a acumulatorilor. Regulă: cu cât se încarcă acumulatorul mai repede cu atât mai mult este el mai menajat.
Încărcător rapid
Încărcător, care necesită mai puţin de o oră pentru încărcarea acumulatorilor (spre deosebire de încărcătoarele standard care necesită un timp de încărcare între o oră şi 5 ore). Cu cât este mai scurt procesul de încărcare, cu atât va fi mai îndelungată viaţa acumulatorilor
Putere absorbită
Puterea pe care o absoarbe scula electrică de la sursa de curent (priză sau acumulator) Puterea disponibilă (puterea debitată), este întotdeauna mai mică, deoarece la orice transformare de energie există pierderi (vezi randament). Puterea absorbită este exprimată în waţi astfel încât să se poată compara parametri diferitelor scule electrice.
Putere nominală
Puterea pe care o o sculă electrică o absoarbe de la sursa de energie (denumită şi putere absorbită). Aceasta este specificată în waţi pe plăcuţa indicatoare a sculei electrice.
Randament
Randamentul este raportul dintre puterea absorbită (puterea absorbită de la reţeaua de curent) şi puterea debitată (puterea furnizată accesoriului de către scula electrică). Cu cât randamentul este mai mare, cu atât lucrează mai eficient scula electrică.
Suprasarcină
La sculele electrice întâlnim frecvent suprasarcina (sau suprasolicitarea) cauzată de forţa de apăsare exagerată exercitată asupra accesoriului; o cauză frecventă este şi utilizarea accesoriilor nepotrivite, tocite sau greşit rectificate. Imediat ce apare suprasarcina, dispozitivul de protecţie a motorului (dacă există) opreşte automat scula electrică

Acum inteleg de ce Micutu si-a luat scula de 600 Euroi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:13 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
Andrei Ghioghiu scrie:
Eu am Bosch GBH 36V-li si poate merge prea tare.

cu tot respectul insa ceea ce se scrie pe unele scule deja a ajuns de rasul curcilor! daca se poate o comparatie e ca si cum erau inscriptionate borfeturile de casetofoane ale tineretii noastre respectiv 1000,2 3000w :lol: iar ele aveau in realitate vreo 8! eu ma ocup cu productie iar autofiletantele-mi sun indispensabile, zilnic si asta la nivelul catorva ore. am avut si schimbat asemenea scule cate match-uri a avut nea ADI SUCIU :)
de vreo 4 ani am pus mana pe un panasonic ey7440 14.4v, 3ah. e de departe cea mai fina, precisa si puternica autofiletanta! a costat 400 eu. cu toate astea mi-am luat 3 buc. cu banii astia-mi puteam lua o plasa de bosch, un brand care a devenit atat de slab incat se adreseaza cu succes doar pietei hobby, parerea mea.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:17 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
Bah da voi nu sunteti intregi la minte. Discutati despre o masina de invartit nada trei pagini????? MERGETI LA PESTEEEE!!!!

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:22 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
Luati deaici:

Imagine

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:33 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
preafericitule! si eu am fost azi la pescuit pe ul lac in care mustesc cateva vagoane de astfel de carasi! eu am prins dar babusti mici si neste bibanei...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:37 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
ia zi toreadorule, e misto tribal-ul?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:42 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
...nu-i tribal. E o copie mai ieftina dar calduroasa...

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:44 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 16 Feb 2011, 08:31
Mesaje: 745
Localitate: Sf.Gheorghe
hoglet scrie:
ia zi toreadorule, e misto tribal-ul?



Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Sensas Groundbaits
Used By Everyone With Great Success!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:46 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
botienglezu scrie:
hoglet scrie:
ia zi toreadorule, e misto tribal-ul?



Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ia d'aici, colegu'! 8-)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Mixer nada
MesajScris: 19 Feb 2012, 19:49 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
multumesc de ajutor, d.le botond! daca nu vei emigra la primavara esti invitatul meu in paradis!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 75 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.124s | 12 Queries | GZIP : Off ]